Şimdi Ara

Sony: PS5 oyunları için 80 Euro gayet iyi fiyat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Sony'nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 bildiğiniz gibi zamlanan oyun fiyatlarıyla geliyor. Activision, Take-Two gibi firmaların ardından Sony de birinci parti oyunlarını yeni nesil için ABD'de 70 dolar, Avrupa'da ise 80 Euro'dan satmaya başladı. PlayStation CEO'su Jim Ryan ise bu fiyatın gayet normal olduğunu söylüyor.



    The Telegraph'a konuşan Ryan,"Büyük PS5 oyunları için belirlediğimiz 70 dolarlık fiyat etiketi, bu dev yapıımlar için gerekli büyüyen geliştirme kaynaklarımızın bir yansıması. 70 doların gayet makul bir fiyat olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu. Ryan ayrıca fiyat/performans anlamında PS5 oyunlarının diğer herhangi bir eğlence formundan çok daha iyi konumda olduğunu belirtti. 



    The Telegraph ayrıca Jim Ryan'a, "Yeni God of War oyunu PS4'e gelecek mi?" sorusunu da yöneltti. Ryan ise bu soruyu cevapsız bırakmayı tercih etti. God of War: Ragnarok oyunu 2021'de çıkış yapacak ancak PS4'e gelip gelmeyeceği henüz belli değil.



    Yeni nesilde yeni normal: 70 dolar



    Yeni nesilde oyun fiyatlarının artması gerektiği konusunda son bir yıl içerisinde epey bir tartışma yaşanmıştı. Birçok oyun yapımcısı, oyun geliştirme maliyetlerinin arttığını ve oyun fiyatlarının da artık buna göre artış göstermesi gerektiğini savundu. Geliştiriciler, 2005'ten bu yana fiyatların 60 dolar olduğunu ancak yapım maliyetlerinin ise %300 arttığını söyledi.



    Fiyat artışına şu ana kadar Sony, Take-Two, Activision ve EA de dahil olmak üzere hemen her büyük yapımcı destek vermiş durumda. Xbox tarafından ise henüz bir bilgi yok ancak onların da yine yavaş yavaş 70 dolara geçiş yapması bekleniyor.



    Kaynak:https://www.videogameschronicle.com/news/70-ps5-game-pricing-is-fair-argues-playstation-boss/
    Kaynak:https://www.telegraph.co.uk/gaming/features/playstation-ceo-jim-ryan-70-fair-price-ps5-games-launch-line/







  • 2005 den beri 60 dolar olduğu halde, maliyetler %300 arttığı halde demekki yıllarca oyuncuları iyi düdükledik gibi bir açıklama bu. Hatta resmen iyi geçirdik itirafı..



    2005 den beri Eflasyon + maliyet artışına rağmen kar yaptiklari ortada.



    Nah alırım 80 Euro ya oyun... 1 yıl beklerim 15-20 Euro.. Sonny iyice ayarı kaçırmaya başladı.
    Şunu sormak gerekiyor,Sony sadece playstation alanında değil,aynı zamanda müzik ve sinema alanında da var.Özellikle sinema alanında milyonlarca $ bütçeli blu-ray filmleri nasıl oluyorda avrupada 15-20€'dan satılıyor? Burada tek maliyet online oyunlardaki server maliyeti,buda sürekli bir gider oluşturuyo ancak bir oyunu 80€ yapacak kadar etkiler mi bilmiyorum.
    Hoş ps veya xbox alacağımdan değil ancak bu oyun fiyatlarıyla zaten alınmaz.
  • Yetmez ama evet

  • 2005 den beri 60 dolar olduğu halde, maliyetler %300 arttığı halde demekki yıllarca oyuncuları iyi düdükledik gibi bir açıklama bu. Hatta resmen iyi geçirdik itirafı..



    2005 den beri Eflasyon + maliyet artışına rağmen kar yaptiklari ortada.



    Nah alırım 80 Euro ya oyun... 1 yıl beklerim 15-20 Euro.. Sonny iyice ayarı kaçırmaya başladı.

  • Aslında 80 Euro çok yüksek bir fiyat sayılmaz yalnız oyunlar bu parayı haketmeli yani ps4 ile ps5 nesil farkını oyunlarda görmeliyiz ödediğimiz parayı oyun haketmeli

  • Almayın hemen, mecbur düşürecekler

  • bye bye yeni nesil diyordu gönlüm bu düşünceye gittikçe yaklaşıyorum. Bir ihtimalle xbox series x alabilirim.

  • Kar payı içinde ederi max 20 euro fazlası kazık

  • 80 euroya oyun almayacagima göre :D istedikleri kadar pahalilastirsinlar.
    üstelik standart sürümü icin bu kadar istiyorlar.

    Yoksa inanmiyorum her oyunun bir önceki nesil kadar para harcandigini.

  • Şunu sormak gerekiyor,Sony sadece playstation alanında değil,aynı zamanda müzik ve sinema alanında da var.Özellikle sinema alanında milyonlarca $ bütçeli blu-ray filmleri nasıl oluyorda avrupada 15-20€'dan satılıyor? Burada tek maliyet online oyunlardaki server maliyeti,buda sürekli bir gider oluşturuyo ancak bir oyunu 80€ yapacak kadar etkiler mi bilmiyorum.
    Hoş ps veya xbox alacağımdan değil ancak bu oyun fiyatlarıyla zaten alınmaz.

  • Rakibin aylık abonelikle gayet iyi oyunlar verirken 80 euro'dan satmaya devam aynen sony. Bu kafayla telefonu batırdıkları gibi burayı da batıracaklar

  • adamlar haklı orada 1euro =1euro bizde ise 1 euro = 9-10 ? olan bize oluyor gene. oy verenlere buradan hakkımı haram zıkkım ediyorum

  • game pass varken ağla sony

  • Evet almayın benim türk vatandaşım. Siz almayınca hooop düşürecekler fiyatı zaten :) biz olmasak sony batardı zaten

  • Bu yüzden yaşasın PC, yaşasın Steam ve Epic Games...

  • Yeni gow ps4 gelicekse proyu satip 5 almayi ertelerim

  • sen almasan bile elin ecnebisi yine alacak.
    yani almayalım düşer diye bir olay yok.

  • Maaşınıza zam isteyin.

  • maaşınızı euro , dolar ile mi alıyorsunuz  



    yaşasın gorsan  

  • Ethnicity E kullanıcısına yanıt
    Satış sayılarına da bakmak lazım hocam. Örneğin çok izlenen bir film olan Avangers: Endgame için 650 milyon kişinin sinemada izlediğine yönelik rakamlar var. Yine çok satılan bir oyun olan GTA 5 ise 130 milyon kopya satmış birkaç ay önceki habere göre. Avangers: Endgame için 356 milyon dolar harcanmışken, GTA 5 için 268 milyon dolar harcanmış. Bir de izlenme ve satın alma rakamları ise filmde ilk birkaç ay içinde olurken, oyunda yıllar içerisinde bu rakama ulaşılabiliyor. Hem oyunların satın alınma rakamları filmlerin gişe rakamlarının altında kaldığından hem de oyunlar büyük satış rakamlarına filmlere göre uzun sürede ulaştığından oyunlar maalesef daha pahalı ve bu devam ettiği sürece de daha pahalı olacak. Ama tabi oyunlar da bir film kadar fazla satsa oyun firmaları fiyatları film fiyatlarına düşürür mü onu da bilmiyorum ama sanırım düşürmezler. :D

  • gurkanse kullanıcısına yanıt
    millet aç aç deyip ps 5 alamadığı için hönkürmek...

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.