Şimdi Ara

PCIe 6.0 standardı gelecek yıl tamamlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Henüz bilgisayar sistemlerinde PCIe 4.0 yaygın kullanım elde edememişken PCIe 6.0 standardını konuşmaya başladık. PCI SIG konsorsiyumu bu süreçte önemli ilerlemeler kaydetti ve gelecek yıl standardın tamamlanması bekleniyor.



    PCIe 6.0 neler sunacak?



    Hali hazırda kullanıma sunulan PCIe 4 standardından başlayacak olursak 16GHz’lik bağlantı frekansı, 16GT/s ham veri aktarım oranı ve x16 konfigürasyonunda 252Gb/s bant genişliği söz konusu.



    Ayrıca Bkz.Oppo A73 ülkemizde satışta: İşte özellikleri ve fiyatı



    2017 yılında duyurulan PCIe 5 standardında ise 32GHz’lik bağlantı frekansı, 32GT/s ham veri aktarım oranı ve x16 konfigürasyonunda 504Gb/s bant genişliği açıklanmıştı. Bu standartta 400Gb Ethernet çözümleri mümkün olacak.



    PCIe 6 ile birlikte 64GHz’lik bağlantı frekansı, 64GT/s ham veri aktarım oranı ve x16 konfigürasyonunda hat başına 1Tb/s bant genişliği mümkün olacak. Ayrıca 4 seviye atım modülasyonu – PAM-4 ile verimlilik artarken FEC hata düzeltme ile de bant genişliği iyileştiriliyor. Bu standartta ise 800Gb/s Ethernet çözümlerinin önü açılıyor.





    Konsorsiyum yılın başlarında alfa 0.5 sürümüne geçtiğiniz duyurmuştu. Bu hafta ise 0.7 sürümüne geçildi. Konsorsiyum çalışmaların planlandığı şekilde ilerlediğini ve 2021 yılında standardın yayınlanabileceğini belirtiyor. Bu tarihe kadar ortaklarla test ve prototip çalışmaları devam edecek. 2022 sonları veya 2023 başları gibi de ilk örneklerin piyasaya çıkması bekleniyor.



    Normalde PCIe 4 standardının 2017 yılında, PCIe 5 standardının da 2019 yılında kullanıma geçmesi planlanıyordu. Haliyle plandan ziyade üreticilerin ve tüketicilerin bu noktadaki alışkanlıkları rol oynuyor. Bu bakımdan PCIe 6 standardının daha da geciktiğini görebiliriz.



    Kaynak:https://www.techpowerup.com/274253/pcie-6-0-specification-reaches-milestone-remains-on-track-for-a-2021-release







  • 2 sene sonra kasma sorunu nerdeyse bitecek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TeknolojiveBililisim T kullanıcısına yanıt
    Kasan ne var ki? daha doğru dürüst pci4 göremedik.

  • veri genişliği ne kadar büyük olursa olsun sisteminizi bir konsol gibi sabit bir donanım olmadığı sürece, ve üreticiler yeni kaynak tüketen teknolojiler ürettiği sürece, bu sadece data center işletmelerin işlerini kolaylaştıran bir teknoloji altyapısı olacak kullanılacaktır.

  • Elin oğlu yapıyor helal olsun

  • Hayır ben kasma sorunu bitecek derken teknik olarak başka birşey demek istedim yani o sorunuda bir an önce ortadan kaldıracaklar tabiki oyunlar için yani en az en düşük ekran kartı için 60fps olabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşım dss midir dls midir nedir ondan bahsetmiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mevcut ekran kartları 3.0'ın bant genişliğini bile kullanamıyor iken sırf NVME SSD için 6.Nesli tasarlamak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.