Şimdi Ara

Snapdragon yonga setleri molekül analizi de yapacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Snapdragon yonga setleri molekül analizi de yapacak



    Teknolojinin gelişmesi ile birlikte gündelik sağlık parametrelerinin takibi de kolaylaştı ve hatta hayat kurtarır hale geldi. Günümüzde nabız değerleri, kandaki oksijen değeri, vücut ısısı veya kardiyo değerleri giyilebilir cihazlar ile kontrol edilebiliyor. Qualcomm ise daha ilgin bir teknoloji üzerinde çalışıyor.



    Telefonlarda molekül analizi



    Moleküler bazda analiz yaparak deri veya vücut ile ilgili veriler toplayan bir iki tane akıllı telefon mevcut ancak bunlar oldukça kaba ve yaygıın kullanıma sunulacak ölçüde değil. Alman Trinamix ve Qualcomm bir araya gelerek Snapdragon yonga setlerine bu teknolojiyi entegre edebilmek için çalışmalar yapıyor.



    Ayrıca Bkz.Clusterduck oyunu ile ördek mutasyonlarına merhaba



    Moleküler bazda analiz sayesinde kullanıcılar örneğin derisini tarayarak en uygun bakım ürünü ile ilgili öneriler alabiliyor. Ya da bir gıdayı tarayarak besin değerlerini görebiliyor ya da ipek gibi kumaşların sahte olup olmadığını anlayabiliyor.



    İlk etapta Snapdragon 888 yonga seti üzerinde bir entegrasyon aşaması mevcut. Trinamix orta halli bir kamera sensörü boyutlarında kızıl ötesi sensör hazırlıyor. Böylece kamera yuvası içerisine entegre edilerek standart paket görünümünün içerisinde kaybolacak.



    Snapdragon yonga setleri molekül analizi de yapacak



    Trinamix sonraki dönemde sadece güncelleme yaparak sensöre yeni yetenekler kazandırabileceklerini belirtiyor. Yani yeni özellikler için yeni sensörler taşıyan telefonlara geçiş ihtiyacı kalmayacak.



    Henüz erken aşamada olan moleküler analiz sensörü için en erken 2022 yılı içerisinde bir duyuru olacak. Zira hali hazırda bir powerbank kadar büyük olan bu Trinamix sensörünün çok küçük bir alana sığdırılması zaman istiyor. Başarı yakaladığı takdirde Snapdragon Wear yongaları ile birlikte akıllı saatlerde de görme şansımız olacaktır.




    Kaynak:https://www.androidauthority.com/trinamix-molecular-analysis-smartphones-1182669/







  • Benim moleküler bilgilerim ve Dna dizilimimi benim yararım için kullanacaklar ha, işte buna inanırım
  • DNA bilgilerin askalarin hayatini etkileyecek bilgileresaipse paylasilmalidir....

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.