Şimdi Ara

Aynı gün içinde dört kovid testi yaptıran Elon Musk, iki pozitif iki de negatif sonuç aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Kovid-19 salgınının en yoğun yaşandığı dönemde yaptığı paylaşımda hastalığın neden olduğu paniği “aptalca” olarak nitelendiren Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, bu kez Kovid-19 testlerinin güvenirliğini sorguladığı bir paylaşımla gündem oldu.



    Ayrıca Bkz.Covid-19’da Türkiye hızla kötüleşiyor: Kış gelmeden tablo kritikleşti



    Ünlü CEO, Soğuk algınlığı semptomları göstermesi üzerine aynı gün içinde yaptırdığı dört farklı hızlı antijen testinin ikisinde negatif diğer ikisinde ise pozitif sonuçlar aldığını belirtti.





    CEO, “Oldukça tuhaf şeyler oluyor” diye başladığı açıklamasının devamında “Perşembe günü dört tane Kovid testi yaptırdım. Sonuçlardan ikisi negatif ikisi ise pozitif çıktı. Testleri yapan hemşire aynı, testler aynı, makine aynı. Becton Dickinson’ın ürettiği hızlı antijjen testleri kullandık” ifadelerine yer verdi.



    Hızlı Antijen Testi nedir?



    Tek başına COVID-19 testi değildir, tüm SARS CoV-2 ailesi virüslerini saptar. Bu nedenle test sonucunun pozitif olması vücutta kesinlikle COVID-19 değil, ancak SARS CoV-2 ailesinden COVID-19 da dahil herhangi bir virüsün varlığını gösterir. Ancak, bu test sayesinde, virüsün COVID-19 olması ihtimaline karşın, daha ileri COVID-19 testine gerek kalmadan derhal tedaviye geçilebilir. Böylece zaman kaybedilmemiş olur. Testin amacı direkt COVID-19’a yönelik bir testin yokluğunda tanı ve tedaviyi hızlandırmaktır. Testin diğer avantajları da toplam 2,5 saat içinde sonuçlanması ve numune taşıma ve işleme kaynaklı bulaşma e yayılma riskinin çok düşük olmasıdır. (kaynak)





    Musk, alınan sonuçların çeşitliliği üzerine PCR testi de yaptırdığını, farklı laboratuvarlarda yapılan testlerin sonuçlarının ise beklendiğini belirtti.



    Kaynak:https://www.ndtv.com/world-news/tesla-chief-executive-elon-musk-says-took-4-covid-19-tests-2-were-positive-2-negative-2324735







  • Covid küresel korku propagandasıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Specialist -- 13 Kasım 2020; 15:21:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende test yaptırdım negatif çıktı bu testlerin güvenirliği çok düşük diye düşünüyorum kan testi ile %99 sonuç çıkabilir

  • DH Specialist kullanıcısına yanıt
    Ama bu yine de bir salgın olduğu gerçeğini değiştirmez. Sizin dediğiniz bu salgının psikolojik tarafı ve haklısınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bunu ölen doktorlara ve yakınlara anlatın , işin ciddiyetini anlamayıp korku propagandasi demek.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackzeros

    bunu ölen doktorlara ve yakınlara anlatın , işin ciddiyetini anlamayıp korku propagandasi demek.

    he bak gelmiş duyarcımız da benim teyzem bu aptal ilaçlardan öldü gitti gencecik yaşında gel sen bana anlat ve inatla da diyorum korku propagandasıdır hadi gel sen bana anlat bekliyorum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaimaN

    he bak gelmiş duyarcımız da benim teyzem bu aptal ilaçlardan öldü gitti gencecik yaşında gel sen bana anlat ve inatla da diyorum korku propagandasıdır hadi gel sen bana anlat bekliyorum



    Alıntıları Göster

    ben sana ne anlatıyım senin teyzen yanlış ilaçtan öldü diye, herkes ölmeli yani...

  • Ben de negatif cıktım. Aslında pozitifim, bundan adım gibi eminim cunku vücudumda dolaşan Corona virüsler kulak içindeki salyangoza gelip "şşt biz burdayız" diye fısıldadı.

    Tıp teşhis ve testleri daha geliştirilmeli, bu konuda aziz devletimize, sabah 7'lere kadar çalışan sağlık personelimize sokaklarda burun açık / kapalı mı diye dolaşan bekçilerimize destek olmalıyız, onların maaşları zamlanmalıdır.

