Şimdi Ara

Türk oyun stüdyosu Peak’ten Japonya’da büyük başarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türk oyun stüdyosu Peak’ten Japonya’da büyük başarı



    1,8 milyar dolar karşılığında Zynga’nın satın aldığı Türk mobil oyun stüdyosu Peak’te işler yolunda gidiyor. Peak, bugün yaptığı açıklamayla Toon Blast oyunun Japonya’da büyük bir başarı yakaladığı duyuruldu.



    Peak’in geliştirdiği Toon Blast, Japonya’da yılın en çok indirilen mobil oyunu oldu. App Store ve Play Store’da 2020 yılını ilk sırada tamamladı.



    Japonya, mobil uygulama pazarında ABD’nin ardından ikinci sırada yer alıyor. Japonya’da mobil oyunlardan 9,9 milyar dolar gelir elde ediliyor. Bu tutar, dünyadaki toplam mobil oyun gelirlerinin yüzde 22’sine denk geliyor. Bu nedenle Peak’in elde ettiği başarı büyük bir öneme sahip.



    Peak, indirme rakamlarını tam olarak açıklamadı ancak 2020 yılında Japonya’da 5 milyondan fazla kullanıcının Toon Blast’ı ilk kez indirdiğini duyurdu. Geçen seneye göre App Store ve Google Play’deki indirme oranı yüzde 41 arttı ve gelirlerde yüzde 126 artış kaydedildi.



    Ayrıca Bkz.Kafa Topu 2’nin yapımcısı Masomo'dan yeni oyun: Basketball Arena



    Toon Blast, 2017 yılında yayınlanmıştı. Oyunun ülkedeki popülerliği ve pazarlama çalışmalarının etkisiyle eski bir oyun olmasına rağmen zirvede yer almayı başardı. Firma şimdi de Japonya’daki TV kanallarına reklam vermeye hazırlanıyor. Reklam videosu hazırlandı. Önümüzdeki günlerde yayına başlanacak.



    Toon Blast’ın elde ettiği başarıda pazarlama faaliyetlerinin büyük rolü olduğuna vurgu yapan Peak Strateji Direktörü Ömer İnönü, En çok indirilenler listesinde genelde piyasaya yeni sunulan oyunları görmeye alışığız. 3 yıllık geçmişi bulunan Toon Blast, bu anlamda da çok önemli bir başarı elde etti. Ülkeye özel olarak yürüttüğümüz pazarlama faaliyetlerinin bunda büyük rolü var. Hız kesmeyeceğiz, bu ay içinde başlamasını planladığımız reklam kampanyamız ile de Japonya’daki TV kanallarında yüksek görünürlük elde edeceğiz” dedi.



    Japonya’daki TV kanallarında yayınlanacak Peak reklamı:











  • İstediğiniz kadar klavye arkasın'dan atın tutun adamlar oyun sistemlerini milyar dolarlara sattı bir durup şuanki halinize bakın  adamlar şu yazdıklarınızı okusalar bir tarafları ile gülerler kendilerinin milyar dolarları var şuan istedikleri ülkeye gidip tatil yapabilir herkesin hayallerindeki araçları satın alabilir en son çıkan telefon bilgisayar oyun ne varsa alabilir keyiflerine bakabilir peki siz ? aaa unutmuşum milyar dolarları olsa ne olur sizin gibi klavye arkasından sallamadıktan sonra burnunuz'dan kıl aldırmazsınız 5tl ucuza ürün almak için donanım haber'de ölücü takılırsınız milyar dolarlık firmayı beğenmiyorsunuz birde  

    Ulan diye başlayan her cümle yerin dibine batsın. Silinmiş yorumum, nüktedan bir tavır ile yazılmıştı ama şirketlerimizin dünya tekelleri tarafından satın alınmasının epey destekçisi varmış anlaşılan. Ben isterdim ki yerli sermayeler bulunabilsin. Fakat bizim sermayedarlarımız hazıra alışık maalesef. Evini değerinin 1.5 katına değerleyen köylü amcalar gibiler. Fırsata koşuyorlar ancak. Gelişmeye açık startuplar ya da sektörlere destek çok kısıtlı. Bizimki böyle kafa "arkadaşım".
  • öncelikle türk değil. ayrıca bu şirkete giriş seviyesi 2 dandik oyun yakışmyıor.

