Şimdi Ara

Geleceğe Nefes kampanyasıyla ücretsiz fidan dikebilirsiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Geçtiğimiz sene alınana kararla her yıl 11 Kasım’ın “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak kutlanacağı duyurulmuştu. Geçen yıl olduğu gibi bu sene de 11 Kasım'da ülke genelinde fidan dikim etkinliği olacak. Vatandaşlar https://gelecegenefes.com/ web sayfasından fidan sahiplenebiliyor.



    İsim Soyisim ve şehir bilginizi girdikten sonra 10 adet fidan sizin adınıza ücretsiz olarak dikilecek. Dikim görevlileri, belirlenen noktalarda fidanınızı sizin adına dikecek. Dilerseniz fidan dikim alanlarından ücretsiz olarak fidan temin edip kendi bahçenize dikebilirsiniz.



    Ayrıca Bkz.Brezilya, Türkiye'de de test edilen CoronaVac isimli aşının denemelerini durdurdu



    Geçen yıl 11 Kasım saat 11:11’de 81 ilde 2023 noktada 11 milyon fidan toprakla buluştu. Fidan dikimine sadece görevliler değil vatandaşlar da katıldı. Çorum’da “1 saatte en fazla fidan dikme rekoru” kırıldı. Guinness Rekorlar Kitabı, 1 saatte dikilen 303 bin 150 fidanla rekoru tescilledi.



    Haberi hazırladığımız esnadaki verilere göre 23 milyon fidan sahiplenildi. Hedeflenen fidan sayısı ise 83 milyon. Adınıza ücretsiz olarak fidan dikilmesini istiyorsanız aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz:



    https://gelecegenefes.com/








  • Neden hep çam ağacı dikiliyor, bilen var mı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Abdülhak Hamit Tarhan kullanıcısına yanıt
    En büyük oksijen kaynağı ve sulama ihtiyacı duymuyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • devlet diksin benim yerime !

  • En çok oksijeni çam ağacı mı sağlıyor hocam? Bilmiyordum gerçekten teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • güzel bir uygulama haber verdiginiz için gercekten teşekkür ederim hemen aile bireylerine 10 ar adet sagladım tekrardan teşekkürler

  • https://onedio.com/haber/orman-bakanligi-ndan-yalanlama-geldi-dikilen-11-milyon-fidanin-yuzde-90-i-kurudu-iddiasi-895179



    daha önce böyle bişi yaşanmıştı 11 milyon fidan ekilmişti kurudu kurumadı tartışmaları vs..

  • Abdülhak Hamit Tarhan kullanıcısına yanıt
    Bir ara kenevir muhabbeti dönüyordu. Devlet kenevir üretimine geçse normal ormanların ürettiğinden daha fazla oksijen üretimi yapılabilir. Ayrıca üretim ve geri dönüşüm konusunda da daha avantaja sahip. Tabi ki yasal olarak üretimden bahsediyorum.

  • Bu güzel haber için teşekkürler , kıymetli forumdaşlar yayınız haberi lütfen .

    iyi forumlar.

  • Anlamadığım neden 11 Kasım? Daha uygun bir zaman yok mu? Geçen yıl fidanların başlarına gelenleri biliyoruz. Niye yine aynı akıbete uğrayacak milyonlarca fidan dikiliyor? Amaç birilerini zengin etmekse ağaç dikimine daha uygun günler yok mu?

    Basit bir duckduckgo araması ve çıkan sonuç:
    https://www.enfidan.com/cam-agaci-ne-zaman-dikilir-2019/

    Çam Ağacı Ne Zaman Dikilir?
    Çam ağacı ne zaman dikilir çok fazla merak ediliyor. Çam ağacının dikimi sonbaharda olmamalıdır. İlkbaharda dikilmesi çam ağacı için daha da verimlidir. Ancak sonbahar ayında da dikim olabilir. Toprağın ortalama sıcaklığı 4-5 derece olduğundan ilkbahar ayının başlangıç dönemlerinde de çam ağacı dikimi yapabilirsiniz.

    Kasım ayı en son bildiğim kadarıyla sonbahar mevsimi içinde bir aydı. Tabi değiştirilmediyse. Malum ülke saat dilimimiz Riyad'a uyduruldu belki mevsimlerimizde Avustralya'ya uydurulmuştur. (!)





  • Abdülhak Hamit Tarhan kullanıcısına yanıt
    Ağaçlar oksijen üretmek için dikilmez. Zaten oksijeni ağaçlar değil denizler üretir. Ağaçlar havayı temizler, toprağı tutar, haliyle suyu tutar, yaşam alanı sağlar. Çam ağacı yaprak dökmeyen, dayanıklı bir tür olduğu için tercih ediliyor. Kasım ayı ideal dikim zamanıdır. Tüm ülkede zaten kasım ayında dikilir. Bizim zamanımızda her yıl ordu kasım ayında ağaçlandırma etkinliği yapardı. Bolvadin'de diktiğim fidanın haddi hesabı yok. Tabi şehir merkezlerimiz ağaçtan yoksun beton olduktan sonra uzaklardaki ormanlar bizim pek işimize yaramıyor.

  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Planktonların en büyük O2 kaynağı olduğunu biliyorum hocam da ağaçlar içerisinde o2 kaynağı olarak yazılmış cevapta. Ona şaşırmıştım. Teşekkürler cevabınız için

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Faydalı bir konu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.