Şimdi Ara

Apple M1’in ilk test sonuçları sızdı: Core i9-9880H'ın %18.9 önünde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
5.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Teknoloji devinin kendi yongasıyla ilerleme kararının ardından geçtiğimiz günlerde M1 işlemcisi tanıtıldı. Bununla birlikte donanım dünyasının gözü gelecek test sonuçlarının üzerinde.



     



    GeekBench’te ortaya çıkan Apple çözümüne test sonucu beklentileri aşacak bir yongayı müjdeliyor. Tek çekirdek ve çoklu çekirdekte sırasıyla 1687/7433 puan alan M1 yongasını kıyaslamak gerekirse 16’’ MacBook Pro’ya güç veren Core i9-9880H sırasıyla 1100/6000-6500 puan alabiliyor.





     



     



    Core i9-9880H daha yüksek TDP'sine rağmen geride



    Oranladığımızda asıl heyecan verici tablo ortaya çıkıyor. 45 watt TDP bütçesine sahip Core i9-9880H 10 watt’lık bütçe dahilinde pasif olarak serinletilen M1’in tek çekirdekte %35, çoklu çekirdekte ise %15 gerisinde yer alıyor. Diğer Mac cihazlarıyla kıyaslamak gerekirse M1 yongalı MacBook Air tek çekirdekte tüm çözümlerin önünde.



    Ayrıca Bkz.Nvidia ocak ayında RTX 3080 Ti ile karşımıza çıkabilir



    Buna ek olarak 3.2 GHz’lik taban frekansa sahip M1, Macbook Aİr’in aksine aktif soğutmayla desteklenecek MacBook Pro’da performansını uzun süre korunacaktır.




    Kaynak:https://www.notebookcheck.net/New-M1-MacBook-Air-smokes-Core-i9-16-inch-MacBook-Pro-in-Geekbench.503856.0.html







  • Nokia'nın düştüğü durum ile Intel'in bulunduğu durum birbirine uzak. Nokia varken paralelinde Sony Ericsson, Motorola, Samsung gibi devler vardı ve Nokia'nın bitmesine iOS ve Android gibi köklü değişiklikler vesile oldu, fakat Intel'de böyle bir şey söz konusu değil, aradaki fark hızdan ibaret, Intel rakiplerinden %50 bile daha yavaş olup fiyatını yarıdan fazla düşürürse inanın herkes Intel almaya devam eder. Şuan Intel'in yerine geçebilecek tek şirket AMD, çünkü Apple işlemcilerini dışarı satmayacak ve eğer Intel'in başına bir şey gelirse AMD işlemcileri 5000$'dan almaya başlarsın ve onlar da zamanla kaliteyi düşürürler. Sonuç olarak piyasa buna izin vermez. 11.nesil Intel işlemcilerle zannettiğinizden daha fazla gelişme göreceksiniz. Rekabet biz kullanıcılara yarar :)
    İstediğini düşünebilirsin. Teknoloji dünyası m1'in önemli olduğunu düşünüyor. M1 bir rekabet ortamı oluşturacak ve bu tüketiciye yani bize yarayacak.

    M1 sayesinde ilerleyen yıllarda daha uygun fiyata Intel'in i9 serisi güçlü bir işlemcisine daha uygun fiyata sahip olabileceğim. Ben tüketici olarak m1'e sevinirim, sen dar bakış açısıyla eleştirirsin, fanboy falan dersin, 20 yıl öncenin ellerinde var ama çıkarmıyorlar geyiklerini yaparsın o seni bağlar.
    Apple ne yapsa bir grup gelip çatacak yer arıyor.Adamlar yeni bir işlemci tanıtmış. Bekleyelim çıksın me olacak görürüz. Eğer dediklerinde başarılı olurlarsa inteli amd yi de zorlarlar. Pazara rekabet gelir yine bize yarar. MacBook ların şarjı zaten iyi gidiyordu. Kendi işlemcileriyle daha iyi gidecektir. Zaten iPad Pro ile bir kaç yıldır bu geçişi yumuşatıyorlardı. xCode Final Cut pro gibi uygulamalar ve iPad iPhone uygulamaları zaten çalışacakmış. Bootcamp durumunu ve tanıttıkları emulatoru görmek lazım. Umarım dendiği gibi başarılıdır. iPad ler fansız olduğu halde 4K video renderlarını çok iyi bir şekilde alıyor. Ben ümitliyim açıkçası. M1 ilk çıkan olacağı için almayacak olsam da m2 ve ya m3 te geçeceğim gibi görünüyor.
  • Diğer test sonuçlarını da beklemedeyiz. Sistem uygulamalarında durum ne bir de onları görelim bakalım. Teorik değerlere bakınca baya pc'lerde arm'in önünü açmayı iyice hızlandıracak devrim diyebiliriz bence. Intel'e de gelen vuruyor giden vuruyor ahaha :D

