Şimdi Ara

Phil Spencer Geliştiricilerin Xbox Game Pass'ten Nasıl Para Kazandıklarını Açıkladı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Düşük bir aylık ücret karşılığında 100'den fazla oyuna erişim imkanı sunan Xbox Game Pass oyuncular için çok avantajlı bir hizmet. Peki ya geliştiriciler için?

    Xbox patronu Phil Spencer, The Verge ile gerçekleştirdiği röportajda, geliştiricilerin Xbox Game Pass üzerinden nasıl para kazandığını açıklamaya çalıştı.

    Geliştiricinin isteğine göre şekillenen anlaşmalar yapılıyor. Örneğin, orta ölçekli bir geliştirici "Eğer bize şu an şu miktarda ödeme yaparsanız oyunumuzu çıkışında Xbox Game Pass'e koymak istiyoruz." diyebiliyor. Microsoft ise bu geliştiricilerin "oyunlarının başarısı açısından onlara bir zemin oluşturuyor. Getiri sağlayacaklarını biliyorlar."

    Microsoft bazı durumlarda oyunun geliştirme masraflarının tamamını karşılıyor ve geliştirici oyunun dijital ve kutulu satışlarından direkt olarak kâra geçiyor. Xbox Game Pass aboneleri bir oyunu kalıcı olarak satın almak isterse özel indirimden faydalanabiliyor. Microsoft ayrıca oyunu PlayStation, Switch ve PC'de diğer mağazalarda yayınlamasına izin verirse geliştirici oradaki satışlardan da kâr elde ediyor.

    Çıkışından bir süre geçmiş ve satışları durmuş bir oyunun geliştiricisi de gelip "Bize şu miktarda ödeme yaparsanız oyunumuzu Xbox Game Pass'e eklemek istiyoruz." teklifinde bulunabiliyor. Bazı geliştiricilerle de kullanım ve mikro ödemeler bazında anlaşma yapılabiliyor. Phil Spencer'ın belirttiğine göre Xbox Game Pass ilk çıktığında geliştiriciler kullanıma göre anlaşmalara pek sıcak bakmıyormuş.

    "İlk başladığımızda, tamamen kullanım bazlı bir modelimiz vardı. Ortaklarımızın çoğu şöyle diyordu: 'Evet, evet. Anladık ama biz buna inanmıyoruz ve siz bize parayı önceden verin.'"

    Phil Spencer ayrıca Xbox Game Pass'in çok farklı oyunların ortaya çıkmasını sağladığını belirtti.

    "Netflix'te olan ve NBC, CBS veya ABC gibi platformların eski modelinde asla yeşil ışık alamayacak fakat başarılı olabilecek içerikler var. Umudum Xbox Game Pass'in de aynı seviyeye gelmesi."








  • Kısacası Microsoft sürekli cebinden harcıyor. Bu onlara koymaz ama bu fedakarlığı yapmasa PlayStation karşısında silinme noktasına gelmek üzereydi Xbox. Konsol sektöründe ikinci en büyük olma tahtından inmek yerine etrafa para saçarak yerlerini korumak istiyorlar. Sadece bu cebinden harcamalar en fazla nereye kadar gider onu merak ediyorum. Yeri geliyor oyunun geliştirme maliyetini komple karşılıyoruz diyor adam.


    Oyun takas etmeye bile müsade etmeyen Microsoft'tan, etrafa para saçarak millete bedavaya oyun kütüphanesi sunan Microsoft'a geldik.   Sony'nin tokatları olmasa bu olmazdı, Micro'nunda şu anki girişimleri olmasa Sony yeni metotlar geliştirmeye yeltenmezdi. Şimdi onlarda Gamepass'e cevap oluşturma hazırlığında.


    Yesinler birbirlerini belki konsolların 10.000'e satıldığı yerlerde oyunculara ekmek çıkar.  

    Adamlar zamanında quantum break falan yaptılar gene beğenilmedi? Ori var taş gibi oyun adaylara bile giremiyor? Bu adamlar napsın abi tekelciliğin olduğu yerde? İnsanların exclusive aşkı yok fifacı kitle playstation da oynamayı sevdiği için kazanıyor. Bu biraz da alışkanlık gibi bir şey adam ps de oynamak istiyor aynı oyunu mesela napacaksın ki?

