Şimdi Ara

Elon Musk bir dönem Tesla’yı Apple’a teklif etmiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elon Musk bir dönem Tesla’yı Apple’a teklif etmiş



    Elektrikli araç pazarının lideri ve otomotiv dünyasının en değerli firması Tesla bugünlere elbette kolay gelmedi. Özellikle Model 3 üretimi öncesinde yaşanan darboğaz Tesla’yı satışın eşiğine getirmiş.



    Elon Musk doğruladı



    2016 sonları ve 2017 başları Tesla için oldukça zor geçmişti zira Model 3 üretimine zamanında başlanamaması yatırımcıların tepkisine neden olmuştu. O dönem 240$ civarında olan hisselerin 200$ altına inmesi bile bekleniyordu.



    Ayrıca Bkz.Apple: iPhone'da olan iPhone'da kalır | Yeni gizlilik yaklaşımı



    İşte o dönem Tesla’nın Apple tarafından satın alınacağına dair bazı iddialar gündeme gelmiş ancak hiç bir zaman doğrulanamamıştı. Bugün Elon Musk bizzat Apple’a firması için teklif yaptığını itiraf etti.



    Model 3 dönemindeki zorluklar karşısında Apple’ın kapısını çalan Musk; bugünkü değerin onda birine yani 50 milyar dolar civarına satış teklifi yapmış. Tim Cook ise kendisini küçümseyerek görüşme teklifini reddetmiş.



    Elon Musk bir dönem Tesla’yı Apple’a teklif etmiş



    Bugün Apple’ın sürücüsüz araç iddiaları dile getirildiğinde aslında büyük bir fırsatı kaçırmış olduğu da anlaşılıyor. Sıfırdan bir araç üretim ve dağıtım ağı kurmak Apple’ın bile üstesinden gelemeyeceği zorluklar barındırıyor. Tesla’yı satın almş olsaydı hazır bir ağa sahip olacaktı.



    Elon Musk ayrıca Apple ile ilgili gündeme gelen diğer iddiaları da yorumladı. Daha hızlı batarya üretimi için planlanan demir fosfat zaten bir süredir Tesla tarafından kullanılıyor. Ayrıca Musk; tek hücreli bataryanın elektrikli araçlar için dezavantaj olduğunu ve muhtemelen Apple’ın da kendileri gibi birden fazla hücreyi entegre ederek tek paket haline getireceğini düşündüğünü belirtiyor.




    Kaynak:https://www.engadget.com/elon-musk-apple-tesla-221149687.html







  • Apple niye satın alsın ki? 🤔
  • Niye almasın ki? O yıllarda araba çıkaracak diye bir sürü haber vardı

  • Tim Cook seri üzgün 😀
  • Trabzonspor'a da Shevchenko'yu önermişlerdi.

  • @Elektrikliarabasever
    Almamışlar ya sonuçta, demek ki kendilerince geçerli nedenleri varmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B6C467102 -- 23 Aralık 2020; 13:0:40 >
  • Apple bu zaten ortak çalıştıklarına dair bir sürü haber vardı bir zamanlar kendi marka adı altında çıkaracaklarını düşünüyorum
  • Ben alsınlar demedim arkadaş neden istesin ki demiş ona cevap verdim o zamanlar Apple ikilemdeydi araba konusunda hala öyle


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt
    Apple bu, her bir cihaz hakkında spekülasyon çıkıyor.
    Araba işi bana biraz saçma geliyor Apple için.
  • apple gelirse musk tarih olur.
  • Tim cook gibi sadece belli bir yatirimin üstüne konanlar bu fırsatı görmezdi zaten ama hep gelişime ve degişime açık olan jobs kesinlikle bu fırsati degerlendirirdi. Ahmaklık parayla oluyor boyle şirketlerde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezicioyuncu

    Tim cook gibi sadece belli bir yatirimin üstüne konanlar bu fırsatı görmezdi zaten ama hep gelişime ve degişime açık olan jobs kesinlikle bu fırsati degerlendirirdi. Ahmaklık parayla oluyor boyle şirketlerde

    +1


    Tim Cook'un vizyonsuzluğunu ortaya koyan bir olay olmuş. Elon Musk bir dönem Tesla’yı Apple’a teklif etmiş  Musk, laf sokarcasına itiraf etmiş. Elon Musk bir dönem Tesla’yı Apple’a teklif etmiş 

  • Steve Jobs fanboylarının yerine Elon Musk fanboyları aldı.


    Apple ne yapsın Tesla'yı? Bir iş para kazanmak için yapılır. Apple para basıyor. Tesla ise para yakıyor.

  • Guaire kullanıcısına yanıt

    Yatırımın ana esasıdır kısa vadede para yakmak. Ta ki orta/uzun vadede kâra geçesin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BeyazZenci01

    Yatırımın ana esasıdır kısa vadede para yakmak. Ta ki orta/uzun vadede kâra geçesin.

    17 sene olmuş hep zararda. Borç finans ile dönüyor. Orta vade çoktan gelmiş geçiyor.


    Otomotiv sektörünün karlılık oranı da düşüktür. İlerde bir gün doğru dürüst kar etmeye başlarsa da aman aman bir kar olmayacak bu.


    Tesla şişirilmiş bir balondur.


    Apple'ın içinde bulunduğu sektör yüksek karlı, hacim olarak da çok büyük ve gelecekte de önü asla kesilmeyecek bir sektör. Parasını Tesla'ya gömmesinin hiçbir anlamı olmazdı.

  • Teslanın içinde olduğu sektör, otomobil sektörünün dışına çıkıp kullanıcı elektroniği sektörüne evriliyor. Tabiri caizse kartlar tekrar dağıtılıyor. Onun içindir ki Çin ve Türkiye gibi öncesinde sektörde pek olmayan ülkeler belirgin oyuncu olmak için oynuyor.


    Kârlılığı için bir şey diyemem fakat sektörde ileride daha başka manzaralar olacağı aşikar. Çünkü farklı bir sektöre evriliyor.


    Şimdi Tesla için kârlı değil desek bile, kullanıcı elektroniğinde ana oyuncu olun Apple bunu başka bir seviyeye taşıyabilirdi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BeyazZenci01

    Teslanın içinde olduğu sektör, otomobil sektörünün dışına çıkıp kullanıcı elektroniği sektörüne evriliyor. Tabiri caizse kartlar tekrar dağıtılıyor. Onun içindir ki Çin ve Türkiye gibi öncesinde sektörde pek olmayan ülkeler belirgin oyuncu olmak için oynuyor.


    Kârlılığı için bir şey diyemem fakat sektörde ileride daha başka manzaralar olacağı aşikar. Çünkü farklı bir sektöre evriliyor.


    Şimdi Tesla için kârlı değil desek bile, kullanıcı elektroniğinde ana oyuncu olun Apple bunu başka bir seviyeye taşıyabilirdi.

    Kullanıcı elektroniği ile Tesla'nın hiçbir alakası yok. Bunun için otomobilden bağımsız taşınabilir yani mobil bir ünite satması gerekir. Otomobillerin kendi bilgisayarlarının diğer cihazlarla iletişimi ise çok farklı bir konu.


    Tesla'nın satabileceği şey otomobil ve otomobil ile ilgili yan ürünlerdir. Buna yazılım hizmetleri de dahil.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.