Şimdi Ara

Apple'ın sürücüsüz otomobili 2024 yılında üretime girebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple'ın sürücüsüz otomobili 2024 yılında üretime girebilir



    Apple'ın kendine ait sürücüsüz bir otomobil geliştireceğine dair haberler 2015 yılına dayanıyor. İlerleyen yıllarda da Project Titan olarak bilinen bu projeyle alakalı pek çok açıklama yapılmış hatta şirket 2017 yılında otonom aracını yollarda test etmek için Kaliforniya eyaletinden izin almıştı.



    Ancak ardından kötü giden iPhone satışları nedeniyle sürücüsüz otomobil projesinin durdurulabileceği haberleri çıkmış, bunun üzerine şirketin projede küçülmeye girerek 200 kişiyi işten çıkarmasıyla da Apple'ın kendine ait bir sürücüsüz otomobil geliştirme planlarını tamamen rafa kaldırdığı düşünülmüştü.



    Gelen haberlere göre Apple, bahsi geçen sürücüsüz otomobil projesinden vazgeçmemiş. Reuters'ın ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı habere göre teknoloji devi 2024 yılında sürücüsüz otomobilinin üretimine başlamayı planlıyor. Bunun için şirketin kendi otonom sürüş teknolojisini geliştirdiği başından beri söyleniyordu. Fakat kaynaklar Apple'ın stratejisinin merkezinde batarya maliyetini ciddi oranda düşürecek ve aracın menzilini artıracak olan yeni batarya tasarımının bulunduğunu ifade ediyor.



    Ayrıca Bkz.Karşınızda Lada Niva'nın daha modern versiyonu: 2021 Lada Niva Travel



    Apple'dan konuyla alakalı herhangi bir açıklama gelmezken, çıkan bu söylentilere rağmen projede pek çok belirsizliğin bulunduğunu da belirtmekte fayda var. Zira kaynaklar üretim için 2024 yılını işaret etse de bunun pandemi sebebiyle 2025 veya sonrasına sarkabileceği ihtimalinin de göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca Apple'ın kendi otomobilini üretmek yerine kendi geliştirdiği otonom sürüş teknolojisini anlaştığı bir markanın otomobillerine entegre etme ihtimali de hala mevcut.



    Öte yandan Apple'ın sürücüsüz otomobiliyle ilgili Reuters'ın haberindekinden farklı söylentiler de söz konusu. Zira MacRumors'ta yer alan habere göre teknoloji devinin otomobili beklenenden fazlasıyla erken şekilde 2021 yılında karşımıza çıkacak. Elbette tüm bunlar henüz birer söylentiden ibaret. Konuyla ilgili gelişmeleri siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.




    Kaynak:https://www.reuters.com/article/us-apple-autos-exclusive/exclusive-apple-targets-car-production-by-2024-and-eyes-next-level-battery-technology-sources-idUSKBN28V2PY







  • Appleın otomobil üretmesi sektörde teknolojik inovatifler doğurur bunun en iyi örneğini Teslada görüyoruz. Umarım haber doğrudur çok güzel bir gelişme olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah haber doğrudur.
  • Apple kendi üretim yapmayı seven bir şirket değil arabayı nasıl yapacak acaba ? Kendi üretmeye kalkar ise çok riskli zira o dinamik yenilikçi havasını kaybedebilir. Diğer yandan başkasına ürettirir ise dünyada öyle araba üretilmiyor bir sürü yeni şey yapması gerek.
  • Kutu içinde şarj aleti ve kulaklık olmayan telefonlarından sonra içinde sürücü olmayan otomobil yapmak iyi fikir.

  • Herkeste teker var diye tekersiz vermesinler

  • Elma kullanıcısına yanıt
    Apple'ın inovatifliği Steve Jobs ile birlikte öldü.Steve Jobs'dan sonra yaptıkları en inovatif şey ne? Kutudan adaptörü çıkarmak mı?

  • bir güncelleme atarlar buna 2.yıldan sonra 80 km nin üzerine çıkmaz araba

  • Kutusundan direksiyon çıkacak mı acaba?İnşallah Apple otomobil sektörüne girmez kayınçoya arabayı verirken bile Apple dan izin almanız gerekebilir.

  • rwo kullanıcısına yanıt

    arabada direksiyon olmayacakmış. opsiyonel olarak kendin alıp takıyorsun.

  • Apple bir güncelleme yükler araba 30km hızı geçemez Apple yaptıysa eksik olsun.Benim korkum diğer üreticilerinde ayarını bozar diye.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.