Şimdi Ara

Dünyadaki ilk laboratuvar ortamında üretilmiş etleri servis eden lokanta açıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünyadaki ilk laboratuvar ortamında üretilmiş etleri servis eden lokanta açıldı



    İsrail’de bulunan ‘’Chicken’’ yani ‘’Tavuk’’ ismine sahip yarı lokanta yarı laboratuvar konseptine sahip kuruluş, laboratuvar ortamında ürettiği etlerle yemek servisine başladı.



    Dünyada bir ilk özelliği taşıyan kuruluş, laboratuvar ortamında ürettiği tavuk burgerleri ücretsiz olarak sunmakla birlikte The Guardian muhabiri Oliver Holmes’e göre işletme tavuğun dokusunu ve tadını yakalamakta oldukça başarılı. Lokanta müşterilerinden ücret almıyor ancak müşterilerinden yemekle ilgili geri bildirimde bulunmalarını talep ediyor.



    Hem lokanta hem de laboratuvar



    Dünyadaki ilk laboratuvar ortamında üretilmiş etleri servis eden lokanta açıldı



     



    Hem lokanta hem de laboratuvar niteliği taşıyan yeni işletmede müşteriler arka tarafta bulunan laboratuvar kısmına geçiş yapabiliyor ve burada bilim insanlarını kültüre edilmiş etler ( Kültürlenmiş et, kesilmiş hayvanlardan değil, hayvan hücrelerinin, in vitro hücre kültürü ile üretilen ettir. ) üzerinde çalışırken ortamı ve bilim insanlarını izleyebiliyor.



    Tavuk burgerlerde kullanılan etlerin 2 ila 3 gün içinde üretilebildiğini belirten araştırmacılar, insanları laboratuvar ortamında yetişmiş etlere alıştırmak istediklerini ve bu alanı tanıtmak istediklerini, nihai hedeflerinin ise laboratuvar ortamında yetişmiş etlerin ticarileştirilmesi ve marketlere satılması olduğunu belirtiyor.



    Ayrıca Bkz.Koronavirüs için geliştirilen tüm aşıların avantajları ve dezavantajları neler?



    Yeni yöntem daha da geliştirilebilir ve yaygınlaşabilirse, çevre ve doğa için oldukça yararlı olabilir zira laboratuvar ortamında üretilen etlerin geleneksel hayvan yetiştiriciliği sebebiyle salınan ve sera etkisi oluşturan gazların sadece %4’ü kadarını saldığı yani geleneksel yetiştiriciliğe göre oldukça çevreci olduğu belirtiliyor.





    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Dünyadaki ilk laboratuvar ortamında üretilmiş etleri servis eden lokanta açıldı
    Dünyadaki ilk laboratuvar ortamında üretilmiş etleri servis eden lokanta açıldı
    Dünyadaki ilk laboratuvar ortamında üretilmiş etleri servis eden lokanta açıldı
    Dünyadaki ilk laboratuvar ortamında üretilmiş etleri servis eden lokanta açıldı
    Dünyadaki ilk laboratuvar ortamında üretilmiş etleri servis eden lokanta açıldı
    Dünyadaki ilk laboratuvar ortamında üretilmiş etleri servis eden lokanta açıldı
    Dünyadaki ilk laboratuvar ortamında üretilmiş etleri servis eden lokanta açıldı
    Dünyadaki ilk laboratuvar ortamında üretilmiş etleri servis eden lokanta açıldı



    Lokantayla ilgili fotoğraflara galeriden erişebilirsiniz.




    Kaynak:https://www.theguardian.com/food/2020/dec/04/no-kill-lab-grown-chicken-burger-restaurant-israel







  • İnsanlar nesini kötü buldular anlamadım. Zamanla üretim hızı arttıkça hayvan kesmeye gerek kalmadan et yiyebileceğiz bu şekilde. Hemde muhtemelen daha ucuza. Ayrıca normal etten daha sağlıklı bile yapabilirler içindeki insana zarar veren yapıları çıkararak. Gelişmesi ve yayılması gereken en önemli projelerden biri bence.
  • korkunç
  • Normal tavuk bile kokusundan yenmiyor bunların ürettiği öldürür yakında
  • Yani zaten yiyorduk ama haberimiz yoktu bence ; Burger King'in Whopper'' ı(kuyruklu yalan demek) ve pek de ete benzemiyor, üzerinde mısır patlağı gibi desenler var :)

  • Yapicak bir sey yok gelecek bu biz gormeyiz ama torunlarimiz boyle beslenecek
  • Bakınca bile midem kalkıyor
  • İnsanlar nesini kötü buldular anlamadım. Zamanla üretim hızı arttıkça hayvan kesmeye gerek kalmadan et yiyebileceğiz bu şekilde. Hemde muhtemelen daha ucuza. Ayrıca normal etten daha sağlıklı bile yapabilirler içindeki insana zarar veren yapıları çıkararak. Gelişmesi ve yayılması gereken en önemli projelerden biri bence.

  • Hoşumuza gitmese de gelecekte bununla beslenecek herkes. Küresel ısınmanın etkileri genetiği modifiye edilmiş, yapay şeylere zorlayacak.

  • insan nüfusunu %50 azaltsalar carbon salınımı biter.. dünya döngüsel olarak yaza geçiş yapıyor.. buzul çağı(kış) tufan çağı(ilkbahar) küresel ısınma (yaz) ve sonra tekrar buzul çağına dönüş..

  • Neden olmasın. Önemli olan besin değeri. Bence geleceğin teknolojisi
  • Kanser hastalarıyla dolu hastaneler aklıma geldi şimdi :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • israil neresi?
  • Türkiye’deki restoranlarda verilen etlerin güvenilirliğini test etmek bir yana

    Laboratuvar ortamında üretilmiş et mi?
    Teknoloji ayağına ciddi icat çıkarmışsınız, yapmayın Allah aşkına
  • nusret düşünsün, artık et falan tokatlamaz herhalde...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ankaland

    insan nüfusunu %50 azaltsalar carbon salınımı biter.. dünya döngüsel olarak yaza geçiş yapıyor.. buzul çağı(kış) tufan çağı(ilkbahar) küresel ısınma (yaz) ve sonra tekrar buzul çağına dönüş..
    Thanos sen misin?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elsa

    Thanos sen misin?

    Alıntıları Göster

    hayır ben değilim :)

  • Yurtdışı bu etleri satan restorantlar var. Önemli olan sağlıklı ve çevreci olması. Bu konu da sağlık açısından sıkıntı yoksa devletler tarafından desteklenmeli. Büyükbaş tüketimi, sera gazı üretiminde çok ciddi yer tutuyor ve artacak. İleride elektrikli araç dönüşümü gibi bir dönüşüm görebiliriz.

  • Aklıma margarin geldi. Daha önce tereyağ şöyle kötü böyle zararlı margarin yiyin onun yerine diyenler vardı. Margarin bildiğiniz üzere kimyasal olarak üretilen suni bir yağ. Bugün damar tıkanıklığı denince akla gelen en zararlı şeylerden biri.

  • Doğarken ağladı insan.. bu son olsun, bu son.. vay be reis ne günlere kaldık
  • Bunlar hep nüfustan kaynaklı Dünya için en tehlikeli ülkeler Çin ve Hindistan 2 ülke yok olsa dünya rahat nefes alır bu tip abuk subuk şeylere gerek kalmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.