Şimdi Ara

SAMSUNG 160 GB SATA2 HDD hakkında ufak bi sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • üstadlar şimdi önceden bende 40 GB samsung IDE hdd vardı yetmeyip 160 GB samsung sata2 hdd aldım 160'lığı 100'e 60 böldüm bide üstüne 40 gb hdd'yi tek parça olarak taktım windows'u da 160'lığın C:'sine kurdum () fakat pc'yi açınca 160gb'lik hdd'yi çıkarılabilir disk olarak görüyo yani flash belleği takarsınız ya sağ alt köşede üstüne gelince DONANIMI GÜVENLE KALDIR falan o işte onu nasıl kaybedebilirim bi fikri olan uraşılarınız için şimdiden tşkler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nadirgurece -- 30 Mayıs 2007; 19:27:09 >

• Yanılmıyosam o seçenek anakartın cd lerinde harddisk için bi sürücü vardı onu kurunca çıkıyodu.Tam hatırlamıyom.Kusura bakma.
  • bakın mesajı düzelttim resimde koydum
  • quote:

Orjinalden alıntı: pinkcrow7

Yanılmıyosam o seçenek anakartın cd lerinde harddisk için bi sürücü vardı onu kurunca çıkıyodu.Tam hatırlamıyom.Kusura bakma.

pinkcrow7
    dediğin doğru hdd veya anakart sücücü cd sindeki bir programla alakalı
  • olmadı yaww kafayı sıyırcam hatta aygıt yöneticisinden 160'lığın güncellemesini bi tekrar yaptım olmadı ne güzel önceden böle bişi olmuyodu şimdi sürekli oraya gözüm takılıyo
  • sata hddlerde böyle sanırsam
  • quote:

Orjinalden alıntı: PeaCe SeLLs

sata hddlerde böyle sanırsam

gerçekten mi haydaaa olmaz kardeşim böle bişi ben bi çok pc'ye 160'lık sata olsun sata2 olsun hdd taktım hiç böle bi sorunla karşılaşmadımbi bende olur zaten böle şeyler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sorun değil
    bende de onu yapıyor
    anakartla alakalı bişey.
    zaten o donanımı kaldırmana izin vermiyor
    takma kafana, önemli bişey değil. bir çok kişi aynı şeyden şikayet ediyor zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nadirgurece

quote:

Orjinalden alıntı: PeaCe SeLLs

sata hddlerde böyle sanırsam

gerçekten mi haydaaa olmaz kardeşim böle bişi ben bi çok pc'ye 160'lık sata olsun sata2 olsun hdd taktım hiç böle bi sorunla karşılaşmadımbi bende olur zaten böle şeyler

Ben anlatamadım galiba.Arkadaşım sen muhtemel xp kurdun.Sonrada anakartın cd sini koyup sürücü kurulumuna başladın.Muhtemelende otomatik kurulumu seçtin ve bütün sürücüler yüklendi.Aslında doğrusunu yaptın ama işte bu sürücü o zaman yüklendi.Eğer driverleri manual kursaydın muhtemelen sen kurmayacaktın.Ben böyle tahmin ediyorum arkadaşım

• quote:

Orjinalden alıntı: gnlcln

sorun değil
    bende de onu yapıyor
    anakartla alakalı bişey.
    zaten o donanımı kaldırmana izin vermiyor
    takma kafana, önemli bişey değil. bir çok kişi aynı şeyden şikayet ediyor zaten.

önemli deil kardeşte gözüme takılıyo sinirimiz bozuyo ben KIL bi adamım o yüzden pc'mde herşey yerli yerinde olması lazım bu yüzden masaüstü bile çok temizdir kullanılmayan hiç bi simgeyi orda tutmak istemem bu yüzden o donanımında orda durmasını istemiyorum
  • arakdaşım bende de böyle bir sorun vardı gözlemlerime göre (benim anakart chipi nvidia) nvidianın güncel sürücüsünü yükleyince bu simge çıkmaya başladı. fakat cd den yükleyince driveri bu sorun düzeldi. Belki sendede böyle bir sorun olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: seyido

arkadaşım bende de böyle bir sorun vardı gözlemlerime göre (benim anakart chipi nvidia) nvidianın güncel sürücüsünü yükleyince bu simge çıkmaya başladı. fakat cd den yükleyince driveri bu sorun düzeldi. Belki sendede böyle bir sorun olabilir

dostum tamamda bende cd'den yükledim anakartım ASUS K8N-e NForce 3 bi anakart ve formattan sonra yeni aldığım 160'lığı çıkarılabilir disk olarak görmeye başladı buda benim sinirimi bozuyo gözüm hep oraya kayıyo

