Şimdi Ara

Ford Otosan Kocaeli'ye 'Batarya Montaj Fabrikası' kuruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ford Otosan Kocaeli'ye 'Batarya Montaj Fabrikası' kuruyor



    Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan tamamen elektrikli Transit'in üretim sorumluluğunu üstlenen Ford Otosan, bunun yanında bir de Batarya Montaj Fabrikası kurmaya hazırlanıyor.



    Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, "Ford Otosan olarak Kocaeli Fabrikalarımızdaki elektrikli araç üretim ve yatırım çalışmalarımızı şimdi de 'Batarya Montaj Fabrikası' ile bir adım öteye taşıyoruz. Ülkemizde otomotiv sanayinin elektrikli araç yolculuğuna öncülük ediyoruz. Türkiye’nin ilk ve tek entegre elektrikli araç üretim tesisi olacağız." dedi.



    Tamamı Ford Otosan mühendisleri tarafından tasarlanan batarya montaj fabrikasını kurmak için çalışmalara başladıklarını belirten Yenigün, tesisi 2022 yılı itibariyle Kocaeli'de hayata geçireceklerini bildirdi.



    Ford Otosan Kocaeli'ye 'Batarya Montaj Fabrikası' kuruyor



    Tesis son teknoloji imalat çözümleriyle donatılacak



    Yapılan açıklamaya göre entegre çalışma sistemini hedefleyen yeni batarya montaj fabrikası son teknoloji imalat çözümleri ile donatılacak. AGV (akıllı taşıma sistemleri) ile verimlilik sağlanacak. Yüksek kaliteli ürün çıktıları almak için yeni nesil perçinleme ve kaynak teknolojileri kullanılacak. 8'i montaj hattında, 22'si ise kasa imalat hattında olmak üzere toplamda 30 adet robot sayesinde otomasyon seviyesi yüksek ve esnek bir üretim tesisi oluşturulacak. Teknolojik tesiste kolaboratif robotlar ile kameralı kontroller yapılacak.



    Ayrıca Bkz.Opel'in kurumsal kimliği ve logosu 'dijital çağ' için yenilendi



    Bataryalar yine Ford Otosan’ın kuracağı test laboratuvarlarında elektrik testi, hava kaçağı testi gibi güvenlik testlerinden geçirilecek. Bu test esnasında batarya paketinin şarj düzeyi, paket ve hücre sıcaklık kontrolü ile yazılım kontrolü yapılacak. Kullanılacak yeni soğuk metal transfer kaynak teknolojisi ile batarya kasalarının hava ve su sızdırmazlığı yüzde 100 kontrol altına alınacak. "Light Guide System" adı verilen projeksiyon ve 3D sensörlerle batarya paketinin tüm montaj adımları takip edilebilecek. Destek sistemine ek olarak kolaboratif robotlar üzerine yerleştirilmiş görüntü işleyen kameralar ile olası üretim hatalarının önüne geçilecek.



    e-Transit'in yerlilik oranı henüz belli değil



    Türkiye’de üretilecek ilk tam elektrikli ticari araç olan Ford E-Transit, 67 kWh 400 Volt lityum iyon pil ile 350 kilometreye kadar menzil sunacak. E-Transit'in yerlilik oranı henüz belli değil. Yerlilik oranını artırabilmek için yerli üreticilerin elektrifikasyon konusunda adım atmaları gerektiğini belirten Yenigün, bataryanın bir aracın yüzde 70'i olduğunu ve batarya yerlileştirilebilirse yerlilik oranında çok ciddi bir artış sağlanabileceğinin altını çizdi.




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/ford-otosan-batarya-montaj-fabrikasi-kurmak-icin-calismalara-basladi/2062954







  • Şu şaşaalı laflara bayılıyorum:
    "Ülkemizde otomotiv sanayinin elektrikli araç yolculuğuna öncülük ediyoruz."
    2022ye kadar rakip çıkmayacağından da eminler:
    "Türkiye’nin ilk ve tek entegre elektrikli araç üretim tesisi olacağız."

    Hiçbir işe karşı değilim sonuna kadar destekliyorum, çok fazla iş imkanı sağlayıp ülkenin ithalat/ihracat hacmini arttıracak işler bunlar ama sürekli şov peşinde koşarsan iş yapamazsın. Fazla şov bunlar.
    Umarım faydalı olur tabi.

  • Şımarıklik olarak yapılmamalı ama bu algıyi firmalar yaratmak istiyorlar. Yatırımcı, teşvik vs ne derseniz. Ve herseyden önce hemen hemen her yerde reklamlari yapıliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ford yatırım yapabilir ama Türkiye araba üretmeli.

  • Ozel bir sirket tabiiki kendi yaptigi yatirimi/urunu ovecek.

    Reklamin amaci bu zaten:)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.