Şimdi Ara

Snapdragon 888'li Galaxy S21 performans testinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Snapdragon 888'li Galaxy S21 performans testinde



    Samsung Galaxy S21, resmi sertifikasyonu ve sızdırılmış görüntülerinin ardından şimdi de Geekbench veritabanında ortaya çıktı. Snapdragon 888 ile güçlendirilmiş sürümüyle boy gösteren Galaxy S21'in ocak ayında duyurulması bekleniyor. 



    Ayrıca Bkz.Samsung, Android 11 güncelleme takvimini açıkladı: İşte tarihler



    Samsung Galaxy S21, 8 GB RAM ve Snapdragon 888 ile Geekbench'te



    Geekbench 5.2.5 testinde SM-G991U model numarasıyla kendini ele veren Galaxy S21'in 8 GB RAM'e sahip olduğu ve Android 11 işletim sistemi çalıştırdığı görülüyor.



    İşbu işlemciye geldiğinde ise "lahaina" kod adlı bir yonga bizleri karşılıyor. Ancak bu isim yabancı değil. Çünkü Qualcomm'un en yeni nesil mobil işlemci platformu Snapdragon 888, lahaina kod adını taşıyor. 



    Snapdragon 888'li Galaxy S21 performans testinde



    Test sonuçlarına bakıldığında Galaxy S21'in tekli çekirdek testinden 1.075, çoklu çekirdek testinden ise 2.916 puan elde ettiği görülüyor. Bu skorlar beklentilerin altında kalsa da Samsung'un donanım ve yazılım tarafında optimizasyonlara devam ettiği ve bu noktada nihai ürünün daha yüksek skorlar kaydedeceği tahmin ediliyor.



    Galaxy S21 nasıl olacak?



    Daha önce sızdırılan bilgilere göre Samsung Galaxy S21, 6.2 inç büyüküğünde FHD+ çözünürlük sunan Super AMOLED Infinity-O ekrana ev sahipliği yapacak. 120 Hz tazeleme hızına sahip olacak olan bu ekranın altında parmak izi taryıcısı yer alacak. 8 ve 12 GB RAM seçenekleri bulunacak olan telefonun depolama kanadında ise microSD kart ile genişletilebilir 128 ve 256 GB dahili depolama birimlerine ev sahipliği yapması bekleniyor.



    Snapdragon 888'li Galaxy S21 performans testinde



    Satıldığı pazara göre Exynos 2100 veya Snapdragon 888 yonga setinden güç alacak olan Galaxy S21'in 12 MP geniş açılı kamera, 12 MP ultra geniş kamera ve 64 MP telefoto kamera içeren üçlü kamera kurulumu kullanması bekleniyor. Tüm kameraların süper kararlı stabilizasyon ile 4K 60fps video kaydını desteklediği söylenirken, telefonun 8K çözünürlükte 30 kare videolar çekebildiği de sızdırılan bilgiler arasında.



    Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.1, GPS, 5G, UWB ve USB Type-C bağlantı teknolojilerini bünyesinde barındırması beklenen Galaxy S21'in, ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 4000 mAh kapasiteli bataryadan karşılayacağı aktarılıyor.






    Kaynak:
    https://browser.geekbench.com/v5/cpu/5135460







  • Exynos 2100 Qualcomm 888 in önünde olacak gibi.

  • Boşuna sevinmeyin exynosu dayarlar yine türkiye pazarına.

  • Ülkemize tabii ki her zamanki gibi yine Exynos gelecek. Yeni işlemcilerde Mongoose çekirdeklerinden vazgeçilip standart çekirdeklere dönülmesi ile diğerleri ile arada olan güç tüketimi farkı ortadan kalkacaktır muhtemelen. Bu şekilde olunca da aradaki performans farkı GPU'larda ortaya çıkacak gibi.

  • trde samsung kullananların sebebi ne acaba,kazıklanmak hoşlarınamjı gidiyo yoksa
  • yine exynos yine hüsran


    performansın yanında verimliliğin önemini kavrayamamışlar


    exynos isterse dünyanın en iyi işlemcisi olsun alıcısı olmaz

  • 100bin satarsa öpüp başlarına koysunlar
  • Yeni exynos işlemcilerin performansı yanında güç yönetimi bakımından da başarılı olacağını düşünüyorum. Samsung tarafından özelleştirilmeyeceği ve salt arm çekirdeği olarak geleceği için eski Mongoose facialarını yaşatmayacaktır. Eğer s21 5g'li olarak 8 bin lira gibi bir fiyattan giriş yaparsa 2021 yılının en cazip seçeneği olur amiral gemilerinde. Performans ve pil yönetimi konusunda sorunlarını aşmış bir Samsung amiral gemisi, iPhone ile arasına fiyat farkı da koyarsa piyasayı siler süpürür.
  • tek çekirdek geekbench skorunda iphone 12 ye ancak 500 puan yaklaşabilmiş. acı verici bir skor. (iphone 12 1590 puan) tabi iphone alabiliyor muyuz? Alamıyoruz :(

  • muratozgulz kullanıcısına yanıt

    S21'den 5G beklemeyin derim henüz. Ülkemizde daha 5G frekans ihalesi yapılmadı.

