Şimdi Ara

M1 işlemcili MacBook Pro tanıtıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Apple’ın kendi geliştirdiği masa üstü işlemcisi M1’in tek bir üründe yer alacağı tahmin ediliyordu ancak sürpriz bir şekilde bugün tanıtılan tüm Mac ürünleri M1 işlemci ile geldi. Aksine Intel işlemcili bir Mac cihazını bugün göremedik.



    Yeni MacBook Pro özellikleri ve fiyatı



    MacBook Pro with Touch Bar yine Apple M1 işlemcisi ile donatılmış. Apple yeni işlemcinin potansiyelini tam olarak MacBook Pro modelinde göreceğimizi belirtiyor ve üretkenlik uygulamalarının yüksek performansa ulaşacağını dile getiriyor.



    Ayrıca Bkz.Fruit Ninja uzun bir aradan sonra geri döndü



    Yeni MacBook Pro önceki modellere göre 2.8 kat daha iyi işlemci performansı, 5 kat daha hızlı grafik performansı, 11 kat daha iyi makine öğrenme performansı sunuyor. 20 saate kadar kullanım süresi sunabilen dizüstü fanlı bir soğutma sistemine sahip.



    13.3 inçlik ekranında 2560x1600 piksel çözünürlük sunan yeni MacBook Pro modeli yine MacBook Air modelinde olduğu gibi WiFi 6, Touch ID, 2TB’a kadar SSD, 16GB’a kadar RAM bellek, Thunderbolt 4 ve USB 4 destekleri barındırıyor. Yeni MacBook Pro modeli 14299TL başlangıç fiyatına sahip ve 25299TL seviyesine kadar çıkıyor.



     



    Kaynak:https://www.apple.com/tr/shop/buy-mac/macbook-pro/13-in%C3%A7







  • Sanırım şuan çok az pc uygulamasını native çalıştırıyor, sunumda bitek kendininkileri gösterdiler diğer adobe vs virtualization demek yerine uydurdukları şeyle açıyor şeklinde anladım çok açık değildi orası sanki.

  • DonanımdanBihaber kullanıcısına yanıt
    Şuan destek yok ilerleyen dönemde artacak, hemen almak biraz mantıksız olur.Geçen sene macbook pro aldım 2 sene daha beklemeyi düşünüyorum.Eğer çok hızlı bir şekilde destek verirlerse geçebilirim ama çok sanmıyorum.

  • Emülasyon ile program açarken mutlaka performans kayıpları olacaktır. Ancak mac üzerinde en çok kullanılan programların kısa zaman içerisinde ARM versiyonlarının çıkacaktır. M1 uygulama ekosisteminin kısa süre içerisinde oluşacağı kanısındayım.

    Fansız soğutma, 18-20 saat pil ömrü, enerji verimliliğinde gelinen nokta... Bunlar gerçekten önemli gelişmeler.. Ben yeni mac leri gerçekten sevdim... Şu andaki piyasa koşullarında gidip uyduruk PC lere 6-7 bin lira vereceğime bu bilgisayarlara 10 bin lira vermeyi tercih ederim.. Tabi ki kullanım amacı önemli. Apple cı falan değilim. Ama bu inovasyonları tecrübe etmek isterdim.

  • apple'ın yeni teknolojilerini barındıran ürünlerin ilk serilerinden uzak durun.
    Uzun yıllar bir apple kullanıcısı ve platforma yazılım geliştiren biri olarak naçizane tavsiyem budur.

  • Macbook Air M1 ile ne farkı var anlayamadım.

  • scientia kullanıcısına yanıt
    Sanırım proda 16 çekirdekli neural engine varken air’da yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • egeemen E kullanıcısına yanıt

    İkisinde de 16. Öğrendiğim fark şu oldu: Air'da fan olmadığı için underclock olacakmış. Performansı belli ölçüde etkiler ama o farka değer mi emin olamadım. Zaten erken daha. Adobe, Jetbrains ürünleri gelmeden geçmem.  

  • m1 çiplilere aşık oldum resmen :)

  • bu m1 uyumlu programlar ile birlikte ipad pro lara da mac işletim sistemi gelir inş

  • 5 kat daha hızlı yazıyor ama neye göre hızlı olduğunu yazmamışlar. Baz aldığın şeyi açıklamadıktan sonra piyasadaki verimsiz intel ultrabook çiplerini yazabilirsin. Mesela gidip i3'e göre daha hızlı yazmış olabilirler. Peki ağır toplara göre nasıl olacak,ne kadar verimli olacak. Macbook Pro 16"'teki işlemcilere göre nasıl?