    1-) A Plague Tale: Innocence

    2-) UFC 3

    3-) Anthem

    4-) Star Wars Battle Front 2

    5-) Star Wars jedi fallen order

    6-) Battle Field V

    7-) Mass Effect Andromeda

    8-) Need for speed

    9-) Fifa 20

    10-) ARK

    11-) Destiny 2

    12-) Dragon Age

    13-) A WAY OUT

    14-) Age of Wonders: Planetfall

    15-) Blair Witch

    16-) Black Desert

    17-) Darside Genesis

    18-) Celeste

    19-) Dead Cells

    20-) DOOM

    21-) Pes 2020

    22-) Final Fantasy XV

    23-) Forza Horizaon 4

    24-) Gears 5

    25-) HALO

    26-) Hellblade

    27-) Hollow Knight

    28-) Mortal Kombat X

    29-) Monster Hunter World

    30-) Shadow of war

    31-) No Man's Sky

    32-) ORI

    33-) Quantum Break

    34-) PUBG

    35-) Resident Evil 

    36-) Ryse: Son of rome

    37-) Tekken 7

    38-) Elder Scrolls Online

    39-) The Outer Worlds

    40-) Rainbow Six Siege

    41-) Wolfendstein


    Bunlar oyun değil dimi benim güzel kardeşim illa god of war spiderman oynamak zorundayız. birde madem xbox game pass oyunlarına ihtiaycın yok neden ps nowda gta 5 bile var diyorsun kendi yazdığın şeylerle çelişiyorsun sanki 100 tane sony yapımı harika oyun var ps nowda konsolun ömrü boyunca 5-6 oyun oynayacam diye neden xboxdan 1 tık altı konsol alıyım.

    Adamların ellerindeki isimlere bakıyoruz bethesta olsun kendi bünyesinde kurduğu büyük bütçeli oyun yapacak özel firmalar olsun zaten 3A oyunlari onlar sağlayacak aşırı büyük oyunlari microsoft zaten 5 6 süreyle getiriyor gta rdr2 yakında bunlarında sayısı artacaktır belki 3 aya düşürür süreyi ama 2 tane 3.parti 3A oyunu getirir bilemeyiz ama.maicrosoftun parasına ve bu abonelik sistemine üye olan sayısına bakınca sürdürülebilir gibi duruyor bunu kim sürdüremez sony çünkü adamların kafası böyle çalışmıyor sony böyle bir sistem yaparsa içine gerçekten çer çöp doldurur 2 yıl sonra kendi exc oyunlarını koyar öyle yürütebilir

    Allah kimseyi 50 yaşından sonra bu kadar ağır oyun konsolu fanboyu yapmasın. 15-20 yaşında tamam da 50+ yaştayken de fanboy olmazsın ya. Üstelik arkadaşların yazdıgı gibi Tr desteği olmayan ps now ı gamepassin karşısına koyup savunmuş. Ps now ın streaming servis olduğundan haberi yok. Zaten ps now ve gamepassi karşılaştırmak bile tam bir fanboyun yapacağı iş.

    Niçin series S alayım ki, zaten gayet güzel bir PC im var, yakında 6800xt ile upgrade yapacağım rx580 ile gayet mutluyum. Tüm Xbox oyunları ihtiyaç duyarsam pc de zaten var. Boşu boşuna neden series S gibi bir garabete para vereyim ki?


    Bleding Edge en son baktığımda Steam de 2 oyuncu vardı, bak yazıyla yazayım, daha net anlaşılsın, iki. Bu oyunu oynamak için 4 kişi lazım, o 2 kişi garibim bekliyor 2 kişi daha gelsin de oynayalım diye. Bu mu sizin beğendiğiniz oyun?


    Ben defalarca dedim casual oyuncular için Gamepass güzel sistem ama benim gibi bırak oyunları dijital almayı, kutulu almayı tercih eden birine o sistem uymaz. Kalite olarakta dediğim gibi bir milyoncu dukkanlarindan öteye gitmesi iktisadi kanunlara, ekonomik gerçeklere aykırı.

