Şimdi Ara

Apple M1 işlemcisine harici grafik desteği gelecek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Apple’ın ARM mimarisi üzerine inşa ettiği masa üstü M1 yonga seti macerasına oldukça hızlı başladı. Pek çok testte masa üstü rakiplerine duman attıran Apple M1 yeni olduğu için haliyle bazı eksikleri var. Harici grafik kartı desteği bunlardan birisi.



    Umut kesilmedi



    Yeni bir yonga mimarisine geçiş yapmak haliyle sürücülerin de elden geçirilmesini gerektiriyor. Apple M1 yonga seti ile birlikte Apple önceliği olan ve aciliyet gerektiren sürücülerden işe başladı. Harici grafik kartı desteği ne yazık ki bunlar arasında yer almıyor.



    Ayrıca Bkz.iPhone 12 Türkiye fiyatları Apple tarafından resmen açıklandı!



    ARM işlemcili Mac modellerinin harici grafik desteği sunmayacağı aslında tanıtımdan önce de dile getirilmişti. Hatta grafik performansına çok güvendiği için harici bir desteğe yönelmediği de gündeme gelmişti. Bununla birlikte harici desteğin olmayışı hayal kırıklığı yaratmıştı. Apple’ın bununla ilgili bir açıklaması yok ancak bazı ipuçları yakın gelecek için umutları yeşertti.



    Yeni Mac üzerinde Blackmagic ve Razer Core X kutularını deneyen bazı kullanıcılar sistemin kutuları tanıyabildiğini fark etmiş. Hatta Thunderbolt 3 üzerinden kutuya bir ekran da bağlanabiliyor. Bununla birlikte sürücü olmadığı için herhangi bir grafik desteği sağlanamıyor.



    Kaynaklar Intel sistemlerde dahi tam olarak standart haline getirilemeyen harici grafik desteği için Apple’ın aceleci olmak istemediği görüşünde. Bu bakımdan tam olgun hale gelmesini bekliyor olabilir. Haliyle bu da uzun zaman demek oluyor.



     



    Kaynak:https://www.slashgear.com/apple-silicon-m1-egpu-support-might-still-be-coming-22648455/



  • Çok zor. Anca zoraki durumlar için. Ama ileride Apple kendi çözümlerini de sunabilir.

  • Bence gelir ama sonradan kesinlikle kaldırırlar. Kendi çözümlerini eşşek yükü para karşılığında satmaya başlarlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apple ürünleri güzel yalan yok. Ama bu kısıtlayıcı tutumlar vs adamı çileden çıkarıyor. Apple sağladığı kolaylık kadar da zorluk çıkaran bir firma.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kaynaklar Intel sistemlerde dahi tam olarak standart haline getirilemeyen harici grafik desteği...

    Ekrem çeviriyon bi yerlerden oku bari. Bunun standartla ne alakası var pro larda amd ekran kartı var airlar sadece bütünleşik iris kullanıyor. Bu bir politika sende biliyon bir apple fanatiği olarak. Neyse apple a yollim hatanı senin puanını kırsınlar :-)

  • fthddn F kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin şeyle alakası yok, pro'larda kullanılan mobile uygun ekran kartları ve sistem kaynağını kullanıyor. Bu ise tamamen HARİCİ. Anlamak bu kadar zor olmamalı.

    eGPU'nun standart olmaması hem işlemciyi dar boğaza sokması hem de geliştiricilerin tam verim alamadığı için desteğe ihtiyaç duymaması yüzünden. Buna benzer şekilde desteklenmeyen SLI var mesela, bir ipte iki cambaz oynamaz. Ha o Apple değil Nvidia politikası tabii.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 24 Kasım 2020; 11:16:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1-2 yıla o da gelir

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.