Şimdi Ara

Küresel ısınmaya yönelik ürkütücü rapor! Sıcaklıklar 3 derecenin üzerine çıkacak şekilde artıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Küresel ısınmaya yönelik ürkütücü rapor! Sıcaklıklar 3 derecenin üzerine çıkacak şekilde artıyor



    Endüstriyelleşme öncesi döneme kıyasen küresel sıcaklık artışının 2°C’nin olabildiğince altında tutulması adına atılacak adımları belirleyen ve 2016 yılında yürürlüğe giren Paris Anlaşması’ndaki kaygıları artıracak bir rapor Birleşmiş Milletler (BM) Çevre Programı (UNEP) tarafından yayınlandı. Söz konusu rapora göre küresel ısınmanın bu yüzyılın sonuna kadar 3°C’nin derecenin üstüne çıkacağı tahmininde bulunuldu.



    Ayrıca Bkz.Başarılı bir şekilde göğe yükselen Starship prototipi, iniş yaptığı sırada infilak etti



    Kovid pandemsi nedeniyle azalan sera gazı emisyonlarına rağmen sıcaklıkların sıra dışı oranda artış göstereceğine yönelik tahmin, BM İklim Zirvesi öncesi dünya ülkelerine adeta son bir uyarı niteliğinde gösterildi. Koronavirüs kaynaklı kısıtlamaların ardından ekonomiyi canlandırmak adına alınacak kararların çevre dostu enerjiler ve ağaçlandırma ekseninde şekillenmesi gerektiğini belirten rapor, Paris Anlaşması hedeflerine ancak bu şekilde ulaşabileceğini savundu.



    Ekonomide "yeşil" anlayış çağrısı



    Paris İklim Anlaşması'ndaki hedeflerle ortaya konan çabaların birbirlerinden çok uzak düştüğünü belirten UNEP Başkanı Inger Andersen, buna kanıt olarak 2020 yılının en sıcak yazın yaşandığı yıl olarak kayıtlara geçmesini gösterdi. Küresel ekonomide “yeşil” anlayışın hâkim olması gerektiğini söyleyen Andersen, örneğin fosil enerji kaynaklarına verilen desteklerin acilen azaltılması gerektiğini vurguladı. Fosil enerji kaynakları ve deniz trafiğinin neden olduğu sera gazı emisyon artış oranları, yıllık olarak açıklanan Emisyon Haritası raporuna göre dünya genelindeki emisyonların yüzde beşinin sorumlusu olarak görülüyor.



    Küresel ısınmaya yönelik ürkütücü rapor! Sıcaklıklar 3 derecenin üzerine çıkacak şekilde artıyor



    Aynı raporda, kişisel bazdaki tüketim alışkanlıklarının emisyon oranlarına katkısına yönelik veriler de yer alıyor. Buna göre dünya nüfusunu oluşturan zenginler, yoksulların iki katından fazla sera gazı üretiyor. Hâlihazırda 1,2°C’ye ulaşan sıcaklık artışı, geleceğimiz için karanlık bir tablo uyarısı yapıyor.



    Ülkemiz, Paris Anlaşması’na imza atmasına rağmen onay sürecini tamamlamayan sekiz ülkeden biri olarak gösterilmekte. Diğer ülkeler ise İran, Irak, Libya, Güney Sudan, Yemen ve Eritre olarak sıralanıyor. Normal şartlar altında onay sürecini tamamlayan ABD, 4 Kasım 2020’de eski Başkan Donald Trump’ın kararıyla anlaşmadan çekilmişti. Ancak seçim süreci geçtiğimiz günlerde tamamlanan ABD’de yeni başkan Joe Biden, ülkesinin Paris Anlaşması’na yeniden katılacağını duyurmuştu.




    Kaynak:https://www.dw.com/tr/bm-k%C3%BCresel-%C4%B1s%C4%B1nma-3-dereceye-do%C4%9Fru-ilerliyor/a-55885797







  • 7 milyarın üzerindeki nüfusu 2-3 milyara indirirseniz ve stabil tutmayı başarırsanız sorun büyük oranda çözülür. İnsanlık bunu yapmazsa doğa çok ağır bir şekilde bunu yapacaktır.

  • Dünya'ya 2.nci çocuk yasağı gelmeli , ikinci çocuk yapana ciddi para cezaları olmalı. Ya da daha güçlü bir virüs gerekiyor Korona biraz etkisiz kaldı...

