Şimdi Ara

Dünyanın ilk genişleyebilir ekranlı telefon prototipi Oppo’dan geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Katlanabilir ekranlı akıllı telefonlara tüketici dünyası yeni yeni alışmaya başlarken şimdiden genişleyebilir ekranlı telefon konseptleri üzerinde çalışmalar yapılıyor. Büyük ekranlardaki rulolama sisteminden ilham alan yeni konsept yakında hayatımıza girebilir.



    Oppo X 2021 neler sunuyor?



    Geçtiğimiz haftalarda Çinli TCL’nin üste doğru genişleyen bir konseptine ait ilk test videoları internete sızmıştı. Sonrasında Samsung yöneticisinin kenara doğru genişleyen bir Samsung telefon prototipini elinde tuttuğunu görmüştük.



    Ayrıca Bkz.Viking temalı strateji oyunu Northgard'ın mobil sürümünden oynanış videosu paylaşıldı



    Oppo ise resmi olarak ilk genişleyebilir ekranlı telefon prototipini ürettiğini duyurdu. Oppo X 2021 adı verilen ilginç akıllı telefon konsepti katlanabilir telefonların yaşadığı ezilme veya yıpranma sorunlarını ortadan kaldırmayı amaçlıyor.



    Oppo X 2021 modelinde OLED bir esnek ekran kullanılıyor. Kasanın belirli bir kısmında yer alan Roll Motor adındaki 6.8mm mekanizma otomatik olarak ekranı uzatıyor veya kısaltıyor. 6.7 inçlik bir telefon böylece 7.4 inçe uzuyor. Firma toplamda bu konsept için 122 patent almış ve sadece 12 tanesi mekanizma sisteminde kullanılıyor.





    Bu konseptte telefonun bir kısmı sabit kalırken diğer kısmı ekranı çekiyor. Böylece daha sağlam bir yapı ortaya çıkıyor. Ayrıca ekranın üzerine uygulanan 0.1mm kalınlığındaki Warp Track katmanı sağlamlığı arttırıyor.



    Oppo belirli senaryolarda uzamış ekranın avantaj sağlayacağını belirtiyor. Yani katlanabilir konseptlerdeki gibi çok daha fazla büyüyen ekranlar bu konseptin manifestosunda yer almıyor. Oppo X 2021 için en erken 2022 yılı işaret ediliyor.



    Kaynak:https://www.engadget.com/oppo-x-2021-rollable-concept-phone-093038483.html







  • Dünyanın ilk genişleyebilir ekranlı telefon prototipi Oppo’dan geldi





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liquist -- 17 Kasım 2020; 19:12:17 >
  • Genişleyip tablete yakın forma geldiğinde ki ileride o şekilde olur umarım sansung gibi iz yapmıyorsa en mantıklı cihaz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: carman

    Genişleyip tablete yakın forma geldiğinde ki ileride o şekilde olur umarım sansung gibi iz yapmıyorsa en mantıklı cihaz

    Oled ekranların yogun yüksek aydınlıkta kullanıma dayanamama sorunu var ve bunu düzeltemediler..

  • LG de aynen böyle bir model hazırlıyor, çizimleri sızmıştı. Oppo erken davranmış.

  • Katlanmadan mantıklı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kalınlığa bak.

  • harika olmuş katlanabilir ekranlı telefonlardan daha kullanışlı gözüküyor

  • Muhteşem olmuş. Telefonların geleceği bu. Artık tabletlerin sonu geldi. :)

  • bence güzel olmuş.katlanabilirden cok daha iyi.

  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Ana beklenti bu olmamalı, daha prototip aşamasındaki bir cihazdan ne bekliyorsunuz?

  • kaan4554 kullanıcısına yanıt

    Bir şey beklemiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genişleyen ekranlı ve katlanan ekranlı modeller; şu an satışta olan, kalem ile birlikte sunulan telefon modellerinden daha özel bir kullanım senaryosuna hitap ediyor. Ben kalemi olan telefona ihtiyaç duymamışım, bu katlanan ekrana ve genişleyen ekrana da ihtiyaç duymam. (gelişme gösteren bu teknolojinin maliyetini ödemek benim için gerekli mi, sorusuna yeterli bir cevabım yoksa beni ilgilendirmiyordur.)

    Birileri gerçekten ihtiyaçtan, yine birileri de yeni teknolojiyi kullanmak istediğinden elbette teknolojinin parasını ödeyip almak isteyecek. Ben 4 yıldır kullandığım telefondan daha yenisine geçmek istediğimde öncelikle tam ekranlı modellere bakacağım. (parmak izi okuyucu arkasında olmayan modellere bakacağım) ekran teknolojisinden kesin bir tercih yapamadım.. Yani benim için tercih kriteri oluşturacak gelişmeler değil bugün için.. 6-7 sene sonra alacağım cihazlarda belki satın alma kriterlerim arasına girer..
    Teknolojiyi takip etmesi, gelişmeleri görmek keyifli, heyecan verice ama her yeniliğe sahip olmalıyım hissi yaşamıyorum.
    10 sene sonra cebimdeki cihaz neleri yapmama imkan verecek, cebimde taşımam gerekecek mi, büyük bir sürpriz şu an.. (ekranlar kırılmasın, bitsin artık 10 sene sonra)





  • Samsung’un ve Huawei’in o kadar para harcayıp uğraştığı katlanan ekranlı telefonların piyasada kabul göremeden çöpe dönüştüğünün kanıtıdır bu prototip. Çok daha pratik ve onlar gibi hantal durmuyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bize katlanabilecekmi acaba :)

  • Ne ilki ya xiaomi'nin bir tane telefonu daha genişleyebilir ekranlı zaten çekince uzuyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.