• Kardeş sata disklerin hepsinde var bu olay ancak bir problem teşkil etmiyor. sadece alışık olmadığımızdan göze batıyor...Bence problem yapma...
  • quote:

Orjinalden alıntı: oCa

Kardeş sata disklerin hepsinde var bu olay ancak bir problem teşkil etmiyor. sadece alışık olmadığımızdan göze batıyor...Bence problem yapma...

mecburi alıştık zaten artık oraya bakmıyorum onu normal bişeymiş olarak kabul ettim
  • Anakart chipset sürücülerinin bir parçası olan SataIDE/SataRAID sürücüleri yüklendiğinde "Donanımı Güvenle Kaldır" bildiriminin çıkmasının nedeni; SATA diskin "SATA Hot Swap" özelliği olmasındandır. Bu özellik sayesinde SATA disklere veri yazılırken/okunurken sistemden sorunsuzca sökülüp/takılabilir. Ancak malumunuzdur ki, disk sistem diski ise, Windoze buna izin vermez.

Bazı üreticiler (Dizüstü gibi) setup proseslerinden bu sürücüyü çıkarırlar. Bu sistemlerde Microshaft'ın generic sürücüleri yüklendiğinden, bu bildirime rastlanmaz. Bunu yapmalarındaki sebep; ürettikleri bilgisayarda kullandıkları SATA HDD'nin firmware'inin uyumsuzluğundandır. Bu uyumsuzluk yüzünden, şayet sürücü yüklenir ise, bilgisayar açılışı sırasında 3 dakikaya varan gecikmelere neden olmaktadır. Bu sefer de başka bir handikap yaşanmakta!.. Sürücü yüklenmediği taktirde, Microshaft'ın generic sürücüsünde de NCQ (Native Command Queuing: Dahili Komut Sıralama) (disk okuma/yazma performans başarımı için) desteklenmediğinden dolayı, NCQ özellikli SATA disklerin bu özelliğinden feragat edilmek zorunda kalınması. :(

• çok lafa gerek yok windwos update :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: nadirgurece
    mecburi alıştık zaten artık oraya bakmıyorum onu normal bişeymiş olarak kabul ettim

göster-gizle seçeneğinde "sürekli gizli" diye ayarla görmezsin.
  • dediğin hdd aynısı bende de var fakat öyle bi sorunum yok

fakat daha önce bu sorundan şikayet edeni görmüştüm
  • quote:

Orjinalden alıntı: TA2DF

Anakart chipset sürücülerinin bir parçası olan SataIDE/SataRAID sürücüleri yüklendiğinde "Donanımı Güvenle Kaldır" bildiriminin çıkmasının nedeni; SATA diskin "SATA Hot Swap" özelliği olmasındandır. Bu özellik sayesinde SATA disklere veri yazılırken/okunurken sistemden sorunsuzca sökülüp/takılabilir. Ancak malumunuzdur ki, disk sistem diski ise, Windoze buna izin vermez.

Bazı üreticiler (Dizüstü gibi) setup proseslerinden bu sürücüyü çıkarırlar. Bu sistemlerde Microshaft'ın generic sürücüleri yüklendiğinden, bu bildirime rastlanmaz. Bunu yapmalarındaki sebep; ürettikleri bilgisayarda kullandıkları SATA HDD'nin firmware'inin uyumsuzluğundandır. Bu uyumsuzluk yüzünden, şayet sürücü yüklenir ise, bilgisayar açılışı sırasında 3 dakikaya varan gecikmelere neden olmaktadır. Bu sefer de başka bir handikap yaşanmakta!.. Sürücü yüklenmediği taktirde, Microshaft'ın generic sürücüsünde de NCQ (Native Command Queuing: Dahili Komut Sıralama) (disk okuma/yazma performans başarımı için) desteklenmediğinden dolayı, NCQ özellikli SATA disklerin bu özelliğinden feragat edilmek zorunda kalınması. :(

kardeş gerçekten verdiğin bilgiler işime yaradı artık o çıkarılabilir disk olarak görmesinin nedenini öğrendim tşk ederim artık o donanımı güvenle kaldır simgesi orda kalsada bişi olmaz çünkü ne için orda durduğunu biliyorum saol

• 14 yıl olmuş ama yine de arayan olabilir... Eğer Asus anakartınız var ise yöntem şu: Bios'a girin. Advanced kısmından sata configuration kısmına girin. O çıkarılabilir gözüken harddisklerin bağlı bulunduğu sata portunun altında hot plaug kısmını Disabled yapın. Kaydet ve çık durum düzelmiş olacak. Diğer anakartların biosunda da benzer bölümlerin yerine gelin, aşağı yukarı aynıdır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.