Şimdi Ara

Galaxy S21 Ultra'nın kamera detayları sızdı: LIDAR yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Son söylentilere göre Samsung, Galaxy S21 amiral gemisi akıllı telefon ailesini 14 Ocak 2021 gibi erken bir tarihte piyasaya sürecek. Samsung konusunda güvenilir sızıntılarıyla ünlü Ice Universe hesabına göre serinin en gelişmiş akıllı telefonu olan S21 Ultra, mevcut nesle kıyasla önemli ölçüde geliştirilmiş bir ana kamera ile geliyor. Ana sensörün yine 108 megapiksel olacağı ifade edilirken, ToF sensörünün ise olmayacağı belirtilmiş.



    Ayrıca Bkz.Samsung, Galaxy S21 serisi ile yeni nesil çerçeve modeline geçebilir: Blade Bezel



    Sızan bilgiler çözünürlük aynı kalsa da, yeni amiral gemisinin tamamen farklı bir sensör kullanacağı yönünde. Galaxy S21 Ultra'nın ISOCELL HM3 sensörüne sahip olması bekleniyor. Tam da bu noktada hatırlatacak olursak, Galaxy S20 Ultra, ISOCELL Bright HM1 sensörüne sahip. Yeni sensörün yüzde 12 daha iyi ışık hassasiyeti sağladığı ve daha ayrıntılı görüntülere imza attığı söyleniyor. Ayrıca düşük ışıkta çekim hızının arttığı da bir diğer önemli husus.



    Lazer otomatik odaklama ile geliyor



    Yeni amiral gemisindeki ToF sensörünün kaldırılması, lazer otomatik odaklama ile dengelenecek. İlk bakışta bu bir geri adım gibi görünüyor ancak aynı çözüm kendini iyi şekilde kanıtlayan Galaxy Note 20 Ultra'da da kullanılmakta. Uzmanlar, Galaxy S20 Ultra'nın ToF sensörünün çok kullanışlı olmadığını, dolayısıyla kaybın ciddi olmayacağını söylüyorlar.




    Mevcut verilere göre, Galaxy S21 serisi akıllı telefonlar, satış bölgesine bağlı olarak Qualcomm Snapdragon 875 veya Samsung Exynos 2100 yonga setine sahip olacak. Ek olarak cihazların, Galaxy Buds Beyond kablosuz kulaklıklarla donatılacağı da gelen haberler arasında.



    Kaynak:https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s21_ultra_to_have_an_updated_108_mp_camera_with_laser_focus-news-46164.php







  • Iceuniverse küçük bir gelişme var demiş siz önemli ölçüde de bir gelişme var diyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayva kullanıcısına yanıt
    Hayır bir de "a small improvement" yazan Tweet'i de koymuş alta... Çok ilginç....

  • Başlığa bak, rakip firmalarda çalışanlar mı yazıyor ayarlıyor bu başlıkları

  • Ben artık telefon ,pc/mac haberlerini cosmos belgeseli izler gibi takip ediyorum

  • Apple dan kutusundaki şarj aletini çıkarma olayini kopyalayacagina, keske Lidar tarayıcı eklemeyi kopyalasaydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok önemli bi şey değil ki neden haber yaptınız bunu?

  • Aaaa lidar yoksa almam
  • Lidar olunca uzaya çıkıyoruz. Malum NASA kullanıyormuş ya.


    İkisinin de avantaj dezavantajları var. Samsung’un fotoğraflarında muhteşem bir netlik ve kesinlik var abartı olmadan olması gerektiği gibi. Ama renkler olduğundan daha doygun bunun olumlu olumsuz olması kişiden kişiye değişir. Ben daha doğal olmasını isterim mesela. iPhone renkleri daha doğal gösteriyor ama onda da netlik yok ve kamera ışık almıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lidar'ı kullanacak var mı merak ediyorum.iphone12 alanların bile meraktan 5-10 defa AR kullanıp sonra unutacakları bir oyuncak.kamera kıyaslamalarına göre gece portre çekimlerde hiçbir avantaj sunmuyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.