  • Kısacası Microsoft sürekli cebinden harcıyor. Bu onlara koymaz ama bu fedakarlığı yapmasa PlayStation karşısında silinme noktasına gelmek üzereydi Xbox. Konsol sektöründe ikinci en büyük olma tahtından inmek yerine etrafa para saçarak yerlerini korumak istiyorlar. Sadece bu cebinden harcamalar en fazla nereye kadar gider onu merak ediyorum. Yeri geliyor oyunun geliştirme maliyetini komple karşılıyoruz diyor adam.


    Oyun takas etmeye bile müsade etmeyen Microsoft'tan, etrafa para saçarak millete bedavaya oyun kütüphanesi sunan Microsoft'a geldik. Phil Spencer Geliştiricilerin Xbox Game Pass'ten Nasıl Para Kazandıklarını Açıkladı  Sony'nin tokatları olmasa bu olmazdı, Micro'nunda şu anki girişimleri olmasa Sony yeni metotlar geliştirmeye yeltenmezdi. Şimdi onlarda Gamepass'e cevap oluşturma hazırlığında.


    Yesinler birbirlerini belki konsolların 10.000'e satıldığı yerlerde oyunculara ekmek çıkar. Phil Spencer Geliştiricilerin Xbox Game Pass'ten Nasıl Para Kazandıklarını Açıkladı 





  • Ps kalitesinde exc oyunlar çıkartın
  • Uzun vadede ekmeğini yiyecekler bence. 23 oyun stüdyosu da çok iyi rakam be
  • Kesinlikle game changer denebilecek bir sistem. Sırf game pass için xbox aldım, pişman değilim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft'un verdiği para Epic kadar değildir sonuçta exc. şartı yok. 10 veya 15 dolarlık aylık ödeme ile 5-6 ayda kullanıcı sayısı 10 milyondan 15 milyona çıkan bir sistem bence baya karlıdır. aylık 200 milyon dolar civarı getirisi olan ve kendi reklamını yapan bir sistem game pass. Ayrıca dünyanın en zengin şirketlerinden birine koymaz bu paralar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netflix gibi sistemler ilk ciktigindada eminim bu ne ise yarayacak neden para verelim gibi soylemler vardir ama suan tvlerin yerini aliyor. Bence microsoft suan zarar etse bile ileriye donuk bir yatirim yapti bir oyuna 1 kez para verip uzun sure oynamak yerine hem ben bircok oyunu oynuyorum hemde microsoft benden her ay para almis oluyor iki tarafta kazaniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sistem ile belki küçük bütçeli oyunlarla devam edebilirler ama büyük bütçeli, dolayısı ile gerçek 3A oyunlarla dönecek bir sistem değil.

    Netflix kalitesi sizin için ne manaya geliyorsa, bu sistemde ileride aynı noktaya gelecektir. Casual oyuncular memnun olacaktır ama bizim gibi oyuncuları tatmin edecek bir sistem değil.
  • xbox a neden sağlam bir özel oyun çıkartmıyorlar anlamış değilim. tamam kolay bişey değildir elbet ama hiç mi denemiyorlar ya da düşünmüyorlar acaba merak ettim...

  • Adamların ellerindeki isimlere bakıyoruz bethesta olsun kendi bünyesinde kurduğu büyük bütçeli oyun yapacak özel firmalar olsun zaten 3A oyunlari onlar sağlayacak aşırı büyük oyunlari microsoft zaten 5 6 süreyle getiriyor gta rdr2 yakında bunlarında sayısı artacaktır belki 3 aya düşürür süreyi ama 2 tane 3.parti 3A oyunu getirir bilemeyiz ama.maicrosoftun parasına ve bu abonelik sistemine üye olan sayısına bakınca sürdürülebilir gibi duruyor bunu kim sürdüremez sony çünkü adamların kafası böyle çalışmıyor sony böyle bir sistem yaparsa içine gerçekten çer çöp doldurur 2 yıl sonra kendi exc oyunlarını koyar öyle yürütebilir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takami59 kullanıcısına yanıt