    Göz boyama gibi duruyor ,ben pil ömrü ve ısınma yani verimlilik dışında öyle aman aman bir fark göreceğimize inanmış değilim. Zaten ucuzlatmıyorlar da,bir yandan da gidip usb type c port sayısını 2'ye indirmişler,yakında 1'e kadar düşecek. "PRO" olan bir cihazda nasıl sadece 2 tane usb type c portu olabilir? Bir port kaç dolar?


    Umarım bu ARM karşılığını PC'de de görürüz. Umarım Microsoft bu konuda bir atak yapabilir fakat yazılım desteği konusunda da çok aktif olmaları gerekecek.

  • Return to Monke kullanıcısına yanıt

    Performans konusunda ben ciddi olduklarını düşünüyorum çünkü sunumda Air'de 4K video montajı yapılabileceğini söylüyordu. Air bunu yapabiliyorsa zaten her şeyi yapabilir.

  • scientia kullanıcısına yanıt

    iPad Pro'da da 4K video montajı yapıyorlar. Mesele nasıl yaptığı.


    Apple samimi ise açıklar hangi işlemciden daha hızlı olduğunu. AMD veya Intel üst düzey ekran kartı veya işlemci tanıtırken "senenin en çok satan laptoptaki işlemciye/ekran kartına göre şu kadar güçlü" diyor mu? Hangi işlemci bu? Senenin en çok satan laptobu ne? Baz alınan veriler saçmalık gibi duruyor. Böyle tanıtım olmaz.. .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scientia

    Macbook Air M1 ile ne farkı var anlayamadım.

    İşlemci bakımından Air baz modelin GPU'su 7 çekirdek, Pro'nun 8 çekirdek. Ek ücretle Air'ın GPU da 8 yapılabiliyor. Onun dışında ekran, fan, hoparlör, batarya ve touchbar gibi çevresel birimlerinde farklar var.

  • Teşekkürler. Sizce Android Studio ya da Unity ikisinde de yaklaşık performansta çalışır mı? Dört bin liralık fark var ikisi arasında.

  • jetbrains ürünleri raspberry pi'de bile çalışıyor. yeni maclerde de çalışır diye tahmin ediyorum. çalışmasa bile rosetta 2 var içinde o halleder sanırım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: scientia

    Teşekkürler. Sizce Android Studio ya da Unity ikisinde de yaklaşık performansta çalışır mı? Dört bin liralık fark var ikisi arasında.

    Unity'de editor play modunda fazla cpu kullanabiliyor sahnenin karmaşıklığına bağlı olarak. Air'i ısıtıp throttling yaptırır mı o konuda birşey diyemem, Android studio'da ise cihaz emulatörü genellikle cpu kullanan kısım.

    Pro daha garanti seçenek olur ama bütçeniz sınırlıysa bekleyip ısınma/throttling testlerine bir bakın.


    Unity'nin ARM üzerinde çalışan editor'u kısa süre içinde sunacağını düşünüyorum.

    Keza Android studio da ilk sene içinde çıkacaktır bence. Bunlar sürülene kadar Rosetta2 üzerinde x86 versiyonları kullanmak gerekebilir. M1 mevcut intel ultrabook serisi işlemcilerden daha performanslı olduğu için Rosetta2'nin çevirisinden kaynaklı kayıpla bile intel ile ya aynı ya da bir tık hızlı çalışabilir. Teknik detaylar ve eğer doğruysa geçen haftaki test sızdırmasına göre benim beklentim bu yönde. Ama gerçek karşılaştırmalı testleri görmeden kesin birşey diyemeyiz. Şu bir gerçek ki x86 yazılımlar güncellendikten sonra ARM destekli universal versiyonları intel eşdeğerlerine göre çok performanslı çalışacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Return to Monke kullanıcısına yanıt
    Benim de aklima taklian ilk nokta buydu, hangi islemciye göre verilmis bu performans degerleri merak ediyorum. "Önceki modellere göre" demek tamamen sacmalik. Önceki hangi modele göre? Mevcut M0 islemci vardi da ben mi duymadim? Bullshit.

  • Muguroz M kullanıcısına yanıt

    Son satılan en düşük işlemciye göre denmiş, i3'lüymüş herhalde

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.