Şimdi Ara

Yeni bilgisayarlar artık daha hisli olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni bilgisayarlar artık daha hisli olacak



    Bugün akıllı telefon, tablet ve giyilebilir cihazlarımızda çok fazla sayıda sensör mevcut. Bu sayede hareketler, biyometrik veriler, antrenmanlar, ortam verileri, belirli hava verileri, sağlık verileri takip edilebiliyor. PC tarafında ise bu alan biraz kısıtlı.



    Intel yeni dönemi başlatıyor



    Intel yaptığı açıklamada bilgisayarların ortama adapte olabilmesi için görsel algılama yongası tasarladığını duyurdu. Visual Sensing Controller adındaki yonga; işlemci üzerinde yer alacak ve toplanan verilerin korunmasını da sağlayacak.



    Ayrıca Bkz.Elektrikli ve hidrojen yakıtlı araçlar öncelikli yatırım kapsamına alındı



    Teknik detaylar verilmese de daha çok görsel veriler üzerinden yapay zeka algoritmaları çalıştıracağı anlaşılıyor. Ortam aydınlatmasının tespiti, kullanıcının ekran karşısında tespiti veya gözlerinin nereye doğru baktığının tespiti gibi işlemler yapabilecek.



    Aslında bugün pek çok üretici yukarıda sayılan algılamaları gerek kamera gerekse de mikrofon gibi girdi birimlerinden yararlanarak yapabiliyor. Intel bu işleri ayrı bir yongada toplayarak yükü işlemciden almış oluyor. Ayrıca verilerin güvenliği için de ekstra bir yöntem sunuyor.




    Kaynak:https://www.techpowerup.com/276114/new-intel-visual-sensing-controller-chip-to-give-next-gen-pcs-ability-to-adapt-to-surroundings







  • Hee intel eminim toplanan verileri de güvenlik açığı olmadan koruyacaktır. Ya bıraksın bu işleri ya. Facenin kurucusu Mark bile laptop kamerasına bant takılı dolaşıyor. Ev hali, kimin ne zaman laptobun kamerasına erişip seni çekeceği belli olmaz. Yarın abudik gubidik sitelerde homemade kategorisinde çıkarız :P
    Bayılıyorum bu balon haberlere. Intel i7 4. Nesilden 10. nesil işlemciye geçtim (arada 6 sene yani 6 nesil fark var), hız olarak gram fark yok, yeni oyunları düzgün açmak dışında günlük kullanımda en ufak bir farkı yok. Belki render yapanlar farkını görüyordur. Cep telefonu üreten firmalar dahil teknoloji firmalarında uzun süredir ciddi bir atılım yok. Ama istedikleri paralar akıllara zarar.
  • Hisleriyle değil belleğiyle öne çıkan bilgisayarlar istiyorum.

  • En basitinden ortam ışına göre ekranı kısan sensor koyun bi zahmet. Her akşam ikide bir ışığı kısmaktan. Dışarıdayken açmaktan bıktık.

  • Bayılıyorum bu balon haberlere. Intel i7 4. Nesilden 10. nesil işlemciye geçtim (arada 6 sene yani 6 nesil fark var), hız olarak gram fark yok, yeni oyunları düzgün açmak dışında günlük kullanımda en ufak bir farkı yok. Belki render yapanlar farkını görüyordur. Cep telefonu üreten firmalar dahil teknoloji firmalarında uzun süredir ciddi bir atılım yok. Ama istedikleri paralar akıllara zarar.

  • Hee intel eminim toplanan verileri de güvenlik açığı olmadan koruyacaktır. Ya bıraksın bu işleri ya. Facenin kurucusu Mark bile laptop kamerasına bant takılı dolaşıyor. Ev hali, kimin ne zaman laptobun kamerasına erişip seni çekeceği belli olmaz. Yarın abudik gubidik sitelerde homemade kategorisinde çıkarız :P

  • Başı ağrıyınca bugün olmaz diyecek mi? 😂



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 18 Aralık 2020; 17:52:36 >
  • maximus8282 M kullanıcısına yanıt
    :d:d:d:d:d: gasfdgsdgsdf

  • tam kölelik insan üzerinde tam kontrol çin sistemi gibi çin pilottu zaten özel hayat diye bir şey kalmadı eskiden insan insanın kölesiydi şimdi insanları şeytan köle yapmak istiyorlar bu şeytancılar iyice niyeti bozdu.

  • İntel' den tek beklentimiz hisli değil hızlı olması. Ve mümkünse daha az ısınması.

    Vay be, zamanında rekabette geri kalan AMD için derdim aynısını...

  • ozkn-t kullanıcısına yanıt
    4 Nesil ile 10'uncu nesil arasında fps farkı oldu mu?

  • Laptopu komple değiştirdiğim için ekran kartı da değişti, dolayısı ile işlemciye özel FPS karşılaştırması yapamadım malesef.

  • ozkn-t kullanıcısına yanıt
    Tespit güzel :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.