Şimdi Ara

Tamamen sessiz ve kompakt - bilgisayar tabanlı medya merkezi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Teknoloji ilerledikçe gelişen ve ayrıntısı artan ürünler, bu işin meraklıları için daha çok sevilir hale gelseler de, herşeyin kompakt yapıda olduğu, birden çok fonksiyonu aynı anda yapabilen ve kullanımı basit cihazları isteyen kullanıcıların sayısı her zaman çoğunlukta olmuştur. Almanya tabanlı pc üretici bir firma olan Hush Technologies, bu segment için çok kullanışlı olabilecek bilgisayar tabanlı bir medya merkezi " Hush E2-MCE " yi duyurdu.

    Medya merkezleri, genelde özellikle göze hitap eden ve evin oturma odası gibi yerlere konulduğunda sırıtmayacak cihazlardır. Buna en basit örnek olarak slim diye tabir ettiğimiz ince dvd oynatıcıları verebiliriz. Tabi dvd oynatıcı için bir medya merkezi diyemeyiz. Hush E2-MCE donanım olarak normal bir bilgisayardan farklı değil. Normal bilgisayar bileşenlerini kendi dizayn ettikleri kasaya sığdırabilmek için biraz modifiye etmişler.

    Kasanın en önemli özelliği masaüstü kasalarının aksine çok küçük ve tamamen fansız. Evet yanlış duymadınız tamamen fansız bir bilgisayar. Donanım özellikleri hiçte azımsanacak gibi değil. Pentium-4 2.8 GHz işlemci, Radeon 9600 Pro ekran kartı, 512MB DDR sistem belleği, Tv kartı, WiFi ağları için network adaptörü, USB2.0 bağlantıları, DVD-RW +/- ve firewire, optik ses çıkış/girişi gibi günümüz orta seviye masaüstü bilgisayarlarının çoğunda bulunmayan özelliklere sahip. Ayrıca genişleme için bir adet boş pci slotu bulunuyor. 9600 Pro ekran kartı üzerinden s-video çıkışı ile direk salonunuzdaki televizyona bağlanarak, hantal ve medya merkezi için görüntülenebilir alanı yetersiz olan monitör kalıplarını aşmanızı sağlıyor. Tabi DVI çıkışı ile direk projektör yada flat ekrana bağlama imkanınız da var. Görüntü kaydetme ve işleme işlevlerini yerine getirmesi için verilen Media Center adlı yazılıma ek olarak , dvd izlemek için Cyberlink Power DVD, cd ve dvd yakmak için Nero ve korum amaçlı bir eTrust antivirus programı geliyor.

    Cihazın genel özellikleri böyle. Biraz da, nasıl basit bir vcd oynatıcının bile mini bir fan ile soğutulması gerekirken normal bir bilgisayarın tamamen sessiz ve bir o kadarda ufak medya merkezi haline geldiğinden bahsedelim. Resimlerden de görüldüğü gibi kasanın kenarları yelpaze tarzı kanatlı metallerle kaplı. Bunlar bizim normalde hava ile temas alanını arttırarak çabuk ısı dağılımını sağlayan soğutucu demir olarak kullandığımız heatsink görevi görüyor. Yani bütün kasa heatsink ile kaplı! Tabi ince bir mühendislik zekası ile bu heatsinkler desen gibi kullanılıp kasanın hoş bir görünüm kazanması sağlanmış. Isınma yapan her bileşen, günümüz soğutucularında da artık sık görmeye başladığımız heatpipe denilen ve içindeki buharlaşma-yoğunlaşma özellikleri hızlı sıvılar vasıtası ile ısıyı çabuk bir şekilde transfer eden borular ile kasa dışındaki heatsinklere bağlanıyor. Bunlara yardımcı olarak kasanın üst tarafındaki hava delikleri yardımı ile, heatpipelardan bağımsız olarak direk ısı kaybı da sağlanıyor. Ve ısı bir tek fan dahi kullanmadan kasadan uzaklaştırılıyor.

    Eğer ses ve görüntü bileşenleri ile çok ilgiliyseniz ve bunları kompakt bir yapı ile halletmek istiyorsanız Hush E2-MCE tam size göre. Fakat bu kadar çok özelliği, kompakt yapıyı ve özellikle sessiz bir şekilde aynı anda sunan bu aletin fiyatı biraz tuzlu. Celeron 2.8GHz işlemcili modelin fiyatı yaklaşık 1800 Euro olan Hush E1-MCE sunduğu özellikler ile fiyatını hak ediyor ama hitap ettiği kitle biraz sınırlı gibi :)


    Sayfanın Linki : http://www.trustedreviews.com/article.aspx?head=3&page=1917








  • gusel biseye bensio
  • güzel bişi yaw... Ama çok pahalı!!!
  • O paraya ben olsam shuttle küçük pclerden alırım...Çok paraymış beaaa
  • güzel ama bayaaa bi üst seviye fiyat "£" bi de ....
  • OHAAA bu ne bee bu parayı buna veren enayidiir
  • Arkadaşlar,
    fansız soğutma biz pc cilerin pek alışık olmadığımız ama uzun zamandır macintoshlarda kullanan sistemdir. örnek vermek gerekirse renkli renkli herkesin rüyasını süsleyen imac lerde fan yoktur. Bende hala birtane imac g450 var. sessiz hızlı mükemmel makinalar.
  • imac lerde fan yok ama bazı modellerinde (ibooklarında bazılarında) fan var!
    Bizzat ben fuarda gördüm fanlı imac.
    Eskiden imaclerin işlemcileri intele göre çok yavaş saat frekanslarında çalıştığından pasif soğutma yetiyodu ama şimdi GHZ lere çıkınca yetmemiş galiba!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.