Şimdi Ara

Haftalık Dizi Önerisi 01: Black Books

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün itibarıyla başladığımız haftalık öneriler serimizin dizi versiyonu ile devam ediyoruz. Her hafta cumartesi günü 20:00’da haftalık dizi önerimizi görebilirsiniz. Eğer sizlerin de önerisi varsa yorumlar kısmına yazmayı unutmayın. Şimdi önerimize geçelim.



    Ayrıca Bkz.Haftalık Film Önerisi 01: The Vast of Night



    Black Books





    Bildiğiniz gibi filmlerin tür olarak kendi içlerinde ayrılmaları gibi, bu türlerin de kendi içlerinde türleri oluyor. Örneğin, komedi türünün alt türü olarak İngiliz komedisi, absürt komedi ve karakter komedisi gibi türler bulunuyor. Yani komedi içeriğini severim diyen herkes, her komedi içeriğini sevemez ve onun sevmemesi komik olmadığını göstermez. Elbette cidden kötü olan filmler var ama onların konumuzla bir alakası yok. Komedi türünün alt türüne baktığımızda da son dönemlerde bazı türlerin yavaş yavaş ölmeye başladığını görebiliyoruz. Özellikle İngiliz komedisi. İngiliz komedisinin ne olduğunu bilmiyorsanız genel olarak şöyle özetleyebiliriz: Daha kaba bir dile sahip olan, göndermeli, ofansif mizahın biraz daha yoğun olduğu ve genellikle günlük hayatta herkesin başına gelebilecek olayların biraz absürt bir yorumu.



    Bugün önereceğimiz dizi de tabiri caizse biraz daha büyük yaştaki takipçilerimizin bileceği ama geriye kalanların belki de adını bile duymadığı en başarılı İngiliz komedilerinden biri olan Black Books dizisi. 





    2000 yılında başlayıp 2004 yılında son bulan Black Books, kesinlikle insanın tadını damağında bırakan bir yapım. 3 sezondan oluşuyor ve toplamda 18 bölümü var. Dizinin yaratıcılığını dizide başrolü de oynayan Dylan Moran üstleniyor. Oyuncu kadrosu tam olarak şöyle Dylan Moran, Bill Bailey ve Tamsin Greig. Black Books, dizi ile aynı ismi taşıyan bir kitapçının sahibini ve onun iki arkadaşının gündelik hayatını anlatıyor. Dizide herhangi bir ekstrem durum yok. Sadece gündelik hayat.



    Dizinin en başarılı noktası da bu gündelik hayatın bıkkınlığını, hayal kırıklığını ve yorgunluğunu Bernard Black karakteri ile çok güzel bir şekilde aktarabilmesi. İngiliz komedisi olunca ister istemez işin içine ufak absürtlükler giriyor ancak o kadar seviyesi korunmuş ki bu absürtlüğün, diğer İngiliz komedilerinde olduğu gibi garipsemiyorsunuz. İngiliz komedisinin tarzını bilen birisi zaten garipsemez ancak yeni başlayanlar için de oldukça güzel bir dizi. Karakter gelişimleri dizinin sevdiren bir başka özelliği çünkü karakter gelişimi yok. Karakterler birbirinden tembel ve umutsuz olduğu için karakterlerde hiçbir değişim olmuyor. Sadece ilişkilerinde ufak değişiklikler oluyor ama o da o kadar gerçeğe yakın yansıtılmış ki takdir etmekten başka seçenek kalmıyor.





    Dizinin her bölümü yaklaşık olarak 25 dakika ancak uyarmakta fayda var. Eğer daha önce İngiliz komedisi türünde bir yapım tüketmediyseniz size garip gelebilir. Bu yüzden unutmayın kötü bir dizi izlemiyorsunuz, sadece izlediğiniz şeye henüz alışamadınız. Eğer alışırsanız sizi kaliteli ve büyük bir kütüphane bekliyor olacak.




  • Türü sevenler bayılır. Sadece bu diziyi bulmak mesele biraz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İngiliz komedileri nedense beni hiç sarmıyor.

  • Dizi güzel ben izledim. IT Crowd ve Extras gibi güzel bir İngiliz dizisi.

  • Yanlış hatırlamıyorsam izlediğim ilk İngiliz komedisiydi. O yüzden yeri bende ayrıdır. Bernard’a ve Manny’e inanılmaz gülüyordum. Dizinin yapımcılarından biri IT Crowd’un da yapımcısı o yüzden karşılaştırılıyor. Ben IT Crowd’u birkaç tık daha öne koyarım.

    Benzer bir dizi olarak da Fawlty Towers’a bakılabilir ki bence gelmiş geçmiş en iyi İngiliz komedisi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel tavsiye olmuş. Tebrik ederim.
    Komedi severlere benden de iki tavsiye:
    1- Trailer Park Boys
    2- The Office (US version)
    Bu ikisinin üzerine dizi tanımam.

  • Keşke nerde yayınlandığını ve yasal olarak nerede izleyebileceğimizi de yazsaydınız.

  • kesbi kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de yasal olarak izleyebileceğiniz bir platform yok maalesef. Olduğu zaman yazının son paragrafında paylaşıyoruz :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.