Şimdi Ara

Küresel ısınma, soğuk iklimlerde yaşayan canlıların bulaşıcı hastalığa yakalanma ihtimalini artırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • İnsan kaynaklı iklim değişikliğinin canlı türleri üzerindeki etkilerini araştıran bir grup bilim insanı, küresel ısınma sonucu özellikle soğuk iklimlerde yaşayan türler arasında bulaşıcı hastalıkların artış göstereceği sonucu ulaştı.



    Güney Florida, Wisconsin–Madison ve Notre Dame Üniversiteleri’nde görev yapan araştırmacılar, “termal uyumsuzluk” teorisi üzerinde yürüttükleri araştırmada 1.381 farklı tür üzerinde inceleme yaptı. Termal uyumsuzluk teorisi, soğuk iklimde yaşamaya alışkın türlerin sıcak iklim koşullarıyla karşı karşıya kaldığında bulaşıcı hastalıklara daha sık yakalanacaklarını savunuyor. Aynı teoriye göre benzer bir durum, sıcak iklimde yaşayan ancak soğuk havaya maruz kalan canlılar için de geçerli.



    Ayrıca Bkz.Arecibo Gözlemevi’nin kaderi belli oldu! Tamir edilmesi mümkün olmayan teleskop yıkılacak



    Geride bıraktığımız 50 yıllık süreci kapsayan ve böceklerden büyük memelilere kadar geniş bir yelpazedeki hayvan türünü içine alan araştırma, bu türlere normal olmayan sıcak ve soğuk dönemlerde neler olduğunu inceledi. Termal uyumsuzluk teorisinde yer alan fikirlerin doğruluğunu teyit eden araştırma, soğuk iklimde yaşayan canlıların sıcak bölgelerde yaşayan hayvanlara kıyasla tersi iklim koşullarında bulaşıcı hastalıklara daha çok maruz kaldığını ortaya çıkardı. Söz konusu durum soğuk kanlı hayvanlarda ise daha çok görüldü.



    Elde ettikleri verileri gelecek dönemler için test eden araştırmacılar, kuzey yarımkürenin ısınmasıyla birlikte soğuk bölgelerde yaşayan canlıların virüs, mantar, bakteri ve parazit kaynaklı bulaşıcı hastalıklara daha çok yakalanacağını ortaya koydu.



    Söz konusu durum insanlık için de kaygı verici mesajlar içeriyor. Zira hayvan türleri arasında artan bulaşıcı hastalık oranları nedeniyle insanlığın da bu hastalıklardan nasibini alabileceği belirtiliyor.  








  • yahu kopsun şu kıyamet kurtulalım artık

  • Elimizle kendi hatamız da olsa eninde sonunda doğal seleksiyon.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne yazık ki salgın hastalıklar daha fazla artacak. Herkesin en lüks tüketim ürününü istediği, ekranda gördüğü her lüks ve zengin hayatını taklit edip aynısını istediği bir dünyada insanların bu ihtiyacını karşılayabilecek bir doğal kaynak yok. İşgal edilen yaşam alanları ile iklim değişiklikleri yaban hayvanlarının yiyecek bulmasını ve yavrularını beslemesini güçleştiriyor bu da onları mutsuz ediyor ve strese sokuyor. Stres bağışıklıklarını düşürüyor ve onları mikroplara açık hale getiriyor. Ve bu hayvanlar avcılar, balıkçılar tarafından vurularak şehirlere getiriliyor. Kaç avcı vurduğu hayvanını ateşini ölçüp geçirdiği hastalıkları analiz ederek yiyor merak ediyorum?

    Az ile yetinebilen, insan nüfusunun azaltıldığı, bilinçli tüketen, doğal alanların korunması ve yaban hayvanlarının avlanmaması gibi yasalar ile bir denge kurmak zorundayız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 22 Kasım 2020; 11:5:41 >
  • bu tip olaylar belli olmaz yine de.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.