Şimdi Ara

Arçelik, Hitachi’yi satın almak için görüşmelere başladığını duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arçelik, Hitachi’yi satın almak için görüşmelere başladığını duyurdu



    Arçelik büyük bir satın almaya imza atmak üzere. Arçelik’ten yapılan resmi açıklamada Japon devi Hitachi’nin Japonya dışındaki ev aletleri birimini satın almak için görüşmelere başlandı.



    Arçelik, bazı basın organlarında çıkan “Hitachi’nin ev aletleri biriminin yüzde 60 hissesini 300 milyon dolar karşılığında satın aldığı” iddialarını yalanladı. Henüz görüşmelerin sürdüğünü ve detayların netleşmediğini duyurdu.



    Ayrıca Bkz.iPhone 12 mini satışları beklendiği gibi değil



    Arçelik’in KAP’a konuyla ilgili yaptığı açıklaması şöyle:



    “Bazı basın kaynaklarında, Şirketimizin Hitachi Ltd.'nin Japonya haricindeki uluslararası beyaz eşya işinin %60 hissesini 300 milyon dolar karşılığında satın almasına yönelik görüşmeler yaptığı ve sürecin ilerlediğine dair iddialar yer almıştır.



    Gelişmekte olan pazarlardaki büyüme stratejimiz doğrultusunda, şirket satın almaları, ortaklıklar ve iş birliği alternatiflerinin değerlendirilmesine yönelik çalışma ve görüşmeler Şirketimizce her zaman yapılabilmekte olup, bu değerlendirmeler sonucunda somut kararlar alınması halinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliği'ne göre gerekli açıklamalar yapılmaktadır.



    Bu çerçevede Hitachi Ltd ile de görüşmeler devam etmekle birlikte, konuya ilişkin olarak herhangi bir yönetim kurulu kararı alınmamış, bağlayıcı bir sözleşme imzalanmamıştır. Bu kapsamda konuya ilişkin detaylar henüz tam olarak netleşmemiş olup görüşmelerin sonuçlanarak konuyla ilgili yönetim kurulu kararı alınması ve/veya bağlayıcı sözleşme imzalanması halinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği'ne uygun olarak gerekli açıklamalar yapılacaktır.



    Bu açıklamaya konu görüşmelere ilişkin olarak, işlemin Arçelik'e olası etkileri dikkate alınarak, Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi kapsamında Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 28.11.2017 tarihli kararı ile verilen yetki çerçevesinde, 11.03.2020 tarihinde Genel Müdürlük tarafından işlem için verilen ön teklifin açıklanmasının, görüşmelerin tamamlanarak ilgili sözleşmelerinin imzalanmasına kadar ertelenmesine karar verilmiştir. Erteleme kararı, sürecin olumsuz yönde etkilenmemesi, Şirketimizin meşru çıkarlarının, yasal haklarının, rekabet ve pazarlık gücünün ve yatırımcılarımızın haklarının korunabilmesi amaçlarıyla alınmış olup, medyada çıkan haberler nedeniyle konuya ilişkin olarak işbu açıklama yapılmaktadır.”




    Kaynak:https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/892934



  • Alıntı

    metni:
    “Bazı basın kaynaklarında, Şirketimizin Hitachi Ltd.'nin Japonya haricindeki uluslararası beyaz eşya işinin %60 hissesini 300 milyon dolar karşılığında satın almasına yönelik görüşmeler yaptığı ve sürecin ilerlediğine dair iddialar yer almıştır."

    300 milyon dolar.


    Ankapark ucubesine harcanan para 750 milyon dolar.


    Yorum da bu kadar.

  • Hitachi olarak başlık yanıltıcı olmuş, haberde -beyaz eşya birimi - olarak doğrusu yazılmış olsa bile,
    Hitachi'nin tümüne ülke olarak soluğumuz yetmez malesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oly1786 -- 14 Aralık 2020; 17:1:43 >
  • Güzel iş 👍
  • Hah şöyle haberlerle gelin.. koc grubu işte.. ne varsa koç grubunda var..
  • Alıntı

    metni:
    “Bazı basın kaynaklarında, Şirketimizin Hitachi Ltd.'nin Japonya haricindeki uluslararası beyaz eşya işinin %60 hissesini 300 milyon dolar karşılığında satın almasına yönelik görüşmeler yaptığı ve sürecin ilerlediğine dair iddialar yer almıştır."

    300 milyon dolar.


    Ankapark ucubesine harcanan para 750 milyon dolar.


    Yorum da bu kadar.

  • oly1786 kullanıcısına yanıt
    Evet, ben de başlığı okuyunca "Nasıl olur?" filan dedim. Adamların kepçelerden, hastane cihazlarına, devasa elektron mikroskoplarına kadar yapmadıkları şey yok.

  • oly1786 kullanıcısına yanıt
    adamsin adam.....

  • teq_sevdam23 T kullanıcısına yanıt
    Milyar değil milyon dolar.

  • Grundig marka adını beko aldı markanın imajı kalitesi düştü, şimdide hitachinin marka değerini ve kalitesini düşürecekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlığı görünce çok mutlu oldum. Sazan avı olmasaymış keşke.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam köpeği ısırdı haberi gibi oldu 😂 sevindirici bir durum ama aklım almıyor.
  • teq_sevdam23 T kullanıcısına yanıt
    750 milyar dolar ne kadar para biliyor musunuz?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.