Şimdi Ara

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin otomobiline veri desteği sağlayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • 2022 yılında yollarda olması planlanan Türkiye'nin Otomobili'ne yönelik çalışmalar devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) Türkiye'nin Otomobili'ne meteorolojik veri desteği sağlayacağı öğrenildi.



    Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna sunulan rapora göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu AŞ (TOGG) arasında, meteorolojik verilerin elektronik ortamda karşılıklı paylaşılması amacıyla çalışma başlatıldı. TOGG ile paylaşılacak meteorolojik veriler sayesinde sürücüye anlık gözlemlerin gösterimi, tahmin, erken uyarılar ve rota önerileri sunulacak.



    Ayrıca Bkz.Yeni Volkswagen Golf Variant ve Golf Alltrack'ın tasarımlarına yakından bakın



    Meteorolojik veriler sayesinde aracın pil güç tüketiminin optimize edilmesi sağlanacak ve doğru menzil hesaplamaya katkıda bulunulacak. TOGG tarafından sağlanacak anlık sensör verilerinin de MGM'ye gerçek zamanlı iletilmesi planlanıyor. Aracın silecek, hız, sıcaklık sensörlerinden alınacak veriler, MGM tarafından hazırlanan anlık durum bilgilendirmeleri ile hava tahmininde kullanılabilecek.



    Yerli otomobilin üretileceği fabrikanın inşaatı 18 Temmuz 2020'de başlamıştı. Bursa'nın Gemlik ilçesindeki fabrikanın tamamlanmasının ardından 2022'nin son çeyreğinde ilk seri üretim yerli otomobil banttan inecek. 




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/turkiyenin-otomobiline-meteorolojik-destek-/2034044







  • Bu sefer oluyor gibi.. :)

  • hökümetten de ötv desteği alırsa oldu bu iş

  • fiyatınıda ayarlasınlar alırız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Diğer ülkelerin yerli otomobilleri 20.000 - 50.000 birim arası. Bizde 50.000 birim olan araç 650.000 tl. Bizim yerli oto 20.000 - 50.000 tl olacak mı? Olmayacaksa yerli olmasını anlamı ne?

  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Elektrikli otoda hali hazırda zaten ithal mal dahi olsa ÖTV %6 oranında. En yüksek batarya seçeneğinde dahi %9 oran max. ki TOGG'un beyan ettiği değerlere göre araç %6 civarında ÖTV'li olacak. Bu oran Gümrük birliği karşılıklı anlaşmaları ve rekabet gibi sebeplerle sıfırlanmaz büyük ihtimalle ama şu an en düşük ÖTV'nin %50 olduğunu düşünürsek yok gibi sayılır.

  • Yalnız mgm hiç başarılı tahminlerde bulunamıyor ki, bununla ilgili bir şey yapmayı düşünüyorlar mı acaba? Yağmur derler yağmaz güneş açar, dolu yağışında ayakta uyurlar. Dolu yağdıktan 2-3 gün sonra bugün de kesin dolu yağacak derler yağmaz. Senelerdir bakarım, hep böyle. Ki bu alt tarafı 5 günlük tahmin. Yurt dışı bakıyorum herifler 15 günlük tahmini tutturuyor yahu. Cihazlarınız mı eski? Teknolojiye yatırım yerine ülkemizde cukka modadır ne yazık ki, öyle bir şey midir bilemiyorum ama TOGG'a yazık olacak, rota önerisi diyor bir de, artık Bursa diye Kars'tan çıkarız herhalde.

  • gokhanvai kullanıcısına yanıt
    Ayfon 12 pro max 512 gb mı yoksa TOGG mu diye ikisinin arasında karar verelim. Olur mu? Yada pardon 80 model şahin mi 0 km TOGG mu? Çok kararsız kaldım.

  • Evet çok güzel olur ancak, AB gümrük birliği anlaşmasından dolayı yurtdışından gelen araç ile yurtiçinde üretilen araca farklı vergileme uygulanamıyor. İyi niyetli düşünecek olursak, yurtiçinde üretim yapan Honda, Toyota, Hyundai vb. firmalara bu yüzden vergi avantajı sunulamadı. Sadece kredilerde faiz oranları düşürülerek avantaj sağlamaya çalışıldı.

  • Çok basit bir api entragrasyonunu haber yapılacak kadar abartılması da iyimiş.

  • venomboy_85 kullanıcısına yanıt
    Peki dışarıda 1500 birim olan telefon, bizde aynı özellikler ile 1500 tl'ye satılsa ve yerli olsa sen gidip 25.000 tl'ye iphone mu alırsın, aynı kalitede yerli telefon mu? Bunu böyle düşün. Amaç yerli olması. Yerli diyorsan yerli para yapacaksın. Yabancı adam arabaya 650.000 dolar verse ülkede iç savaş çıkar. Onlar sanki telefona 25.000 dolar veriyor gibi söylemişsin. Zaten kimse bir telefona 25.000 tl ver demiyor ki. Aynısın üretsinler arkadaş. Yerli yap 1500 tl'ye sat. Ama YER(li)SEN. Bizde durum bu.

  • Bunun haber olmasi biraz komik olmus ne var ki bunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meteoroloji hepimizin vergileri ile besleniyor. Biz de isteriz.

  • gokhanvai kullanıcısına yanıt

    Birim hesabını yapan sensin kanka

    Benden sana uyarı birim hesabından gidersen yanılırsın  

    He birde gelişmiş olan, sömürgecilik yapan ülkelerin birimleri ile gelişmekte olan ülkeni kıyaslarsan dahada yanılırsın  


    Yaptığın kıyaslama baştan sona yanlış. Eleştirmek istediğin noktaları anlıyorum fakat algı yapıyorsun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: venomboy_85

    Birim hesabını yapan sensin kanka

    Benden sana uyarı birim hesabından gidersen yanılırsın  

    He birde gelişmiş olan, sömürgecilik yapan ülkelerin birimleri ile gelişmekte olan ülkeni kıyaslarsan dahada yanılırsın  


    Yaptığın kıyaslama baştan sona yanlış. Eleştirmek istediğin noktaları anlıyorum fakat algı yapıyorsun.

    Algının kralını yaptılar bize 20 yıldır. Ben ne algısı yapacağım. Önce o algıdan bir uyanmak gerekli.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.