Şimdi Ara

Apple, oyun geliştiricilerinden aldığı App Store payını %15'e düşürüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Geçtiğimiz aylarda bildiğiniz gibi Apple ve Fortnite'ın arasında ciddi bir dava süreci başladı. Bu olayın ardından Apple, App Store politikaları sebebiyle bazı insanlar tarafından ateş altında kalmıştı. Apple ise şimdi politikasında küçük bir değişiklik yapıyor.



    Ayrıca Bkz.iPhone 12 Türkiye fiyatları belli oldu iddiası



    Apple, 1 Ocak 2021 tarihi itibarıyla "Küçük İşletme Programı" adı altında yeni bir politikaya geçiyor. Buna göre artık oyun geliştiricilerden alınan %30'luk App Store payı, %15'e düşürülüyor. Ancak her geliştirici şirket için geçerli değil. Sadece yılda 1 milyon doların altında kazancı olan şirketler için geçerli. Eğer yılda 1 milyon dolardan daha fazla kazanılıyorsa yine %30'luk pay alımı devam edecek.



    Bu durum şu şekilde işliyor. Eğer bir önceki yılda 1 milyon doların altında bir gelir elde edildiyse, bir sonraki yıl geliştirici şirket indirimli pay için hak kazanmış oluyor ve talepte bulunuyor. The Verge'ün haberine göre geliştiricilerin yaklaşık %98'i bu indirimden yararlanabilecek düzeydeymiş. Ayrıca bu %98'lik kısmın, Apple'ın gelirlerinin sadece %5'lik bir kısmını oluşturduğu belirtilmiş.




    Kaynak:https://kotaku.com/apple-will-reduce-its-app-store-cut-for-smaller-develop-1845705898







  • Epic kazandı :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: napolyon94

    Epic kazandı :)

    hocam epic kazanmadı (yargıc, epic in actıgı davanın her hangi bir dayanagı olmadıgı soylemisti, hearing da) , epic in amacı %30 kesinti degil, ios da kendi magazasını acmak, kısacası apple i aradan cıkartmak.


    apple in aldıgı bu karar unreal engine 5 tanıtımından sonra epic in $1milyon a kadar kesinti yapmamasıyla aynı. zaten sadece kücük oyun yapımcıları yararlanacak. buyukler %30 ödemeye devam edicek

  • %98 oranı ilginç buda demek oluyorki Apple karından feragat etmiş gibi gözüküyor ilginç bir karar bakalım bu kararla ilgili neler yaşanacak neler konuşulacak

  • joven kullanıcısına yanıt
    Apple'ın store gelirinin %5'i bu %98'lik kısım, fark etmezler bile

  • napolyon94 kullanıcısına yanıt
    Epic 1 milyon dolardan çok daha fazla kazandığı için onu etkilemiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu olay epic'in isine yaramaz bence. aksine onun icin daha kotu oldu. eskiden elinde koz vardi. indie'leri arkasina aliyordu "%30 kesiliyor hepimizden" seklinde. simdi o koz da gitti cunku indie'lerden %15 kesilcek. apple indie'leri resmen yanina cekmis oldu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 19 Kasım 2020; 0:35:35 >
  • Hem uygulama geliştiricilerin gazını al, hem geliştiriciler daha hevesli yazılım geliştirsin hem de kârından bir şey eksilmesin. Apple...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şirketlerin %98'i diyor. Bu şirketlerin hepsi az para kazanan şirketler.

  • Epic yine babayı aldı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eşşek Gibi Düşürecek Eninde Sonunda.........

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.