Şimdi Ara

Nvidia üçüncü çeyrekte rekor gelir elde etti

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Grafik teknolojilerine yatırımlarını sürekli arttıran Nvidia; bunun karşılığını almaya devam ediyor. Firma yılın üçüncü çeyreğinde rekor gelirlere ulaşmayı başardı. En büyük katkı ise oyunculuk bölümünden geldi.



    Rekor gelir kaydı



    Nvidia tarafından açıklanan yılın üçüncü çeyrek raporlarına göre 4.72 milyar dolar gelir elde edildi ve yıl bazında yüzde 57 artış yaşandı. Faaliyet karı da yine yüzde 51 artışla 1.4 milyar dolar civarında gerçekleşti.



    Ayrıca Bkz.İşlemcilerde yeni bir dönem başlıyor



    İlginç olan ise gelirlere en büyük katkıyı 2.27 milyar dolar ile oyunculuk bölümünün yapması zira RTX 3000 serisi ekran kartları bu döneme yetişmemişti. Gerek RTX 2000 ve GTX 1000 serisi ekran kartlarının satışı gerekse de Nvidia ekran kartlı dizüstü bilgisayarların satışı üçüncü çeyrekte büyük bir yükseliş yaşadı.



    Veri merkezi bölümü de 1.9 milyar dolar gelir ile yıl bazında yüzde 162 artış elde etti. Özellikle Nvidia A100 hızlandırıcısı ve DGX SuperPOD hızlandırıcı sistemleri kurumsal tarafta önemli satış rakamları elde etti.



    Yılın dördüncü çeyreği için Nvidia beklentilerini yükseltmiş durumda. Özellikle RTX 3000 serisinin satışlarının bu döneme yansıyacak olması gelirleri arttıracak. Firma son çeyrekte 4.8 milyar dolar civarında gelir bekliyor.



     



    Kaynak:https://www.techpowerup.com/274852/nvidia-announces-financial-results-for-third-quarter-fiscal-2021



  • Adamlar Pandemi sayesinde kazandı. Millet eve kapanıp oyunu sarıldı ve kart satışları bizim ülke hariç her yerde arttı. Bizde işsizlikle, kira ile , dolar ile mücadele edelim.

  • 3080'nin 16 cügolaytlısı da çıksa güzel olacak

  • Stoklar yeteri miktarda olsa ikiye katlardı herhalde kazancı

  • DLSS özelliği ciddi cezbediyor. Devrim niteliğinde bir özellik. Ayrıca Geforce Now hizmetiyle de yeterli sisteme sahip olmayan oyuncuları yakaladı.

  • Helal olsun Vram'ı kırpılmış ekran kartı ile bu başarıyı gösterdi. Rakibi AMD olmasa, tek üretici kendisi olsa; başka ekran kartı üretilmese emin olun, RTX 3090 4 GB çıkardı.

  • Yeni çıkan kartlarda kar oranını düşürsünler o zaman, sürümden kazansınlar birazda :D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.