Şimdi Ara

Yakın gelecekte tarantula zehri kronik ağrı tedavisinde kullanılabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Tarantula zehirlerinin terapötik ( tedavi edici, tedavi etme maksadıyla ) anlamla kullanılması üzerinde son yıllarda artan birçok çalışma bulunmakla birlikte araştırmalar zehrin, irritabl bağırsak sendromu ile opiyat bazlı ilaçların yan etkileri ve bağımlık risklerinden korunma üzerinde etkili olabileceğini ortaya koymuştu.



    University of Washington kurumu araştırmacılarının yürüttüğü yeni araştırmaya göre tarantula zehri opiyat bazlı ilaçlara alternatif olarak kullanılabilir.



    Tarantula zehri





    Tarantula zehrinin hücre membranlarında ( zar ) bulunan sodyum kanalları üzerindeki etkisini incelemek üzere elektron mikroskobundan yararlanan araştırma ekibi zehrin, hücrede voltaj üretiminden sorumlu olan sodyum kanallarını bloke ettiği ve böylece hücrenin bahsi geçen elektriksel potansiyeli üretemediğini tespit etti.



    İncelemeler sonucunda Nav1.7. adı verilen insan hücresinde bulunan ve toksin bağlayıcı bölge içeren sodyum kanalına ait bir tür deney modeli oluşturan araştırma ekibi deneysel model sayesinde toksinin reseptöre bağlanırken geliştirdiği moleküler konfigürasyonu inceledi ve incelemeler voltaj kanalının bloke edilme mekanizmasına ışık tuttu.



    Ayrıca Bkz.Tıbbi durumların takibinde kullanılabilecek deneysel kontakt lens geliştirildi



    Nav1.7. kanalının bu denli önemli olmasının sebebini ise bahsi geçen kanalın periferik ( tıp dilinde uzak, uç ) sinir sisteminden aldığı ağrı bilgisini spinal kord ( omurilik ) vasıtasıyla beyne iletmesinde yatıyor yani diğer bir deyişle yeni araştırma geliştirilebilir ve moleküller üzerinde çalışılabilinirse tarantula zehri gelecekte kronik ağrı tedavisinde opiyat ilaçların yerini alabilir.





    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Yakın gelecekte tarantula zehri kronik ağrı tedavisinde kullanılabilir
    Yakın gelecekte tarantula zehri kronik ağrı tedavisinde kullanılabilir
    Yakın gelecekte tarantula zehri kronik ağrı tedavisinde kullanılabilir


    Yeni araştırma Molecular Cell adlı dergide yayımlandı.




    Kaynak:https://newsroom.uw.edu/news/tarantula-toxin-attacks-molecular-stinger







  • Afrika'da kullanılıyor zaten , ayrıca kıkırdak dokusunda iyileştirmeyi arttırdığına dair araştırma da var. Ancak tabii ki miktarı ve alerji olasılığı düşünüldüğünde yüksek risk taşıyor. Yine de %100 tedavi edebilen Korona aşısından evvel kullanıma sunılur gibi...

  • tıbbi birçok ilaç doğadan alınıyor, bilinen bir durum aslında.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.