Şimdi Ara

Çin, milli imkânlarla geliştirdiği nükleer reaktörü devreye soktu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • 2060 yılında karbon nötr olacağını duyuran ve bu anlamda kullanılan enerji çözümlerinde dışa olan bağımlılığı düşürmek isteyen Çin, milli imkânlarıyla geliştirdiği nükleer reaktörü faaliyete soktu.



    Doğu Fujian eyaletinde inşa edilen ve Çinli yetkililerin “Hualong Bir” adını verdiği teknolojiyle üretilen tesis, aslında üçüncü nesil basınçlı su reaktörü teknolojisini kullanıyor. Fuqing No. 5 adı verilen reaktörün çalışmalarına 2015 yılında başlayan ülke, aradan geçen beş yıllık süre zarfında bunu tamamlayarak elektrik enerjisi üretecek hale getirebilmiş.



    Ayrıca Bkz.Elon Musk, Starship testine yönelik bir tahminde bulundu: “Sağlam bir iniş için %30 şansımız var”



    Yıllık 10 milyar kWh elektrik enerjisi üretme kapasiteli reaktörle ilgili açıklamada bulunan Çin Ulusal Nükleer Ajansına göre Fuqing No. 5 reaktörü, yabancı menşeili nükleer enerji teknolojilerinin hegemonyasına bir son vererek Çin’i ileri seviye teknolojiye sahip ülkeler arasına sokuyor.



    Hualong Bir teknolojisini kullanan altı reaktör inşası devam ediyor



    Elektrik ihtiyacının yaklaşık %55’ini kömür santrallerinden sağlayan ülkenin enerji hedeflerine olumlu katkılar sağlayacak Fuqing No. 5 reaktörü ile yıllık kömür kullanımının 3.12 milyon ton kadar azalacağı belirtilirken bunun da CO2 emisyonlarına olumlu katkısının 8.16 milyon ton olacağı ifade edilmiş.





    Ülke içi ve dışında Hualong Bir teknolojisinin kullanıldığı altı santral inşasının daha devam ettiğini ifade eden Çinli yetkililer, tek bir nükleer santralin ihracatının 300 bin otomobil ihracatına eş değer olduğunu ve bu sayede yaklaşık 150 bin kişiye de istihdam sağlanabileceğini belirtiyor.



    Halihazırda 13 adet nükleer santral inşasının devam ettiği ve bu anlamda dünyada ilk sırada olan Çin’in nükleer enerjiye karşı ilgisi, ülke içinde protestolara rağmen devam edecekmiş gibi duruyor. Çin, faal durumdaki 47 nükleer santral ile dünyada 3. sırada yer almakta.



    Kaynak:http://www.sixthtone.com/news/1006509/chinas-homegrown-third-generation-nuclear-reactor-is-now-online







  • Çin dünyanın sonunu getirecek
  • androidmakaleniz kullanıcısına yanıt
    Hayır, tüketim çılgınlığı dünyanın sonunu getirecek. Üretmesi için enerjiye, satması içinse talep ve müşteriye ihtiyacı var. Ayfonları kullanan laf etmesin. Şimdi biri gelip şunu diyebilir; daha temiz üretsin. Tamam, o zaman çık kardeşim 2000-3000 dolar, daha temiz üretsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6s -- 29 Kasım 2020; 2:26:3 >
  • türkistanlılara zulüm işkenceleri nedeniyle karşıyım bunlara abd de iyi sayılmazya yesinler bir birlerini
  • Aha! Cin beklenen nukleer felaketi yasatacak :/ .

  • Çalmıştır bir yerden

  • evet iliminati kartları sıralamasıda aynı bu şekilde !' ;(
    * virüs
    * amerikan seçimleri
    * nükleer tehlike

  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart1978

    Aha! Cin beklenen nukleer felaketi yasatacak :/ .
    Komik adamdan komik siyasi yorumlar ! Vol. 999999999....
  • birden aklıma starcraft akranı geldi !
    oyunda bile bu kadar hızlı inşaa yok !