    Bu coronayı devletimiz, sağlık ve güvenlik personelimiz kadar hiçkimse ciddiye almıyor, mücadele etmiyor. Sağlık ve bekçi personeline sadece maaş zammı yetmez okunup üflenmiş muska da dağıtılmalı. Zamlar için ödeyeceğimiz vergiler bize sadece yol köprü tünel değil, sağlık ve memleket hastaneleri olarak geri dönecektir. Var mı ötesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 16 Kasım 2020; 20:50:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH Specialist kullanıcısına yanıt
    Siz büyük oyunu görmüşsünüz. Fakat bunu göremeyip covid19 yüzünden yoğun bakıma alınan akrabam var şu an. Hayatta kalırsa ona da anlatırım bunun sadece ölümcül bir korku propagandası olduğunu.

  • Fırıldak gibi adam zaten normaldir.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Tabiki şaka idi.
  • Pirincin içindeki taş misali var mı var... cehaletle savaşılamaz...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt

    Büyük geçmiş olsun.

  • Demekki bizimkiler bu yüzden testleri pozitif çıksa da hastalık belirtisi göstermeyenleri hasta olarak göstermiyorlarmış.  

  • Bu ismi görmekten sıkıldım artık

  • tüm gerçekler olduğu gibi halka aktarılsa
    anlayacaz işin vehametini yda garabetini.
    herşey anlatmak mümkün değil tabi güncel-
    mevsimsel-bulaşıcı grip vb. hast bilgisi verilse yeter.
    gribal enf. heryıl pandemi yapıyor niye öyle adlandırılmıyor,
    bulaşıcılığa karşı önlem alınmıyor gibi çok soru var.

  • 2 pozitif, 2 negatif, bu da " bu testler ne kadar güvenli" sorusunu akla getiriyor.

  • Bir yerde okumuştum, test sonucu pozitif çıkınca bunun doğruluk oranı %90 ama negatif çıkınca bunun doğruluk oranı % 40 imiş. Kısacası testlere ne kadar güveneceğiz...???

  • İkisinde çok sokmuş ikisinde ucundan almıştır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla kimse kusura bakmasın ama o zaman sağlık bakanımız yayınladığı verilerde haklıymış. Sadece teste değil semptomların olup olmadığına da bakıyoruz demişti. Testlerin başından beridir güvenilir olmadığı söyleniyor. Yok %40 doğruluk yok %60 doğruluk. Öyle yazı turaya güvenip insanlara tanı koyamaz, ilaç veremezsiniz. Hasta olmayan insana verilen ilaçlar da öldürüyor ki yılın başlarında Almanya'da, Alman doktor kendi açıkladı. İnsanlar hastalıktan değil ilaçlardan ölüyor demişti. Lisansımı iptal ederlerse etsinler, bu ilaçları kime versen ölür demişti. Yanlış tedaviler uygulanıyor, testlerin gerçekliği belli değil demişti.

    Şimdi de şu söyleniyor, koronalı ise asprin iyi gelebilir ama grip olan insanı asprin öldürür. Herkes koronayımdır diye düşünüp asprin almamalı dendi. Bu yüzden tamam bir salgın var ama inanın insanların yarısı da bok yoluna gitti. Bundan 2-3 sene önce akciğerlerinde buzlu cam görüntüsü çıkan çok yaşlı komşumuz vardı. 2 hafta hastanede yattı çıktı. Düşünüyorum bu sene olsaydı, o buzlu camı'da görünce, korona deyip, verecekleri ilaçlarla o kadını ciddi öldürebilirlerdi. Bir de daha tanısı net konamayan hastalığa aşı çıkartacaklar.

    Daha hastayken adamın korona olup olmadığını belirleyemiyor %50 yazı tura atıyorlar. Bir de sözde daha önce geçirip geçirmediğini anlayan başka bir test diye de bir şey çıkarttılar. Bence tamamen para tuzağı. Şu ankini anlayamıyor, geçmişte olmuş musun anlayacak. Özel hastaneler paso bunun reklamını yayınlıyor şimdilerde.





  • Covid yüzünde yoğun bakıma alınanların oranı 50000 de 1 falandır anca. Çevremde bir sürü kişi koronaya yakalandı hiç biri hastaneye dahi yatmadı, hepsi evinde ağır bir grip geçirir gibi geçirdi kalktı ayağa

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.