Şimdi Ara

Yeni egzoz denetim sistemi 'EGEDES' 2021'de Türkiye genelinde uygulanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni egzoz denetim sistemi 'EGEDES' 2021'de Türkiye genelinde uygulanacak



    Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamaya göre motorlu taşıtlar hava kirliliğine neden olan en büyük etkenler arasında yer alıyor. Yapılan çalışmalar sonucu yaklaşık 2 milyon aracın egzoz emisyon ölçümünün bulunmadığı tahmin ediliyor.



    Bu kapsamda egzoz muayenesi yaptırılmayan araçların trafikte otomatik belirlenmesini sağlayacak Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) geliştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığınca imzalanan protokol kapsamında EGEDES'in yeni yılın ikinci yarısında 81 ilde uygulanmaya başlayacağı açıklandı.



    5 milyon lira proje bedeliyle imzalanan protokol kapsamında cihazların son testleri ekiplerce gerçekleştirildi. Cihazların dağıtımı, montajı ve personel eğitimleri için takvim belirlendi. Bakanlık yeni yılın ilk yarısı sonunda her şehre bir plaka tanıma cihazı teslim ederek, EGEDES uygulamasını 81 ilde başlatacak. Sistemle egzoz muayenesi yaptırılmayan araçlar trafikte, otomatik olarak, akışı da aksatmadan tespit edilecek.



    Ayrıca Bkz.Psikoteknik test raporu ticari araç sürücüleri için zorunlu hale geliyor



    Buna göre, yol kenarında ve seyir halindeyken cihazla yoldan geçen araçların plakaları okunacak, internet üzerinden egzoz sistemine bağlanarak ölçüm yaptırıp yaptırmadığı anında sorgulanacak ve birkaç saniyede araç görüntüsüyle beraber rapor oluşturulacak. Böylece görevli denetim personeli sayısı da ciddi oranda azaltılmış olacak.



    Çevre Kanunu gereğince egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine bin 895 lira, yönetmeliklerle belirlenen standartlara aykırı emisyona yol açan motorlu taşıt sahiplerine 3 bin 791 lira idari ceza uygulanıyor. Yönetmelikle belirlenen önlemleri almayan veya standartlara aykırı şekilde gürültüye neden olan motorlu taşıt sahiplerine ise 4 bin 412 lira idari ceza veriliyor.




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/egzoz-denetiminde-yeni-sistem-egedes-yeni-yilda-81-ilde-uygulanacak/2065306







  • Yav siz daha gozunuzun onunde ses cikaran egzozlara ceza yazmiyorsunuz, sis farlarina ceza yazmiyorsunuz.

    Maksat ihale acmak mi? Anadolu'da hala mavi plaka olmayan muayeneden gecemeyecek plakalara sahip araclar vae kim bilir muayene ne zaman bitti, veya hic muayene gitti mi belli degil hangi polis durdurup ceza yazip baglayabiliyor?


    Yine vergisi bize

  • egedesi görünce egeaya mercedes logosu takmışlar sandım Yeni egzoz denetim sistemi 'EGEDES' 2021'de Türkiye genelinde uygulanacak  serçedes gibi Yeni egzoz denetim sistemi 'EGEDES' 2021'de Türkiye genelinde uygulanacak 

  • Bakın aslında uygulama çok güzel. Hatta çevre açısından şahane. Ama başımızda öyle bir sistem varki , acaba vatandaştan daha nasıl para söğüşleriz diye düşünüp böyle şirin görünen şekilde ceza vergi kesimine gidiliyor. İşin aslını görmek lazım. Bunun gibi örnekler şuan hayatımızda uzun zamandır var. Ve sistemin sahipleri oldukça daha çoooook söğüşleniriz
  • yine bütçemiz fazla vermiş, kimlere dağıtsak diye düşünüyoruz, 3-5 dağıtıp halktan nasıl toplasak diye uğraşıyoruz

  • Anlamadığım şey şu. Neden sistemde zaten süresi geçtiği belli olan arabaya direkt ceza yazılmıyor da bunun için kameralar kuruluyor ve kameraya yakalanması bekleniyor.

