Şimdi Ara

Türkiye'de gönüllü vatandaşlara 3. faz koronavirüs aşısı uygulanmaya başlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Dünyada ve ülkemizde koronavirüs aşı çalışmaları devam ediyor. Çok sayıda aşı adayı 3. faz denemelerine geçti. ABD’li Pfizer şirketinin (BiONTech ile ortak geliştirilen aşı) ve Çinli Sinovac şirketinin aşıları tamamlanmak üzere. Türkiye, Sinovac şirketinden aşı alımı için sözleşme imzaladı. İlk aşılar Aralık ayında ülkemize gelecek.



    Yabancı şirketlerin Türkiye’deki 3. faz aşı çalışmaları, gönüllü sağlık çalışanları üzerinde yapılıyor. Sağlık Bakanlığı, yaklaşık 10 gün önce vatandaşların da 3. faz aşı çalışmalarına gönüllü olabileceğini duyurmuş ve covid19asi.calismasi.info sayfasındaki 'Randevu Talebi' bölümünde talep almaya başlamıştı.



    Sağlık çalışanı olmayan gönüllülerin aşılama süreci başladı. Kayıt yaptıran kişiler yakınındaki sağlık merkezine çağrıldı. Gönüllülerden edindiğimiz bilgilere göre gönüllülerin önce sağlık durumu kontrol ediliyor. Aşıya engel durumu olmayanlar aşılama sürecine dahil ediliyor.



    WhatsApp üzerinden sıkı takip



    Aşılama ekibi, aşı gönüllüleriyle WhatsApp üzerinden iletişim halinde oluyor. Aşı öncesi ve aşı sonrası sağlık durumları hakkında bilgi istiyor. Sağlık durumunda değişiklik olması haline hızlıca bildirmesi isteniyor.



    Ayrıca Bkz.Türkiye'de Covid-19 aşısı için nasıl gönüllü olunur, şartlar neler?



    Sağlık çalışanları pek gönüllü değil



    3. faz aşı çalışmalarında ilk etapta sağlık çalışanları gönüllüleri aşılandı. Sağlık Bakanlığı 5 bin sağlık çalışanını aşılamayı hedeflemişti ancak bu hedef tutturulmadı. Yaklaşık 2500 sağlık çalışanına aşı uygulanabildi. Sağlık çalışanları, koronavirüse karşı ön cephede mücadele etse de aşıya olumlu yaklaşmadı.









  • Sağlık çalışanlarının bile yaptırmadığı aşıyı millete yapacaklar, ne diyelim

    Geçmiş olsun
  • Devlet büyükleri hangi aşıyı olursa bende ondan olacağım aksi takdirde olmam
    Not : covidi atlattım
  • cihat emre kullanıcısına yanıt
    zaten covid atlatan bu aşıya gönüllü olsada olamıyor.

  • Pfizer & Biontech aşısı Türkiye'ye geldiğinde parayla satılacak yüksek ihtimalle onun aşısını olurum. Zaten ABD bile bu aşı için hazırlık yaptı, ve 2 büyük ana dağıtıcı soğuk hava deposu ayarladı.

  • Şu aşı çalışması bir bitse de kurtulsak bu illetten 30000 vaka sayısı oldu sonumuz hayır olsun
  • alemburda34 kullanıcısına yanıt
    Covid atlatan tekrar Covid olmuyor mu? Saçmalık...
  • Turkiye de viral hastaliklarin uzmani profesor veteriner hekimlerdir, suanda ulkemizde calismasi yapilan 2 asiyida profesor veteriner hekimler yurutmektedir, cunki insan hekimligi egitiminde viroloji egitimi gecmemektedir konunun uzmani veteriner hekimlerdir.
    Rahmetli Veteriner Hekim Ordinalyus Sureyya Tahsin Aygun hocam bircok hastaligin tedavisini ve kok hucre tedavisini buldu.
    Son olarak İsmet İnonu nun sozuyle tip hekimleri insani veteriner hekimler insanligi tedavi eder diyerek veteriner hekimlerin ulkemiz icin ne denli onemli oldugunu vurgulamak isterim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • son üye S kullanıcısına yanıt
    Ülkemizin Thalomid faciasından etkilenmemesi Süreyya Tahsin Aygün'ün Sağlık Bakanlığı'na itirazı sayesinde mümkün olmuştur.

  • cihat emre kullanıcısına yanıt
    Siz zaten bağışıklık kazanmışınız bedava aşı bile atlatmayanlara yapılacak. Millet sizin düzeyinize ulaşmaya çalışıyor.
  • JonVaynen kullanıcısına yanıt
    Zorla mı sokacaklar, istemiyorsan olmazsın bitti gitti
  • gun kullanıcısına yanıt
    covidin kapınca bağışıklı olmuyorsunuz diye biliyorum.
  • gun kullanıcısına yanıt
    ilgisi yok, hastalığı yaşayınca oluşan bağışıklık kalıcı değil hatta normalden kısa süreli; duruma göre 2-3 ay ila 6 ay arası. aşıyla hedeflenen ise bunun çok üstünde.

  • Çin aşısı ile ilgili olarak bu kadar kötü bir algı oluşmasının nedenini anlayamadım. Bilimsel veriler aşının güvenli olduğunu kısa vade de yan etkilerinin ciddi olmadığını fakat antikor düzeyinin diğer aşılara göre biraz daha az olduğunu gösteriyor. Bu aşı ülkemiz dahil bir çok ülke de çalışması sürmekte gelen bilgiler, beni Oxford-Astrazeneca'nın aşısı kadar tedirgin etmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0llingMan -- 30 Kasım 2020; 16:0:9 >
  • JonVaynen kullanıcısına yanıt
    Sinovac şirketinin aşısının faz çalışmasında gönüllü olan birçok doktorumuz var, kendileri zaman zaman basına özellikle yan etkileri konusunda demeç veriyor. Takip ediniz, ek olarak şu ana kadar kendilerinin olumsuz bir yan etki bildirildiğini görmedim bilimin ışığında saygın bir yayında aksinin iddia edildiğini gösteren bir makale okumuşsanız gönderin okumak isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0llingMan -- 1 Aralık 2020; 11:46:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R0llingMan

    Çin aşısı ile ilgili olarak bu kadar kötü bir algı oluşmasının nedenini anlayamadım. Bilimsel veriler aşının güvenli olduğunu kısa vade de yan etkilerinin ciddi olmadığını fakat antikor düzeyinin diğer aşılara göre biraz daha az olduğunu gösteriyor. Bu aşı ülkemiz dahil bir çok ülke de çalışması sürmekte gelen bilgiler, beni Oxford-Astrazeneca'nın aşısı kadar tedirgin etmiyor.
    Hastalığın çin virüsü olması haricinde bi sorun yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • th9 T kullanıcısına yanıt
    Nasıl olmuyorsun olmasan hastalığı yenemeyen ölürsün zaten. Hastalığı yenmenin yolu kandaki antikor düzeyenin yükselmesi. Sonrada o antikorlar yeniden karşılaşırsanız sizi koruyor.
  • balcis kullanıcısına yanıt
    Olur mu öyle ? Aşılar hastalığı atlatmış kişiler kadar koruyuculuk sağlamak üzere tasarlanır zaten. Ancak hasta olmadığınız için bağışıklığınız tam oluşmama ihtimali nedeniyle iki doz veriliyor.

    Ayrıca antikorunuz zamanla düşse bile hafıza hücreleri daha uzun süreli yıllarca sizi korur gerektiğinde anında antikor üretim emrini veriler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.