Şimdi Ara

AMD EPYC işlemcili Nvidia DGX Station A100 istasyonu tanıtıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • AMD’nin bilimsel araştırmalara yönelik en hızlı sunucu hızlandırıcısını açıklamasının hemen ardından Nvidia da bombayı patlattı. Nvidia DGX Station A100 iş istasyonu bilimsel araştırmalarda en iyi performansı hedefliyor.



    Nvidia DGX Station A100 özellikleri ve fiyatı



    Rakibi AMD’nin aksine Nvidia sunuculara yönelik olarak komple sistemler hazırlayarak hitap alanını genişletmeye çalışıyor ve meyvelerini de fazlasıyla topluyor. Ampere mimarisi ile gelen A100 hızlandırıcı kartı bugün bir seviye daha atladı.



    Ayrıca Bkz.Gizemli bir Samsung telefon prototipi başkan yardımcısının elinde görüntülendi



    Nvidia DGX Station A100 olarak tanıtılan iş istasyonu süper bilgisayar ihtiyacı duymayan ancak yine de yapay zeka performansı arayan küçük çaplı laboratuvarları hedefliyor. Sistemi sadece fişe takarak çalıştırmanız yeterli. Firma sunucu çapında bir soğutma gerekmediğini belirtiyor.



    İş istasyonu içerisinde 4 adet A100 çekirdeği yer alıyor. Her A100 çekirdeği için 40GB veya 80GB HBM2E bellek seçeneği sunulmuş. 64 çekirdekli EPYC ROME işlemcisi, 512GB bellek ve 7.68TB NVMe SSD paketi tamamlıyor.





    DGX A100 hızlandıcırısı ise hatırlanacağı üzere 8 adet A100 grafik çekirdeği, 320GB HBM2E grafik belleği ve 2 adet AMD EPYC ROME işlemcisi barındırıyordu. Firma bu hızlandırıcıya da 80GB bellek seçeneği ekledi ve mevcut müşterilerine yükseltme seçeneği sunacak.



    Yeni sistem 28 farklı grafik birimi örneği oluşturarak birden fazla işin aynı anda yapılmasını veya birden fazla kullanıcının aynı anda erişim sağlamasını kolaylaştırıyor. BMW, Lockheed Martin, NTT Docomo gibi pek çok firma yapay zeka araştırmaları için Nvidia DGX Station A100 siparişi vermiş durumda.



     






    Kaynak:
    https://www.engadget.com/nvidia-dgx-station-a100-80gb-tensor-core-gpu-announcement-140027589.html







  • bu sistem seneler sonra çok değerli bir antika olabilir.

    işte o zaman derler ki nvidia amd rekabet döneminde ortak bir sistem tasarlamış.

  • S600 den daha cezbedici..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 650 bin liralık mac pro haberinden sonra pek cazip gelmedi.

  • Konu oyun olsaydı belki, HPC'ler bilimsel hesaplamalarda kullanıldığı için uzun süre görevini yapmaya devam eder. Bunlarda tek önemli şey gpu'nun hesaplama gücüdür, HBM2 bellekli tamamen özel tasarım gpu'lardır, görüntü almaya yaramazlar. 58 milyar transistor barındıran TESLA A100'de Tensor cores, FP64 cc, FP32 cc adedi fazladır, oyunlar gibi ROP/TMU gücüne ihtiyaç duymaz ama yapay zeka ve hesaplama gücü ekran kartlarından daha fazladır. Bu haberler zaten normal bir kullanıcıyı ilgilendirmiyor, tamamen sunucu odaklı sistemler. Oyun konusuna dönersek aslında ekran kartları da bu konuda doyuma ulaştı denebilir, RT'i bunu dışında tutarsak güçlü ekran kartlarını zorlayan şeyin grafik detayları değil çözünürlük olduğu görülür, onların da savaş verdikleri tek taraf bu. Örnek 1080p'ye göre 1440p'de performans düşüşü 2160p'den daha azdır, dolayısı ile 3080 kullanan biri UHD'ye geçmediği sürece uzun süre zorlanmaz. Bir süre sonra UHD de QHD seviyesine gelecektir, o vakit ekran kartı pazarlama konusu 8K olacaktır. Her ne kadar DLSS gibi performans arttırıcı bir özellik olsa da, RT erken sunulmuş bir teknoloji bence, zaten o yüzden Turing'de beklenenden fazla performans artışı olmadı, RT ve Tensor cores yüzünden zar büyüdü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 18 Kasım 2020; 10:46:10 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.