Şimdi Ara

Apple M1 işlemcili yeni Mac'ler harici ekran kartı desteği sunmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Apple dün düzenlediği etkinlikte Mac’ler için tasarladığı ilk özel işlemcisini tanıtmıştı. Şirket duyurunun hemen ardından da M1 olarak adlandırılan işlemciyle donatılmış yeni MacBook Pro, MacBook Air ve Mac mini modellerini sahneye çıkardı.



    Ayrıca Bkz.Apple, M1 işlemcili yeni Mac mini'yi tanıttı



    Apple tarafından resmiyet kazandırılan yeni Mac'lerin harici ekran kartı (eGPU) desteği sunmadığı ortaya çıktı. Yeni ürünlerle uyumlu aksesuar listesinde Blackmagic eGPU yer almıyor. Ancak aynı harici ekran kartı Intel MacBook Pro modelleriyle uyumlu görünüyor.





    Apple da onayladı



    Bunla birlikte Blackmagic eGPU sayfasında da Apple M1 uyumluluğundan söz edilmediğini belirtelim. Apple, M1 tabanlı yeni Mac'lerin harici ekran kartı desteği sunmadığını resmi olarak onayladı. Ancak şirket bunun nedenini açıklamadı.





    Şu anda eGPU seçeneği mevcut olmadığından yeni Mac'ler kendi entegre grafik çözümlerinin sunduğu performansla yetinmek zorunda kalacaklar. Apple, M1 yonga setindeki 8 çekirdekli GPU'nun bugüne kadar tasarladığı en gelişmiş grafik işlemcisi olduğunu iddia ediyor.




    Kaynak:https://techcrunch.com/2020/11/10/macs-with-the-m1-chip-do-not-support-egpus/
    Kaynak:https://www.macrumors.com/2020/11/10/m1-macs-not-compatible-with-egpus/







  • eGPU çok önemli bir şey mi sanki? Kim kullanıyor bu eGPU’yu? M1 tamamen edit ve ofis işleri için üretilmiş bir çip. Oyun oynamak isteyen almaz zaten değil mi :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben editing dünyasında da başarılı olacağını sanmıyorum. Render yapabilecek bir işlemci yapabileceklerini sanmıyorum diyeyim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • belki eGPU, dahili GPU dan daha az performans veriyordur

  • Belli oldu kendi ünitelerini çıkartırlar 3 ekran kartı parasına :D

  • Hocam kendi sorunuzu kendiniz cevaplamışsınız zaten. eGPU, Mac tarafında genellikle yazılımlar ve uygulamalar için donanımsal hızlandırma amacıyla tercih ediliyor.
    Bir sonraki versiyonda bu eksiklik giderilir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle Macbook Pro falan kullanılmıyorsa saçma bir şey eGPU. Macbook Air falan küçük işler ve internet için çıkarılmış cihazlar. Ayrıca eGPU ARM ile verimli çalışacak mı o bile belli değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kerim5100 kullanıcısına yanıt
    Yine thunderbolt destekli olacak illaki. Mesele o değil, Intel thunderbolt üzerinden sistem belleğini dışarıya açılması hem zor hem de güvenlik sorunları çıkartmıştı. Ciddi bir çalışma istiyor bu konu.

  • Apple: Daha önce her üst düzey bilgisayar alımında harici ekran kartı da verilmiş olduğundan çevreyi korumak adına harici ekran kartını bilgisayardan çıkardık.

    Fanboys: Wauuuuuww!

  • Playstation 4'ten bile daha güçlü grafiğe sahip ama internet ve ofis uygulamalarına muhtaçlarmış, yersen

    Daha ilk günden App Store'daki kocaman oyun kütüphanesi hizmetinde ama sorsan Mac'te oyunculuk öldü. Daha yeni başlıyor, üstelik ufak dokunuşla oyunlar iOS+iPadOS+macOS üç platforma gelebilecek.

    Zaten eGPU yapısı gereği tam verimle çalışabilen bir şey değildi. Geliştiriciler de ya destek veriyordu ya destek vermiyordu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dahili olanlar daha az performans veriyorsa

  • Sansan ne sanmasan ne adamlar zaten piyasadaki en iyi laptop işlemcisini geçti ve bu zaten 1 hafta öncesinden de bilinen bir şeydi??? :D

  • Bu nasıl düşünmeden yapılan bir yorumdur. Ben gitsem 3090 taksam şimdi Apple'ın M1 işlemcisinden az mı performans verecek? Her ne kadar eGPU tam performans vermiyor olsa da birincisi bu SoC yani APU gibi içerisinde hem CPU hem de GPU barındırıyor. Yani o alanı her ikisi için de ayırmak zorunda. İkincisi ufacık bir çipin koca koca ekran kartından daha iyi performans vermesi olanaksız. İstediğin kadar bütünleşik bellek falan tasarla. İsterse -0.5nm olsun.

  • İkisi aynı şey mi. Sende zaten aynı ve hatta daha yüksek watt'a sahip şarj adaptörü olmuş oluyor ekosisteme dahilsen. Ekran kartı dediğin her sene yenisi çıkan bir şey. Ki zaten en üst düzey ekran kartın da yoksa o yıl bile geride olmuş oluyorsun sen ne anlatıyorsun? Mizah adı altında Anti-Apple fanboyluğu yapıyor Android fanboyu seni.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.