    Şu an 23 tane stüdyo çalışıyor 2021 22 sezonu xbox için cennet olacak gibi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt

    Sony ps4 de ezici liderlik gostermese gamepass mi yapardi bunlar.X360 donemi burnundan kil aldirmamisti Ms.Iyi oldu.Xone i nesil basindan beri kullandim,kullaniyorum.Ilk basta GWG ile simdi de gamepass oyunlara para harcamadim desem yeridir ustune konsollar bedavaya geldigi gibi kara bile gecmisimdirPhil Spencer Geliştiricilerin Xbox Game Pass'ten Nasıl Para Kazandıklarını Açıkladı .Doom eternal,starwars jfo gibi oyunlari bedavaya oynuyoruz neredeyse.Bu ikisi birbirini yemedikce bizi yiyecekler aksi gibiPhil Spencer Geliştiricilerin Xbox Game Pass'ten Nasıl Para Kazandıklarını Açıkladı 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah ilerleyen zamanlarda daha da iyi olacak. Para kazanılma kısmını merak ediyordum şu an için daha iyi bir şekilde anlamış oldum.


    Konsolda game pass çok iyi fakat game pass'in ana kanalı pc olmalı diye düşünüyorum bu sebepten dolayı sağlam bir istemci ve zengin bir kütüphane ile steam'e harika bir alternatif olur. Uzun vadede fazlasıyla karlı bir yatırım.

  • takami59 kullanıcısına yanıt

    Bethesda başta olmak üzere diğer sütdyolardan da büyük bütçeli yapımlar geliyor. Microsoft'un Bethesda hamlesi muhteşem oldu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep söylüyoruz oyuncu adamın platformu olmaz, oyuna bakar, kalite arar, nerede oynadığının önemi yoktur. Umarım bu rekabet yıl ve yıl artar, oyun odaklı bakan gamerlar da ihya olur.


    Fanboylar da birbirini sevsin.

  • Revrain R kullanıcısına yanıt

    Senin PSNow dan haberin yok galiba, adamlar GTA5 i geympesten önce getirdiler. Ayrıca yapılan satın almalardan çıkan ilk örnekler Bleding Edge, Grounded gibi yapımlar var, Rare gibi bir stüdyoya yaptırılan muz topladığımız Sea of Thieves var, yeni alınan ama hala satın almanın tamamlanmadığı Bethesda nin yaptırdığı Fallout 76 gibi bir örnek var.


    Vallahi benim baktığım yerden hiçte öyle toz pembe bir tablo görünmüyor. Ha şu var casual oyuncular için biçilmiş kaftan ama oyunları ciddi manada takip eden oyuncular için çok gereksiz ve boş bir servis. MS tüm bu yatırımlara rağmen ortaya bir şey koyamadı. 12TF dünyanın en güçlü konsolu diye lanse ettikleri konsol içinde t3nzilat yapmışlar, en güçlü Xbox konsolu diyorlar.


    Diyecek bir şey yok, oyun tarihinin exc. oyunsuz çıkan ilk konsolu olarak tarihe geçtiler. 4K120 fps lerden bayağı bir dibe vurdular, üstüne arızalı konsolları ile kullanıcıları için çileli bir dönem yaşatıyorlar, Allah yardımcınız olsun...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Revrain R kullanıcısına yanıt

    Yok çünkü, böyle bir işe kalkışamıyorlar. Millete 500-550 liraya oyun kitlemenin peşindeler. Psnow dedikleri şeyi deneyebilmek için kırk takla atman gerekiyor. Vpnler kartlar falan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Krone @Revrain Umarım öyle olur.

  • quote:

    Orjinalden alıntı: Turk.Navy

    Ps kalitesinde exc oyunlar çıkartın


    Adamlar zamanında quantum break falan yaptılar gene beğenilmedi? Ori var taş gibi oyun adaylara bile giremiyor? Bu adamlar napsın abi tekelciliğin olduğu yerde? İnsanların exclusive aşkı yok fifacı kitle playstation da oynamayı sevdiği için kazanıyor. Bu biraz da alışkanlık gibi bir şey adam ps de oynamak istiyor aynı oyunu mesela napacaksın ki?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.