Şimdi Ara

Bu Kasım'da yüzde 50 daha fazla online harcama yaptık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu Kasım'da yüzde 50 daha fazla online harcama yaptık



    Yılın indirim ayı olan Kasım ayını geride bıraktık. Muhteşem Cuma, 11.11 indirimleri ve ara indirimlerle birlikte Kasım ayı boyunca çeşitli kampanyalar gerçekleştirildi. Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Kasım ayı harcamalarına ilişkin verileri açıkladı.



    Kartlı Ödeme Tutarı (Milyar TL) 2019 Kasım 2020 Kasım Değişim
    Banka Kartı 12,7 18,3 %43
    Kredi Kartı 75,6 90,7 %20
    Toplam 88,3 109 %23


    BKM verilerene göre Türkiye’deki kredi ve banka kartlarıyla 2020 Kasım ayında toplam 109 milyar TL’lik harcama yapıldı. İnternetten yapılan ödeme miktarına baktığımızda 29 milyar TL’lik harcama yapıldığı ve geçen yıla göre yüzde 54 artış olduğu gözlemleniyor. Bu sene internetten harcamaların  İnternetten kartlı ödemelerin toplam kartlı ödemeler içindeki payı ise, geçen yıl kasım ayında yüzde 20 iken bu yıl yüzde 26’ya ulaştı.



    İnternetten Sektörel Kartlı Ödeme Tutarı (Milyon TL) 2019 Kasım 2020 Kasım Değişim
    Market-Gıda 1.159 3.330 %187
    Elektronik Eşya 3.276 7.160 %119
    Mobilya ve Dekorasyon 369 791 %114
    Yapı Malzemeleri 933 1.585 %70
    Eğitim/Kırtasiye 229 338 %47


    Kasım ayındaki alışverişlerin sektöre göre dağılımına baktığımızda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 187 artışla 3,33 milyar TL’ye ulaşan market-gıda sektörü internetten kartlı ödemelerin en fazla arttığı sektör oldu.









  • Bir kere başlık internetten 50% daha fazla yaptık şeklinde olmalı. Haber içeriğini okuyunca 23% olarak görünmekte genelde ki bu da gerçeği yansıtmıyor.

    Pazara gidiyorsun geçen sene harcadığının 2 katını harcıyorsun. Mutfak alışverişine gidiyorsun bezner şekilde 2-2,5 kat fazla harcıyorsun. Kim demiş 50% diye... Evli olmayan, ev geçindirmeyen ergenler cevap yazmasın bozuşmayalım durduk yere.
  • Ülkedeki yüzde 50 enflasyonu gösteren bi veri

  • Paranın değeri reelde bir yılda %50 den fazla düşerse. Bu harcamadaki artış sadece rakamlarda kalır. Miktarlara bakmak lazım. Artmışmı azalmışmı o zaman belli olur.
  • Eğitim/Kırtasiye?

  • enflasyon yüzünden olmasın?

  • Bir kere başlık internetten 50% daha fazla yaptık şeklinde olmalı. Haber içeriğini okuyunca 23% olarak görünmekte genelde ki bu da gerçeği yansıtmıyor.

    Pazara gidiyorsun geçen sene harcadığının 2 katını harcıyorsun. Mutfak alışverişine gidiyorsun bezner şekilde 2-2,5 kat fazla harcıyorsun. Kim demiş 50% diye... Evli olmayan, ev geçindirmeyen ergenler cevap yazmasın bozuşmayalım durduk yere.

  • pandemi patlamış bulaş heryerde, kimse evinden çıkmıyor, birçok restoran kapalı yada gidip oturamıyorsun, hafta sonu evdeyiz sonra BKM verisi kasım ayı online alışverişte artış var...bu veriyi bende verirdim sana.

  • Değerlendirme tl bazında yapılmış, ki bu artış tlnin değer kaybından gibi duruyor. dolar bazında bir değerlendirme yapıldığında böyle bir artışın görülmeyeceğini düşünüyorum.
  • alaboraface A kullanıcısına yanıt
    Elektronik eşyaya bakarsak kasım 2019 da 574 bin dolar, kasım 2020 de ise 916 bin dolar yapıyor. 2 katına çıkmış yine de. Tabi salgının etkisini unutmamak gerek.

  • Sebebi basit çünkü fiyatlar çok yüksek. Refah seviyesi yüksek devletlerdeki insanların büyük kısmı bunlara takılmıyorlar. Çünkü onları zorlayacak fiyatlar yok. Televizyon, telefon, bilgisayar vb eşyalar için asgari ücretinin 5 katını ödemiyor. O an için ihtiyacı varsa alıyor. Ama bizde öyle mi? Fiyatlar çok yüksek ve ihtiyacımız olsa bile alamıyoruz artık. Dolayısıyla bir sürü insan indirimler için alışverişlerini erteleyip kasım ayını beklediler ve büyük bir yığılma oldu. Nitekim bu yığılmanın sonucunu da gördük.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun sebebini Mahfi Egilmez hoca aciklamisti. Insanlar zam gelecegini bildigi icin simdiden aliyorlar. Bir tur gelecege yatirim diyelim. Cunku bugun almassan yarin alamayacagini biliyorsun.

  • paranın değeri düştü aynı ürün nerdeyse %30 - %50 daha pahalı.. mevsim değişikliği nedeniyle ertelenemez ihtiyaçlar ortaya çıktı, herkes fahiş fiyatların bir nebze yenilebilir kazık şekli alması için kasım ayındaki indirimleri (kara cuma) bekledi..

  • hükümetinde istediği buydu zaten gerçek para ile insanların işi olmasın. insanlar gerçek paralarını bankalardan talep ederse batarız. biliyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dost1984 -- 17 Aralık 2020; 20:51:33 >
  • çocuklarıma sürekli Melbi online kırtasiyeden alışveriş yapıyorum ve çok seviyorlaar hem de fiyatları gayet uygunhttps://melbi.com.tr/

  • Şu harcamaları bi ben yapamıyorum

  • Normal sonuçta dışarıdan alamıyoruz diye

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.