Şimdi Ara

Addlink 7 GB/s’ye ulaşabilen S95 SSD’sini duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Addlink 7 GB/s’ye ulaşabilen S95 SSD’sini duyurdu



    Katı hal sürücüleri yüksek performansıyla güncel standartların sınırlarını zorluyor. Sıralı operasyonlarda yeni PCIe standartıyla birlikte oldukça yüksek seviyeler görülmeye başlandı.



     



    Addlink’in S95 NVMe sürücüsü Phison’un geçtiğimiz haftalarda duyurduğu PS5018-E18 kontrolcüsünün denetimindeki üreticisi ve katman bilgisi paylaşılmayan 3D TLC NAND Flash yongalarından oluşuyor. Kontrolcü ile NAND Flash kümelerinin arasında 2666 MHz’lik DDR4 DRAM önbelleği konumlandırıldığını da ekleyelim. S95'in sistemle iletişimi ise PCIe Gen4 x4 arayüzü üzerinden sağlanacak.



    Sıralı okumada 7 GB/s, peki ya rastgele değerler?



    Addlink’e göre sıralı okuma/yazma işlemlerinde 7000/6800 MB/s’ye ulaşabilen SSD bu açıdan oldukça etkileyici olsa da firmanın paylaştığı CrystalDiskMark testi sonuçlarında yer alan rastgele 4K okuma hızının 73 MB/s seviyesinde kalması bu seviyedeki bir NVMe SSD için pek memnun edici değil.



    Addlink 7 GB/s’ye ulaşabilen S95 SSD’sini duyurdu



    Dayanıklılık bilgisi açıklanmayan S95 ailesi artık standart haline gelen ECC, Wear Leveling, TRIM ve Over-Provision özellikleriyle desteklenmiş durumda.



    Ayrıca Bkz.Zotac RTX 3080 Trinity ve RTX 3070 Twin Edge Limited White Edition’ı duyurdu



    Fiyat bilgisi bulunmayan 5 yıl garantili S95 ailesi şimdilik 1 ve 2 TB’lık seçeneklerle sunulsa da ilerleyen dönemde 4 TB kapasite seçeneği de eklenecek.



     




    Kaynak:https://www.techpowerup.com/275827/addlink-introducing-its-fastest-m-2-pcie-gen4-x4-nvme-1-4-ssd







  • bir amazon yorumuna denkgeldim. 2 tane birebir aynı modeli aldım depolama kapasiteleri farklı çıktı diyordu. sanırım model değiştirmeden parça değiştirme huyu bu firmada da var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 12 Aralık 2020; 22:23:47 >
  • bu addlink in hızla alakalı başka modelleride daha önceden dikkatimi çekmişti fakat bukadar iddialı skorlar vaad edipte 1 tane kendine ssd tool yazamamış firmanın neresine güvenilir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 12 Aralık 2020; 22:25:52 >
  • WarSaw kullanıcısına yanıt
    cdm gibi bağımsız ve herkesin yapabileceği testlerde aldığı sonuç hem tüketiciler tarafından daha güvenilir hem de gerçek hayat kullanımına daya yakın çıkar muhtemelen hocam
  • Fiyatları da 7gbs bunların. O yüzden ancak mağazalardaki cam vitrin içinde müzede sergilenmiş bir parça edasıyla bakıp geçiyoruz.
  • Hız olarak erişebiliyor olması güzel ancak bunu süreklilik olarak asıl başarı budur. Cihazın ilk bir ayında 7'ye ulaşabilirsiniz ancak ilerleyen zamanlarda bu performans kaybına uğramayacağını göstermez. Her cihaz için gecerli olan bu performans kaybı büyük bir engeldir.


    7 GB ile SSD blokların aşırı ısınması ya da temizleme işleminde sıkıntı olacağını düşünüyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.