Şimdi Ara

eBay, abartılı fiyata PS5 fotoğrafı satanların ilanını kaldırmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eBay, abartılı fiyata PS5 fotoğrafı satanların ilanını kaldırmaya başladı



    Yeni nesil artık resmi olarak başladı. Yeni nesilde en azından şu an için PlayStation 5'in daha fazla sattığını ve daha fazla talep gördüğünü söyleyebiliriz. Hal bölye olunca da dolandırıcılar için fırsat doğdu.



    Ayrıca Bkz.Bazı PS5'ler farklı fanla geliyor: Fanlardan birisi daha sessiz



    Kara borsada PlayStation 5'ler şu anda 15.000 TL'ye kadar yurt dışında da 1500 dolara kadar fiyatlar çıkabiliyor. Bu fiyatlar her ne kadar çok yüksek olsa da yine de içerisinde PlayStation 5 bulunuyor. Daha kötü olan ise 500 dolar civarındaki ücretlere, konsolun yalnızca fotoğrafı satılıyor. Elbette bu ilanlar alıcıları tamamen kandırmak üzerine kurulu. Gerçek bir PlayStation 5 satılıyormuş gibi gösterilip çok detay olan bir yerde konsolun değil sadece fotoğrafın satıldığı yazılıyor. İnsanlar da heyecan ile birlikte görmeyip satın alabiliyor.



    Bu tarz ilanların artması ve insanların mağdur olmasının ardınan eBay duruma müdahale etmeye başladı. Geçtiğimiz gün yapılan açıklamaya göre bu tarz ilanlar kaldırılmaya başlandı. Bu tarz durumlarda eBay bir para iadesi yapamıyor ne yazık ki çünkü dolandırıcılar bu tarz satışlarda ilanın içerisinde PlayStation 5'in değil, fotoğrafın veya başka bir ürünün satıldığını net bir şekilde belirtiyor. 



    eBay'in bu konudaki uyarısı ise ilanın ayrıntılarının dikkatli bir şekilde okunması ve ne alındığına dikkat edilmesi yönünde. İlanda belirtilen üründen farklı bir ürün geldiği durumda eBay hiç zorluk çıkarmadan para iadesi yapacağını da belirtiyor.



    eBay, abartılı fiyata PS5 fotoğrafı satanların ilanını kaldırmaya başladı




    Kaynak:https://www.ign.com/articles/ebay-ps5-photo-scam







  • Şimdi 180 pounda ps5 fotoğrafı satan mı daha çok dolandırıcı yoksa 180 pounda ps5 almaya çalışan mı?

  • keremec kullanıcısına yanıt
    Adam orada açık arttırma için pey vermiş sadece. Bir başkası pey verse, birbirleri arasında yarış olacaktır. Farkında değildir photo only ibaresinin. Yani satan dolandırıcı. Almanya ebayde de kutusunu satıyorlar. Onlar yine daha insaflıymış :D

  • Ütopik nedir ya!? Düzgün Türkçe kullanın.
  • vergi kaçırmanın yeni yöntemi. ps5 tede yapıyorlar.

    arabayı bayi 1,000,000'a al-satçı/galericiye satıyor. alsatçı/galerici 1,100,000 e kullanıcıya satıyor. 50 bayiye 50 kendine bölüşüyorlar. ama bayi muhasebede 1,000,000 üzerinden ötv kdv ödüyor devlete. halbuki 1,050,000 den ötv kdv ödemesi gerekir. fazladan elde ettiği 50nin ötv kdv sini ödemiyor. çünkü kendi satmadı 1050ye, ali/veli sattı görünüyor. herşey kitabına uygun, mümkün değil denetlesende ispatlayamazsın.

    + yıl sonu gelir vergisindende kaçırıyor. 1,000,000 a sattım ona göre kar ettim karın %25i budur diyip vergi ödüyor. halbuki 1,050,000 ye sattı. 50 daha kar etti. o 50 nin %25 gelir vergisinide ödemiyor.

    devlette ayakta uyusun. bayi ler vergi kaçırsın. galeriler üretmeden kar artırsın. kim araba üretir türkiyede herkes rahat vergi kaçırıyor kar ediyor. tam tersine üretilmesin ister.

    ps5 distribütörü 500 dolara alıp 1000 dolara satıldığını görmüyor mu? görüyor. kendi yapıyor belliki. David alıp satmış diyor vergiyide kaçırıyor. kimse saf olmasın işin içinde para varsa herşeyi bekleyin.