  • Yav siz daha gozunuzun onunde ses cikaran egzozlara ceza yazmiyorsunuz, sis farlarina ceza yazmiyorsunuz.

    Maksat ihale acmak mi? Anadolu'da hala mavi plaka olmayan muayeneden gecemeyecek plakalara sahip araclar vae kim bilir muayene ne zaman bitti, veya hic muayene gitti mi belli degil hangi polis durdurup ceza yazip baglayabiliyor?


    Yine vergisi bize




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 4 Aralık 2020; 14:57:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emanet katalizör alıp muayeneden sonra sökenlere bir yaptırım var sandım bende. Yine boş boş işler
  • tüvtürk muayenesi olmayan araçları zaten yakalıyorsunuz. muayeneye de egzoz muayenesi olmadan girilmediğine göre buna ne gerek kalıyor ben anlamadım. egzoz muayenesi olmayan aracın, tüvtürk muayenesi de yoktur. yanlış mıyım?

  • Yav he he. Göz boyamadan ibaret bir işlem daha..

  • Yeni rant kapısı
  • Egzos muayenesi yoksa zaten normal muayenesi de yok anlamına geliyor muayenesi olmayanı tespit et direk onun egsozu zaten yok
  • alional kullanıcısına yanıt
    Senin kadar düşünememişler
  • Kösülmeye hazır olun, vay be diyorum 😡
  • bu sistem çok can yakacak özellikle elektirikli araç sahipleri uğraşıp duracak, şimdiden geçmiş olsun

  • Muayenesi yapılan araçların veritabanı kayıtları yok mu da böyle bir çözüme başvuruluyor? Gerçekten komik. Birkaç veritabanına bakılıp muayeneye girmeyen araçlar dakikalar içinde saptanabilir. İlla yola çıktıklarında mı ceza kesilmesi gerek?

  • nbacıshaquılle kullanıcısına yanıt
    muayenesi geçmiş ama trafiğe çıkmıyordur araç belki. trafikte değilse cezada olmaz. benim aracım sıfır alındıktan sonra 6 ay trafikte bulundu sonra 5 sene garajdan çıkmadı. trafiğe çıkmadığı için kimseye de zararı yoktu. cezaya ne gerek o halde ?

  • Mobese kameraları zaten plaka tespit yapabiliyor. Database'e bir de son muayene tarihi sütunu ekleyip sorgulatmak çok mu zordu?

    Amaç yeni dükkan açmaksa baştan söyleyin sistemi kurmasanız da vergi olarak ödeyelim.
  • hareketliperde kullanıcısına yanıt

    Tabi ama o zaman trafikten çekmeniz gerekli galiba normalde. Ona bakarsanız 5 senenin cezasını ödemişsinizdir muayenede. Bu ada aslında yatsa da muayeneye götürmek gerekli gibi bir anlam çıakrabilir miyiz bilmiyorum.

  • nbacıshaquılle kullanıcısına yanıt

    evet 6. sene götürdüm 6 yıllık cezası ile yaptırdım. ama bu ceza gecikme cezası. sizlerin dediği gibi süre bitti otomatik ceza gelsin olayının dışında.




    yada başka birinin o an durumu yoktur. zamanı geçer yaptıramaz atıyorum 3 ay aracı kullanmaz. parayı bulur yaptırır yola o şekilde çıkar. zaten cezalar muayenesiz kullanırsak kesiliyor. kullanılmayan araca kesemezsiniz bundan dolayı

  • hareketliperde kullanıcısına yanıt

    Doğru bizim de bir araç var fenni muayenesini yaptırırken 3 ay daha egzoz muayenesi vardı. Daha sonra egzozu unutmuşuz 6 ay sonra yaptırdık. Bunun için 2.000tl ödemek zor olurdu açıkçası.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.