  • tobepeople kullanıcısına yanıt
    Daha güçlü virüs sen ve ailenden başlasa ne düşünürsün acaba?

  • tobepeople kullanıcısına yanıt
    100 yılda dünya nüfusu yarıya inmiş olur
  • Daha sokakta yürürken maske takmayan insanlara, küresel ısınma bilincini nasıl empoze edecez bilemiyorum.
  • Mesele nüfus yoğunluğu değil mesele gözü doymamış aç gözlülük yoksa değil 8 milyar insana 30 milyar insanada bu dünya yeterde artar bile az çok itikatı olan onlar bu yazdıklarımı itikatı olmayan Hollywood filmlerinin etkisinde kalır

  • 30 milyar kişilik kıyafet, beslenme, taşıma, barınma ihtiyaçlarını karşıları ile 3 milyarlık nüfusunki bir mi olur? İğneden ipliğe, besinden kıyafete her şeyi 10 kat fazla üretmek zorundasınız.

    Şöyle basit bir örnek vereyim; 3 milyar kişinin yaptığı haceti mi temizlemek kolay 30 milyar kişinin yaptığını mı? Doğanın da bir dönüştürme kapasitesi var. Her seferinde temizleyemediği pislik bir sonrakinin üzerine eklenerek gidecek ve sistem çökecek.

    Sadece kişisel hırslarla alakalı değil bu konu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • basartenk kullanıcısına yanıt

    Sen, ben veya o fark etmiyor hocam. Virüs olmasa bile kuraklık olacak susuzluk ve açlıktan nüfus kırılacak. Üzerine muhtemelen de su ve gıda nedeniyle savaşlar eklenecek.

    İnsanların çat diye toplu olarak ölmesinden bahsetmiyorum. Zamanla bunu azaltmak gerekiyor yoksa doğa çok feci bir şekilde azaltacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gidi G kullanıcısına yanıt

    Aslında en büyük nedenlerden birisi hayvansal tarımcılık. Özellikle Brezilya bu konuda başı çekiyor.

    Hayvanların ürettiği metan gazı karbondioksite göre daha etkili. Özellikle hesaplara göre önümüzdeki 100 yıl içinde 28 kat daha etkili olacakmış.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esxici E kullanıcısına yanıt

    Yaklaşık 16-17 yıl önce okuduğum bir makalede dünya ısısı (ortalama) 6 derece artış gösterirse İngiltere'nin kuzeyine kadar her yer çöl olur diyordu.

    O maske takmayanlardan her zaman olacak. Ama bu felaketten sonra hiç biri hayatta kalmayacak. Bunun acısını hayatta kalmayı ve üremeyi başarırlar ise çocukları, torunları falan çekecek.

    Böyle bir felaket olursa artık tüm siyasi düşünce yapıları da doğaya yaklaşım konusunda evrilmek zorunda kalır.

    Neyse çok iç karartıcı oldu çok uzatmadan kapatayım konuyu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aralık oldu ne dondurucu soğuk, ne kar ne yağmur var..

  • Sorun sadece nüfus artışı değil, sorun insanların dünyayı ve kaynakları nasıl kullanacağını artık bilmemesi. Dünya nüfusunu yarı yarıya bile azaltsanız, herkesin lüks yazlık ve kışlık üç tane ev, her sene için yeni bir araba, tekne, yat, motorsiklet istediği, bir giydiğini bir daha giymediği, her sene yeni bir telefon ve bilgisayar değiştirdiği sürece yine dünya kaynakları hızla tüketilecek, yine endüstri artıkları dünyayı kirletecek, yine dünyanın dengesi bozulacaktır. Sorun nüfus değil insanın nefsi ve teknolojik tüketim çılgınlığının dizginlenememesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 13 Aralık 2020; 19:46:0 >
  • O kadar ölen insanı alacak kadar toprak var mı?

  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    Amerika, Avustralya,Arap Yarımadası ve Afrika'da yeterince çöl var. Buralar kullanılabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-850270B00

    Amerika, Avustralya,Arap Yarımadası ve Afrika'da yeterince çöl var. Buralar kullanılabilir.

    Bilemedim doğrusu ama kapitalizm bu kadar insanın ölmesini kaldırır mı merak ediyorum.

  • Hangi sistem neyi kaldırır yorum yapamam ama doğa hepsini bir anda ortadan kaldırabilir, buna eminim sadece.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.