  • Gerçekten böyle ve programlar sorunsuz çalışacaksa harbi harbi devrim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeferÇ -- 12 Kasım 2020; 17:54:55 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Keşke her firmanın yayınladığı test sonuçları teoride kalmayıp pratikte de o kadar gerçek olsa. Hemen hemen her firmada bunu görüyoruz.

    Ama Apple iyi reklam bütçesi vermiş olacak ki M1 hakkında arka arkaya yazılar yazıyorsunuz. Teknoloji dünyasında km taşı olarak görmeyin şunu çünkü öyle değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • uygulama desteği artınca 2-3 seneye çok güzel olacaktır. Şu anda chromebook lardan çok farkı yok gibi. Apple gücü sayesinde bakalım ne kadar kısa sürede geliştiriciler çıktı verecek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arion kullanıcısına yanıt
    Km taşı görmeyin demek bence apple haksızlık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • intel sağlı sollu tokat yiyor, 14++++++++ devam ederse 2. nokia vakasına hazırlanın :D

  • Geçişin çok hızlı olacağını düşünüyorum. Apple burada çok kazanacak.

  • Bunlarda bootcamp çalışmayacak galiba.

  • Inanılmaz sadece intel değil amd tarafındaki mobil işlemciler de tokat manyağı olmuş, üstelik fansız bir soğutma kullanıyor adamlar

  • Evet bu bir devrim, 650 bin TL.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnşallah snapdragon da böyle işlemciler yapar da olayın seyiri iyice değişir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşin ilginç tarafı donanımı çok gerektirmeyen bir yazılımları var adamların. Resmen bu işlemciyi istersem sizi tokat manyağı yaparım diyebilmek adına üretmişler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynen aynen i5 ile i7 arasındada o kadarcık fark vardır zaten...

  • arion kullanıcısına yanıt
    M1 işlemcisi bir kilometre taşı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ayni skoru bile verse yine de kendi islemcisine gecmesi donanim yazilim uyumu açısından cok iyi bir olay oldu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • muratkaya kullanıcısına yanıt
    Sizin düşüncenizdir
    saygım var
    (önceden vardı ama hak etmediğini düşünüyorum) ama bana göre sadece geçiş için yapılan ticari bir hamledir.

    Ne Apple ne Intel ne Amd satılınca cebime para girmiyor, aksine hepsini alabilmek için parayı ödeyen benim. Ama yapmaları gereken teknolojileri 2-3 yıl gecikmeli çıkartıp yeniymiş gibi pahalı fiyata bize sunduklarına şükredecek değilim.

    Not: Fanboy değilim, siz de olmayın 😉



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arion -- 12 Kasım 2020; 19:33:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arion kullanıcısına yanıt
    Fanboy ne alaka? Rahatlıkla iPhone alabilirim ama OnePlus cep telefonu kullanıyorum, HP laptopum var.

    M1 işlemcisi fan olmadan sessiz çalışıyor ve Intel'in en güçlü mobil işlemcisinden daha hızlı. Hem de daha az güç çekerek, daha az ısınarak. Çok iyi pil sürelerine ulaşıyor. Bu işlemci masaüstü ve laptoplarda ARM tabanlı işlemciler devrinde bir kilometre taşı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.