  • dünya için mecburi bir hal almış durumda artık yenilenebilir enerjiler türkiye dede inşallah devreye girecek yakında nükleer enerji başka yolu yok malesef

  • ABD vs Cin



    Abd caktirmadan kilif uydurup yapar demokrasi vs Cin gostere gostere. Her ikisinin de sonucu aynidir. Iki vahsi ulke, iki vahsi medeniyet..

  • Ulan karaktersiz Rusya, ne kadar gelişmiş teknolojin varsa, neredeyse hepsini bu çinlilere sen öğrettin uçağından nükleer silahına uzun menzilli roketine Savaş gemisine ve nükleer santraline. hiç düşünmüyor musun Sibirya bölgelerine yarın öbür gün el koymaya niyetlenince ne bu adamların niye bu kadar arkalarındasın?
  • Elektrik yüksek pilonlara asılı atmosefe açık cıplak kablolar üzerinden atmosferdeki yüzbinlerce voltluk elektriği cekerek üretiliyor. Çin 'in en kalabalık sanayi bölgesi Şangay civarında 380 metre yükseklikte pilonlar. nükleer santraller hayali elektrik üretiyor, Çin'in elektriğini gerçekte bu dev pilonlar üretiyor, tüm ülkelerin elektriği böyle üretiliyor.
    Çin, milli imkânlarla geliştirdiği nükleer reaktörü devreye soktu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • isakoc kullanıcısına yanıt

    Vardır onunda gizli arka kapısı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Hocam bu yüksek gelirim hattı değil mi? Mevcut üretilmiş elektriği Bir yerden başka yere taşımak için kullanılıyor diye biliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    boş ver ciddiye alma, bu arkadaşa göre doğal gaz yer altından doğal olarak çıkmıyormuş, su kaynakları ve havadaki karbon kullanılarak sentetik olarak üretiliyormuş. aynı teranenin başka versiyonu

  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    380 metre yükseklikten elektrik iletmenin bir sebebi olmalı. Sebebi, atmosferde yüksege cıkıldıkça yer ile aradaki potansiyel voltaj farkı yani elektrik enerjisinin daha yüksek olması. 380m yüksekte milyonlarca MWh elektrik yüklü. Resimdeki dev pilonlar işte o elektriği cekiyor. Pilon üzerinden yaklaşık 50 kablo geçiyor, bu kabloların dış yüzel alanı hesaplansa sadece resimde görünen aralıkta kabloların onbinlerce m2 atmosfere açık alanı var o etkileşim alanı üzerinden Şangay bölgesindeki binlerce fabrika ve milyonlarca konuta yetecek elektrik çekilebilir. Resimde dikkat ceken bir diger ayrıntı, 2 pilon arasındaki bu kablolar aşırı uzun oldugu için aşağıya dogru fazla sarkık. Bu kışın kabloların gerilmesini karşılamanın ötesinde bir uzunluk. Sebebi yine atmosferle etkileşim alanını maksimize etmek için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Bilimsel yazı var mı? Yüksekten gitmesinin sebebi yüksek gerilimin halka çevreye zarar vermemesi. Yüksek gerilim hatları radyasyon yayıyor. Ne kadar yukarda olursa o kadar iyi.

    Yukardan elektrik topluyor falan fazla ütopik.


    Resmi yazı araştırma bilimsel kanıt koyun inanalım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 30 Kasım 2020; 11:1:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    Hmm anladım. Buda düz dünyaci..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyali bilimsel yazi sormuş göndermek için cevapla butonuna bastığımda bu kişiyi cevaplayamazsınız mesajı çıktı. cok ilginç gerçekten.

    ben yine de göndereyim Feynman Physics Electricity in the Atmosphere ünitesi

    http://peaceone.net/basic/Feynman/V2%20Ch09.pdf

    yerden her 1 metre yüksekte havadaki elektrik potansiyeli 100 volt artar atmosferin en üst noktasında bu potansiyel farkı 400.000voltu bulur diyor.

    şimdi fark ettim, başka birisine benim hakkımda düz dünyacı demiş fakat ben düz dünyacı değilim. buna gülsem mi kızsam mı karar veremedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.