Şimdi Ara

Genetiği değiştirilmiş hücreler tip 1 diyabette kullanılabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
79
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Genetiği değiştirilmiş hücreler tip 1 diyabette kullanılabilir



    Gelişen teknoloji ile birlikte çeşitli tedavi yöntemleri geliştirilmekle birlikte University of Arizona kurumu araştırmacıları Tip 1 diyabet tedavisi üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Vücudumuzun immün ( bağışıklık ) sistemi zaman zaman kendi hücrelerini hedef alabiliyor ve T lenfositlerin pankreasta bulunan beta hücrelerini hasarlaması sebebiyle otoimmün Tip 1 diyabet gelişebiliyor.



    Araştırmacılar söz edilen durumu önlemek amacıyla T lenfositlerini modifiye etti ve T lenfositlerini beta hücrelere saldıran lenfositlere saldırmak üzere programladı.



    Tip 1 diyabet ve T lenfositler



    Genetiği değiştirilmiş hücreler tip 1 diyabette kullanılabilir



    Araştırmacılar T hücrelerinin geliştirilme sürecinde doğal katil T hücrelerinin yapısından yararlandı ve reseptörleri düzenlenen yeni hücreler 5 farklı reseptöre sahip kimerik yapıda antijen reseptörleri ( 5MCAR ) barındıracak şekilde modifiye edildi.



    Ayrıca Bkz.Yapılan çalışmalara göre pandemi sürecinde görev alan hemşireler uykusuzluk ve tükenmişlik belirtileri gösteriyor



    Araştırmacılar yeni 5MCAR hücrelerin otoimmün T lenfositleri hedef alacak şekilde modifiye edildiğini belirtmekle birlikte yeni çalışma diyabetli fare modelleri üzerinde denendi. Çalışmalara göre 5MCAR T hücrelerinin organizmadaki otoimmün CD4+ T hücrelerini hasarladığı ve böylece diyabetin prognozunun ( hastalık seyri ) azaldığı tespit edildi.



    Yeni araştırma Proceedings of the National Academy of Sciences adlı dergide yayımlandı.



     

     





    Kaynak:https://news.arizona.edu/story/genetically-engineered-t-cells-could-lead-therapies-autoimmune-diseases







  • Tip 1 ile alakalı sürekli gelişmeler duyuyoruz ancak hiç biri pratik hayata geçmiyor. Sistematiği oldukça basit bir hastalık ancak etkileri çok büyük, bunca zamandır elle tutulur kalıcı bir tedavi yönteminin bulunamamış olması tuhaf geliyor. Bunun nedeni ilaç kartellerinin Tip 1' i sürdürülebilir hastalık konumunda tutarak daha fazla gelir kazanmalarını sağlamak istemesi olabilir mi sizce ?

  • Elbette öyle. Kartellerin, silah sanayiinden sonra en büyük gelirleri ilaç sanayiinden. Kemoterapi ilaçlarından sonra en büyük gelir de insülin. İnsanların sağlığı, yaşam standartları umurlarında bile değil. Hatta birisi çıkıp ben kesin tedaviyi buldum dese, onu dahi ortadan kaldırırlar.

  • Diyabet 1 giderek yaygınlaşıyor yazık değilmi bu kadar insanı iğnelere mahkum ediyorsunuz ne zaman bu çocuklar bu insülünlerden kurtulacak maddi durumu iyi olan pompa sensör alabiliyor, maddi durumu olmayan aileler çocuklarını hep iğnelerle vücudunu deliyor... çocuklara anne babalara bu acıyı yaşatarak hiç mi vicdanlarınız sızlamıyor, artık iyileştirici tedavisini bulun çocuklar ağlamasın ?? teknolojik paralı aletler yerine iyileştirici diyabet 1 tamamen yok edici tedavisi bulunsun artık.... Merhamete gelinsin

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.