Şimdi Ara

THY, Türkiye'nin ilk yerli wireless IFE sunucu ve modemini üretti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • THY, Türkiye'nin ilk yerli wireless IFE sunucu ve modemini üretti



    Türk Hava Yolları’nın alt markası Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. (Turkish Tecnic) önemli bir başarıya imza attı. Havacılıkta yerlileşme çalışmaları kapsamında Türkiye’nin havacılık sektöründeki ilk yerli ve milli sunucu ve modemini üretti. Wireless IFE amacıyla üretilen server ve access point cihazları, havayolu sektörüne yönelik özel fonksiyonlara sahip.



    Tasarımı, yazılımı ve üretimi tamamen yerli Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. tarafından yapılan IFE server ve access point cihazları uçak içi eğlence sistemi için kullanılacak. Bu sunucular uçaklardaki medya içeriklerinin depolanması, anlık internet erişimi ve istendiğinde içeriklerin yolcular ile paylaşılmasına imkan sunuyor. Medya ve internet kaynağı olarak özetleyebiliriz. Yerli modem ise; sunucuda depolanan medya içeriklerinin ve internet hizmetinin, kablosuz erişim teknolojisi ile yolcuların cihazlarına aktarılmasını sağlıyor.



    THY, Türkiye'nin ilk yerli wireless IFE sunucu ve modemini üretti



    THY Teknik’in ürettiği sunucu 6 TB dahili depolama alanına sahip. Muadili ürünlere göre 3 kat daha büyük veri depolama kapasitesine sahip. Rakiplerine göre daha hızlı ve daha güvenli olduğu ifade ediliyor.



    EASA’dan onay aldı



    Geliştirilen sunucu ve modemler Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) tarafından test edildi. Zorlu hava aracı ve çevre koşul testlerinden geçerek en zorlu şartlar altında dahi görevlerini kusursuz bir şekilde yerine getirebildiklerini kanıtlayıp EASA tarafından onay aldı.



    Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., daha önceki çalışmalar sonucunda ilk yerli uçak koltuğu ve uçak galley’i üretmeyi başarmıştı. Havacılık sektöründe kullanılan ürünlerin yerlileştirilmesine yönelik Ar-Ge çalışmaları devam ediyor.









  • Toplama PC gibi bir şey mi yoksa işlemci falan mı üretmişler.
  • maximus8282 M kullanıcısına yanıt
    Toplama PC'nin endüstriyel versiyonu ama, + yazılım + bizim evlerimizdeki konforda çalışan değil, uçağın şasisine bağlandığı için elektronik darbelere dayanıklı bir anakart tasarımı ile...

  • Guzel gelisme, basarilarin devamini dilerim. 👏

  • raxetul kullanıcısına yanıt

    Elektronik darbe de neymiş efendim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toplama yahuu iç bileşenlerinin tümü vidasına kadar tamamen made in Taiwan :)))

  • Üretti değil de montajladı desek sanki daha doğru olur

  • unununium U kullanıcısına yanıt

    Yazarken tam aklıma gelmedi, doğrusu burada:

    Hoş bundan bizim kullandığımız makineler de muzdarip.

    https://tr.wikipedia.org/wiki/Elektrostatik_bo%C5%9Falma

  • Yazılım yerli tasarım yerli. O Zaman istediğin fabrikaya istediğin şekilde talimat verirsin oda size meta karşılığında yapar. Önemli olan hakim olma fikri. Akıl. Organizasyon yazılım. Bundan daha yerli ne olabilir. Kutluyorum. İşiniz gücünüz rastgele. Hayırlı olsun.selam ve dua ile.

  • Cpu board EKF firmasının i7 veya xeon lu modeli. Access point ise motorolanın housing i değişmiş hali. Yerli üretilen tekşey ise cable harness ve bir iki pasif elemanlı PCB

  • "Tasarımı, yazılımı ve üretimi tamamen yerli Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. tarafından yapılan IFE server ve access point cihazları" yani vidası yerli değil ki falan diyenlerden değilim ama sanırım türkçe konuşma ve anlatma kısmında sıkıntıları var bu ürün üretenlerin. Yerli denilen şey tamamen, kaynakları dahil yerli olan ürüne denir. Milli: tasarımı, patenti yada telifi sana ait olan senin üretmediğin yada kısmen ürettiğin şeye denir. İlla yerli ve milli mi yazmak lazım oraya. Evet içindeki işlemci, kart, dirençler ve harici disk yerli değil. Ayrıca EASA 'dan aldığı belge de bir IEEE belgesi değil. Sadece zor koşullar için testlerden geçtiği gösteren bir belge. Yani daha çok dış ve iç muhafaza tasarımıyla alakalı. Elbette bunun için özel bir tasarım ve dinamik, statik testi gerekir. Ama dediğim gibi elektronik anlamda hangi belgelere sahip, yada başvurulmuş. ISO belgeleri var mı? Bunlar olmadan ancak burda 20 kişi yorumlar ve geçer. İşi bilmiyorsanız başlamayın. Çünkü kaynakları boşa akıtıyorsunuz.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.