Şimdi Ara

ASRock en ince AMD mini bilgisayarını tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • AMD’nin performansta iddialı Ryzen 4000 APU serisini tanıtmasından bu yana mini PC sektöründe de hareketlilik yaşanıyor. Pek çok yeni AMD mini kasası piyasaya çıkarken tasarım anlamında dikkat çekenler de var. ASRock Mars Mini buna son örnek.



    ASRock Mars 4000U Mini neler sunuyor?



    ASRock Mars 4000U Mini olarak tanıtılan yeni mini PC serisinde Ryzen 4000U APU seçenekleri yer alıyor. 4 çekirdekten 8 çekirdeğe kadar ölçeklenebilen PC modelleri ayrıca enerji tüketimi yönünden de avantaj sağlayacak.



    Ayrıca Bkz.Ekran kartlarına madenci hücumu; kabus geri mi dönüyor?



    Oyun tarafında da tatmin edici performans sunan mini PC modelleri ayrıca 64GB’a kadar çift kanal DDR4 3200MHz bellek, Ultra M.2 SSD yuvası, 2.5 SATA 6Gb sürücü, bağlantı için M.2 yuvası, 0.7 litre kasa hacmi, toplamda 7 adet USB girişi, SD kart okuyucu, ses giriş-çıkışları gibi özellikler barındırıyor.



    ASRock Mars 4000U Mini serisinde en kompakt model sadece 26mm yükseklik değerine sahip. Bu da en ince AMD tabanlı mini PC ünvanını kazandırıyor. Bir adet fan ve ısı borusu ile soğutulan yeni serinin henüz fiyatı açıklanmadı.



     



    Kaynak:https://wccftech.com/asrock-amd-ryzen-4000u-renoir-apus-mars-mini-pcs-small-form-factor-design/







  • İyi fiyatı olursa ofisler için büyük bir nimet olur.

  • Hemen hemen dizüstü donanımı mevcut. Ülkemizde bu tür ürünler neredeyse dizüstü fiyatınna satılıyor. Dizüstü alıp iki amaçlı kullanmak daha mantıklı olabilir.

  • SATA harddisk desteğinden vageçilse yarı boyutuna bile inebilir gibi videolardan gördüğüm kadarıla.

  • Piyasada mini adı altında eski tip dvd alıcı gibi modeller var 1 firma da cıkıpta
    Dan Case A4 - LOUQE Ghost S1 tarzı kasayı seri üretime geçiremiyor hatta 1 tık büyük yapın one fan eklemelik.
    Koyun içine 10400f rtx 2070s alın size hem office hem ev kullanımı için hatta üstünede tutma kulp ekleyin alın istediğiniz yere goturun.

    Adı mını sadece

  • içine 10400 belki down-volt ile yerleştirilir bir şekilde ama 2070s dediğinde seve seve büyütmek gerekiyor güç kaynağını. O nedenle de sistemi bu kadar küçük yapmak zor oluyor. Özel bir psu tasarımı ile pek tabii (bir yere kadar) o da çözülebilir fakat bu arge maliyeti demek ki kimse o işe girmek istemiyor. Bazı firmalar da bunu laptop adaptörü ile çözmeye çalıyor mesela. Aslında Asrock Deskmini A300 gibi bir sisteme pci-e ekran kartı desteği verilebilse neden olmasın. Bir de eskiden quadro lu mini ekran kartı modelleri vardı. Buna benzer mini sistemlere özgü mini ekran kartı (biraz kırpılmışı olsun hadi) yapılsa o sorunda ortadan kalkabilir.

  • Laptoplara koyuyorlar rtx2080 ekran kartını Ama böyle küçük tasarımlarda genelde saçma sapan donanımlar oluyor. Ve sırf küçük oldukları için bazı arkadaşların da dediği gibi fahiş fiyatlarla satıyorlar. Celeron işlemcili modeller bile şuan internette 1800-3000 tl fiyatlarla satılıyor.
  • bahsettiğin sistemi koyarsan kasa büyür ve mini ibaresini kaybeder.amaç mini bilgisayarsa bu donanım yeterli. dan case a4 bir tık üstü belki mini gaming pc gibi bir konsept olabilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CoreXXX

    bahsettiğin sistemi koyarsan kasa büyür ve mini ibaresini kaybeder.amaç mini bilgisayarsa bu donanım yeterli. dan case a4 bir tık üstü belki mini gaming pc gibi bir konsept olabilir.

    Aga mini itx diyince ben genelde bu kasaları daha çok seviyorum.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Second sister -- 29 Kasım 2020; 12:28:45 >




  • Laptop hardware ile sorun olmaz ama desktop versiyonları küçük kasayla muhtelemen sıcaklıklardan dolayı kullanılmaz, ama çok güzel gözüküyorlar  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.