Şimdi Ara

WhatsApp yeni App Store kurallarına tepkili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • WhatsApp yeni App Store kurallarına tepkili



    Apple’ın iOS 14 işletim sistemi ile birlikte uygulamaların veri kullanımı konusunda daha şeffaf davranması için getirdiği yeni mağaza kuralları WhatsApp’ın tepkisini çekti. Facebook grubu kararın çifte standart olduğunu iddia ediyor.



    Facebook memnun değil



    Bilindiği üzere iOS 14 işletim sistemi ile birlikte uygulamaların mağazadaki sayfalarına hangi tür verileri kullanıyorsa bunu etiket olarak eklemesi zorunluluğu getirilmişti. Böylece kullanıcılar uygulamayı indirmeden hangi verileri kullanabildiğini görebilecek.



    Ayrıca Bkz.Katlanabilir Lenovo ThinkPad X1 Fold rekor fiyattan satışa çıkıyor



    Facebook daha ilk günden iOS 14 işletim sistemine soğuk yaklaşıyor. Reklam amaçlı kullanıcıların takip edilmesinin engellenmesi gelirinin büyük bölümünü reklamlardan elde eden Facebook’u rahatsız etmişti.



    Veri etiketleri de buna tuz biber oldu. WhatsApp örneğin çok yüzeysel konum verisi kullansa bile çok derin kullanan diğer uygulama ile aynı etiketi sergilemek zorunda olmasından şikayetçi. Durum böyle olunca mağaza ziyaretçilerinin farklı uygulamaları tercih etmesi ihtimal dahilinde.



    WhatsApp yeni App Store kurallarına tepkili



    Ayrıca iMessage gibi ön yüklü Apple uygulamalarının mağaza sayfası yok. Veri kullanım etiketleri ilgili Apple sayfasında gösteriliyor. WhatsApp bu durumun çifte standart oluşturduğunu düşünüyor.



    Apple ise kuralların kendi uygulamalarını da kapsadığını ve ayrım yapılmadığını belirtiyor. Mağaza sayfasında olmasa bile Apple web sitesinde tüm uygulamaların veri etiketleri yerleştirilmiş durumda. Bu bakımdan bir adaletsizlik söz konusu değil.




    Kaynak:https://www.engadget.com/whatsapp-says-apple-privacy-label-anti-competitive-145858442.html







  • yiyin birbirinizi

  • Saçma bir yaklaşım. Google CEO' sunun geçen sene maruz kaldığı soruları düşününce daha da şeffaf olmaları gerektiğini düşünüyorum;


  • Çok mantıklı bi karar herşey şeffaf olmalı
  • Verileri çalanlar nasıl da kendilerini ele veriyorlar.
  • Keşke herkes Telegram kullansa

  • FaceBook: Kullanıcıların verilerini çaldığımı herkese söyleyemem. Apple, bu adımını geri al
    Apple: Bana ne 😎 sen de kullanıcıların verilerini çalmasaydın

  • "Ete para vermeyin birbirinizi yiyin, g.te para vermeyin birbirinizi ...." diye bir söz vardı, sanırım bu an tam uygun an :D

  • Ayrıca iMessage gibi ön yüklü Apple uygulamalarının mağaza sayfası yok. Veri kullanım etiketleri ilgili Apple sayfasında gösteriliyor. WhatsApp bu durumun çifte standart oluşturduğunu düşünüyor. İşletim sistemi zaten kendine ait, her türlü verine erişebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.