Şimdi Ara

Genshin Impact Yılın Mobil Oyunu Seçildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
83
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Çinli geliştirici MiHoYo'nun oynaması ücretsiz açık dünya aksiyon rol yapma oyunu Genshin Impact 2020'nin en iyi mobil oyunu seçildi.
     
    Hem Google Play Yılın Oyunu hem de iPhone Yılın Oyunu ödülünü kazanmayı başardı.
     
    The Game Awards 2020'de de En İyi Mobil Oyun ve En İyi Rol Yapma Oyunu kategorilerinde aday gösterildi.
     
    100 milyon dolar bütçe ile geliştirilen Genshin Impact 28 Eylül'de çıkışını gerçekleştirmişti. İlk dört gününde sadece mobilde 17 milyon indirmeye ulaştı ve iki ayda mikro ödemelerden 400 milyon dolar gelir elde etti.
     
    Mobil cihazların yanı sıra PlayStation 5, PlayStation 4 ve PC üzerinde de ulaşılabilir durumda. Switch versiyonu da yolda.




  • Bir hediye neyim verir insan madem en iyi oyun seçildi.

  • Garip. Herkes tarafından övülüyor ama bir noktada P2W'e yönlendirdiği de aşikar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hudson51 -- 2 Aralık 2020; 14:28:51 >
  • Hudson51 kullanıcısına yanıt

    F2P'ye yönlendirmek ne demek anlamadım. Oyun zaten f2p olarak çıktı. P2W demek istediyseniz de oyunda herhangi bir pvp içerik olmadığı için P2W demek de pek doğru olmuyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angel of the Lord kullanıcısına yanıt

    P2W demek istemiştim :) Ben şahsen oynamadım ama oynayan birkaç arkadaşım belli bir seviye sonrası para harcamaya meylettirdiğini söylemişlerdi.

  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hudson51

    P2W demek istemiştim :) Ben şahsen oynamadım ama oynayan birkaç arkadaşım belli bir seviye sonrası para harcamaya meylettirdiğini söylemişlerdi.


    Tam olarak öyle, oyunda yeni karakterlere sahip olmanın yada rank sistemine göre 5 yıldızlı silahlara sahip olmanın tek yolu "Wish" dilek denilen sistemle. 1 Wish hakkı oyun içinde 160 birim oyun içi para diyelim (primogem) gerektiriyor. Oyundaki etkinlikler günlük 60 primogem kazanılabiliyor. Görevler, sandıklar vs. de cabası oyuna ilk başladığınızda çılgınlar gibi wish kullanabiliyorsunuz ama görevler bittikten sonra . 3 günde 1 wish kullanma hakkınız oluyor ve genel olarak karakter ya da adam akıllı silah çıkma olasılığı (4 yıldız olarak 10 wishte 1) Yani ya gerçek para ile Wish satın alacaksınız ya da 1 ayda günlük bütün görevleri yaparak 60+60+60=180 birikiyor 160'ını kullanıp 3 günde 1 wish açacaksınız ki ayda 10 wishe denk gelir. O da sizde halihazırda olan karakter ya da silahın çıkma olasılığı da var ki 1 aylık oyun süreniz çöpe gitmiş olabilir. 5 yıldızlı karakter olayı başlı başına fiyasko (90 wishte 1 ) 5 yıldız karakter geliyor. 10 wish 1 ayda yapılıyor oyuna para yatırmadan. Sadece 1 tane 5 yıldızlı karakter veya silah için oyunu 9 ay boyunca hergün oynamanız ya da para peşin demeniz gerekiyor.

    Aslında mükemmel sistem. Bak kardeşim oyun, senaryo, görevler, coop, hepsi bedava. Ama karakter ve silahlar bu şekilde açılıyor. Yenilerini istersen şansını dene çıkmadı ama illa istiyorum dersen e azcık kesenin ağzını aç. Çoğu AAA oyundan daha fazla gelir getirdiğini düşünüyorum. Square Enix'in Avengers'ini bile geçmiş olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkımm

    Bir hediye neyim verir insan madem en iyi oyun seçildi.

    800 primo verecekler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.