  • Geçen gün yapılan haberin sonuçları bazıları fırsatçılık yapanlari destekleyecek şekilde yazdı demek ki yanlış bir şeymiş ki eBay bile bu fırsatçılığa dur demiş.

  • Bizde de sahibindenin bunu yapması lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turk.Navy -- 1 Aralık 2020; 15:41:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azizfikri

    Ütopik nedir ya!? Düzgün Türkçe kullanın.

    Ütopik Türkçe bir kelimedir.

  • Türkiye'deki satıcılar zaten halihazırda dolandırıcılık yapıyorlar bunlara ses çıkarmıyor kimse dolandırıcılarda at koşturuyor normal bir şekilde.

    Gerçi Türkiye'de denetim mekanizması olmadığı için böyle devam eder

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dolabdırıcı demek doğru değil serbest ekonomi bu. alaln alır ebay de reklam yapıyor bir iki tabe kaldırarak.

  • Dolandırıcı sadece bizde değilmiş demek. Çok şaşırdım.

    Tabii ki şaşırmadım yav, dolandırıcılığı onlardan öğrendik zaten, neyine şaşırayım?

  • Düzgün Türkce'den dem vurup, cümleyi "ya" ile bitirmek üstüne ütopik kelimesinin Türkce oldugunu bilmemek.Showmen'misin ula siz ?

  • eBay: Bunu biraz abartılı buldum
  • Playstation konsollar arasında apple gibi bir konuma geldi. hakkındaki her haber rakiplerine göre daha fazla tıklanma alıyor. Muhtemelen benzer senaryo Xbox'ta da olmuştur ama ne ebay bir yerden kaldırdı, ne haber oldu, ne de konuşuldu...

  • _magnetar_ kullanıcısına yanıt
    Haklısın Türkçe şllkjhvc

    eBay, abartılı fiyata PS5 fotoğrafı satanların ilanını kaldırmaya başladı
  • dolandırıcılık neresinde anlamadım?


    adam ilanın başlığına yazmış "sadece fotoğrafı" diye zaten?


    komik ama dolandırıcılık ile alakası yok...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: azizfikri

    Haklısın Türkçe şllkjhvc

    Evet Türkçe olduğunu görebilmişsin, tebrikler. Bu ifadeni anlayamadım: "şllkjhvc"

  • _magnetar_ kullanıcısına yanıt
    Şaşırmadım. Türkçe olduğunu görebildiğimi anlaman bile başlı başına takdire şayan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: defected

    dolandırıcılık neresinde anlamadım?


    adam ilanın başlığına yazmış "sadece fotoğrafı" diye zaten?


    komik ama dolandırıcılık ile alakası yok...

    İnsanların ne kadar kolay kandırılabildiğine çok güzel bir örnek olmuş. Adam başlığa sadece fotoğraf diye yazmış ama listelediği yer oyun konsolları kategorisi. Sanki salaklık testi gibi birşey yapmışlar. Millet de hemen atlamış. Ama bu şekilde dolandırıcılık yapmak zor, çünkü alıcı teslim aldıktan sonra iade eder, parasını geri alır. Zaman ve moral kaybı olur anca. Ancak, eline gelen kutuyu hemen açmayıp onay süresi dolana kadar kenara koyan, veya kutuyu açıp 180 dolara aldığı şeyin sadece fotoğraf olduğunu görünce yine de memnun olanlar müstesnadır. Ayrıca Ebay de mağdur olmuş biraz çünkü iade olunca komisyon alamıyor haliyle


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ülkemizin meşhur ikinci el sitesinde dijital sürüm ve diskli sürümler satılıyor. Ve şaşırtıcı derecede uygun fiyatla satan satıcılar var. Ama garanti konusu can sıkıyor işte. Kapalı kutu bile olsa insan endişeleniyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.