Şimdi Ara

Video oyunlarının 2019'da ABD ekonomisine 90 milyar dolar katkıda bulunduğu açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Video oyunlarının 2019'da ABD ekonomisine 90 milyar dolar katkıda bulunduğu açıklandı



    Fazlasıyla uzun bir süre kendine ait bir kitlesi olan ve herkese hitap etmeyen oyun sektörü, gün geçtikçe daha fazla büyüdü ve şu anda dünyanın en büyük sektörlerinden biri konumunda. Açıklanan son rapor da bu durumu kanıtlar nitelikte.



    Ayrıca Bkz.Activision Blizzard, Netflix'e dava açıyor



    Geçtiğimiz günlerde Entertainment Software Association (ESA)'in yayınladığı bir rapora göre video oyun sektörü,  2019 yılında Amerika ekonomisine 90.3 milyar dolar katkı sağlamış. Video oyun sektörü toplamda 419.000 kişinin iş bulmasına katkı sağlarken, direkt olarak 143.000 kişinin oyun sektöründe çalışmasını sağlamış. Ayrıca direkt olarak oyun sektöründe işe giren 143.000 kişinin yıllık ortalama maaşı da 121.000 doların üzerinde.



    ABD'nin video oyun aktivitelerinden yıl boyunca aldığı vergi ise 12.6 milyar doların üzerinde. Ayrıca aşağıdaki görsele baktığınızda da 2019 yılı içerisinde ABD'nin video oyun anlamında en çok gelir sağladığı ilk 10 eyaleti görebilirsiniz.



    Video oyunlarının 2019'da ABD ekonomisine 90 milyar dolar katkıda bulunduğu açıklandı



    Video oyun sektörünün tüm dünyada çok hızlı bir yükseliş içerisinde olduğu net bir şekilde ortada. Ülkemizde de aynı şekilde bir büyüme söz konusu. Umuyoruz ki Türkiye'nin de video oyun konusundaki atılımları, destekleri ve yatırımları daha da artar.




    Kaynak:https://www.dualshockers.com/video-games-reportedly-contributed-90-billion-us-economy/







  • Bizim ülkemizde oyun yapan şirket yok mobil oyun dışında bizim ancak oyundan alınan vergi ile katkımız olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turk.Navy

    Bizim ülkemizde oyun yapan şirket yok mobil oyun dışında bizim ancak oyundan alınan vergi ile katkımız olur

    Yatırım lazım , gelişmiş kodlama bile adam lazım. Kodlamanın ingilizce olmasıda dezavantaj. Hadi oyunu yaptın reklam lazım , oyununu satacak platform lazım.


    oyun mağazaları fahiş komisyon alıyor ve bunların hepsi abd merkezli. Hadi komisyonu verdin paran hesaba yattı devletin maliyesi peşinde düşüyor vergi istiyor.Onuda vereceksin.


    Kısaca kim uğraşacak , otur evinde yaaVideo oyunlarının 2019'da ABD ekonomisine 90 milyar dolar katkıda bulunduğu açıklandı 


    Apple mağazasındaki oyun ve uygulamalarından edilen gelirin %98 ini , uygulamala geliştiricilerin sadece %2 alıyormuş.

    Geri kalan %98 uygulamala gelişticisine pastanın sadece %2 lik kısmı kalıyor.


    Gelir adaletsizliği buradada mevcut.



    şimdi millet youtube fenomenlerinin kazandığı paraya barak youtube için içerik yapmaya çalışıyor. Bu işe girenlerin 1000 de 1 i başarılı oluyor. Geri kalan 999 tanesi hüsran verdiği emeğe değmeyecek kuruş kazanıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0145B01C9 -- 6 Aralık 2020; 12:49:12 >




  • Turk.Navy kullanıcısına yanıt
    Peak games, gram games bir çok AAA oyun geliştiricisine bedel firmalardı ama satıldılar :/

  • Ben oyun yapmaya kalsam bir sürü sıkıntısı var. - amborga gelir mi? - vergi cezası gelir mi? - platform yasaklanır mı? Çifte vatandaşlık nasıl alınır? Yurtdışına yerleşebilir miyim? Yurtdışında şirket nasıl kurulur? vs... En iyi gidin memur olun, twitterdan bakanlara tweet atıp atama isteyin, partilerin gençlik kollarına girin en kötü belediyeye kapak atarsiniz, bu işler dertli işler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formgonder2055 -- 6 Aralık 2020; 16:2:27 >
  • Geçen yıla göre artış nasıl acaba. Ne de olsa koronanın da etkisi var bu artışta. Millet evde tıkılı kalınca kendini oyuna verdi...

  • 2. Havalimanı yerine büyük bir teknokent kurulsa. Oyun, uygulama, kodlama vs yapılsa Aselsan’ı bile sollar 4-5 yılda.
  • bizde benzer bir kar etmiş olabiliriz. Bu vergilerle etmediysek, "denkleme vergisi" diye bir vergi çıkarsınlar bence, devlet kazanmalı. Hakkı ne olduğu değil devletin ne kadar kar ettiği önemli

  • Apple %98 falan değil, 1 milyon dolar altında geliri olan geliştirici hesaplarından %15 kesinti yapıyor, onun üstündekilerden %30 kesiyor. Bilginiz olmayan konularda ahkam kesmeyin lütfen. Play Store da benzer şekildedir. Siz bir oyun yapın, onu Steam dahil birçok yere koyar her tülü müşterisini bulursunuz merak etmeyin. Yazarken mobil, konsol, masaüstü hepsini birbirine karıştırmışsınız.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.