  • hopeyoung H kullanıcısına yanıt
    bu girişimler satılmak için yapılıyor zaten?
  • Ulan adamlar içerisinde "Türk mühendislerin yaptığı" "Türklerin geliştirdiği" kelimelerinin geçtiği her projeyi yerin dibine gömmek için sırada bekliyor nasıl bir kafa arkadaşım sizinki?
  • Oyuna bak, 1.8 milyar dolar değerinde şirkete bak...
  • İstediğiniz kadar klavye arkasın'dan atın tutun adamlar oyun sistemlerini milyar dolarlara sattı bir durup şuanki halinize bakın Türk oyun stüdyosu Peak’ten Japonya’da büyük başarı adamlar şu yazdıklarınızı okusalar bir tarafları ile gülerler kendilerinin milyar dolarları var şuan istedikleri ülkeye gidip tatil yapabilir herkesin hayallerindeki araçları satın alabilir en son çıkan telefon bilgisayar oyun ne varsa alabilir keyiflerine bakabilir peki siz ? aaa unutmuşum milyar dolarları olsa ne olur sizin gibi klavye arkasından sallamadıktan sonra burnunuz'dan kıl aldırmazsınız 5tl ucuza ürün almak için donanım haber'de ölücü takılırsınız milyar dolarlık firmayı beğenmiyorsunuz birde Türk oyun stüdyosu Peak’ten Japonya’da büyük başarı 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 15 Aralık 2020; 17:31:16 >




  • revilationer R kullanıcısına yanıt
    Ulan diye başlayan her cümle yerin dibine batsın. Silinmiş yorumum, nüktedan bir tavır ile yazılmıştı ama şirketlerimizin dünya tekelleri tarafından satın alınmasının epey destekçisi varmış anlaşılan. Ben isterdim ki yerli sermayeler bulunabilsin. Fakat bizim sermayedarlarımız hazıra alışık maalesef. Evini değerinin 1.5 katına değerleyen köylü amcalar gibiler. Fırsata koşuyorlar ancak. Gelişmeye açık startuplar ya da sektörlere destek çok kısıtlı. Bizimki böyle kafa "arkadaşım".
  • hopeyoung H kullanıcısına yanıt
    Bu kafayla bir arpa boyu yol alamazsın sevgili arkadaşım. Sen bu gün milyarlık proje yapacaksın ki yarın ülkene yurt dışından para girsin. Sen bu gün milyarlık proje yapacaksın ki yarın ülkende refah içerisinde yaşayabilesin yaşatabilesin. Yoksa neyleyeyim ben ülke içerisinde dönüp duran parayı.

    Bu gün 1 milyarlık projeni satarsın, yarın elde ettiğin parayı 10 milyarlık projeye sermaye yaparsın.

    Yaklaşım açınız farklı, saygı duyuyorum, ancak başarılı olmuş bir projenin gayet güzel bir fiyata yurt dışına satılmasına neden karşısınız çözemiyorum. Önemli olan senin ülkene para sokabilmiş olman değil mi? Hele ki Türkiyenin bugünki haliyle
  • revilationer R kullanıcısına yanıt
    Saygı duyuşunuz buysa saygısızlığınıza maruz kalmak istemem açıkçası.
  • Arkadaşlar olay tam olarak satılma değil, 900mlyn luk kısım zynga hissesi olarak ödendi. Yani kısmen birleşme.

  • Cityville kapandığından beri kılım şu Zynga'ya Facebook'ta yılların emeğini verip bütün harikaları tamamlamıştım hepsi boşa gitti. Zynga ortalığı olmasa iyiymiş.

  • bakacağım oyuna ilgimi çekti

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.