  • Rengi iştah açıcı da üzgünüm bu işletim sistemine pek kanım kaynamıyor
  • interwap kullanıcısına yanıt
    yo

  • sis651 kullanıcısına yanıt
    2023'te gelir herhalde 5G.

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    Muhtemelen 2023'te örneklerini görmeye başlarız. ULAK bekleniyor deniyor, büyük bir yatırım gerektireceği için bunun dışarı kaçması istenmediğinden yerli teknolojilerle işi çözmek istiyorlar gibi bir hava var. Hani en azından 5G frekans ihalesi yapılsa, üreticiler ülkeye getireceği telefonlarda kullanılacak modemleri vs. bilir. Şimdi alıyoruz 5G'li diye Xiaomi'yi, ihale yapıldığında farklı frekansları ihaleye çıkarırlarsa gümlüyoruz. :D

  • sis651 kullanıcısına yanıt

    Umarım ülkemizde 5G teknolojisi mmWave olarak tespit edilir de ona göre rahatlarız. Sub-6G olmasın.


    Yerli teknoloji bekleniyorsa eyvallah, ben desteklerim ve beklerim. Düşünsenize milletin (Huawei, Alcatel, Ericsson, vs) 5G altyapı ürünlerini kullanacağımıza ülkemizde üretilen, paranın dışarı kaçmadığı 5G altyapı ürünleri kullanılıyor, neyin ne olduğu biliniyor. 5G çok büyük bir teknoloji, sadece telefonlarda kullanılan şebeke olarak bakmamak lazım.


    Güzel olurdu. Fakat sanki bana biraz uzak gibi geliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V4LKyR -- 6 Aralık 2020; 8:39:1 >
  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    Sub-6GHz olmak zorunda. Bunun yanında da ihtiyaç olan yoğun trafikli yerlerde mmWave kurulumlar ile kapasite sorunları çözülür. mmWave kapsama alanı çok dar, sadece mmWave olursa şuan hayatımızı geçirdiğimiz pek çok yerde 5G sinyalini göremeyiz. 3.5 GHz civarı frekanslarda 1 Gbit civarı hız alabiliriz, bu da şuanki baz istasyonlarına kurulsa oldukça kapsama sağlayacak bir şey. mmWave ondan sonra ihtiyaç olan meydanlardır, AVM'lerdir kurulur.


    Tabii ki yerli donanım kullanmak güzel. Ama yerli olacak diye de 4G hızı verecek 5G kullanmanın anlamı yok. Sonuçta 4G, 5G dediğimiz şeyin tamamı lisanslara sahip. Teknolojinin her biti için Ericsson'a, Qualcomm'a vs. lisans ücretleri ödeniyor. Radyolarda vs. kullanılan entegreleri de yurtdışından satın alıyoruz. Hani para ister istemez dışarı kaçıyor. Üstünde düzgün bir ArGe yapılsın bari de verimli bir şekilde kullanılsın. Vestel'in Çinli telefonu alıp 1000 lira daha fazla fiyata satması gibi yerelleşmeden uzak dursunlar da...





  • 4000mah batarya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MehmetNY kullanıcısına yanıt

    İşlemcinin verimliliğinin artması + yeni teknolojilerin gerek duyduğu alan sebebiyle bir yerden kısmak zorundalar haliyle.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu nasıl tasarım lan. Elimdeki note fe'ye bakıyorum bir de buna bakıyorum. Gelcek sene note serisi böyle olursa note 10 plus alırım.

  • MHEC kullanıcısına yanıt

    Her sene aynı terane.

    Hep aynı mazeretler hocam.

    Amiral gemisi telefona 5000mah'tan aşağısı olmaz artık. Çünkü yetmiyor, bir günü çıkartmıyor. Hele de 5G ile mümkün değil.

    Ramden tutun işlemciye kadar her şey en yüksekte; ama pilden kısmışlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 6 Aralık 2020; 12:51:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.