Şimdi Ara

Bir Afrika ülkesi daha Otokar'ı tercih etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Firmanın sipariş bilgisi açıklaması, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.



    Açıklamada, şirketin bir Afrika ülkesi ile 4x4 taktik tekerlekli zırhlı araçlar ile bu araçların yedek parça ve eğitim hizmetleri satışını kapsayan yaklaşık 25 milyon dolar bedelli yeni bir ihracat sözleşmesi imzaladığı belirtilerek, 'Sözleşme, teminat mektubu işlemlerinin tamamlanması, avans ödemesinin yapılması ve ihracat ile ilgili gerekli izinlerin alınmasını takiben yürürlüğe girecek olup ilgili teslimatların bu yıl içerisinde başlayarak 6 ay içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.' denildi.



    OTOKAR geçtiğimiz haftalarda da bir Afrika ülkesi ile sözleşme imzalamış ve zırhlı araç ihracatı gerçekleştirmişti.



    Ayrıca Bkz.Otokar yurt dışından Cobra II ve Arma 8x8 siparişi aldı



    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/sirkethaberleri/otomotiv/otokardan-25-milyon-dolarlik-ihracat-sozlesmesi/660509







  • Zırcahil olmasan ülkenin yaptığı her ihracatın ülkeye döviz kazandırdığını, kur dediğin şeyin de zaten ülkeye giren çıkan bu dövizin dengesine bağlı olduğunu bilirdin. Bunu bilseydin bu türden ihracatla dengelenecek kur sayesinde bilgisayar fiyatlarının 1 yılda %80 zamlanmasının da önüne geçilebileceğini anlayabilirdin. Ama senin gibilerin kafa bakkal hesabı ve siyasi tarafgirlikle çalıştığı için böyle mevzulara derinlemesine bakamazsınız.
    Bu tür haberleri her gördüğümde içim bir tuhaf oluyor. İsterdim ki biz küçük Amerika olmayalım. Afrika ülkelerine silah satmak yerine Avrupa'ya yonga satan bir ülke olalım. Ne bileyim, enerji satalım; İsrail'in bize sattığı gibi tohum satalım. Çin gibi batarya satalım. Kore gibi televizyon, telefon satalım.

    Silah sattık diye mutlu olamıyorum, kimse kusura bakmasın.
  • TITAN kullanıcısına yanıt
    kendini milliyetçi sanan akplilerin tek övündüğü şey.adamlar laptop,telefon,tabletlerin sadece video izlemek için kullanıldığını sanıp "gereksiz" olarak görüyor kime ne anlatmaya çalışıyorsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu tür haberleri her gördüğümde içim bir tuhaf oluyor. İsterdim ki biz küçük Amerika olmayalım. Afrika ülkelerine silah satmak yerine Avrupa'ya yonga satan bir ülke olalım. Ne bileyim, enerji satalım; İsrail'in bize sattığı gibi tohum satalım. Çin gibi batarya satalım. Kore gibi televizyon, telefon satalım.

    Silah sattık diye mutlu olamıyorum, kimse kusura bakmasın.

  • TITAN kullanıcısına yanıt
    Zırcahil olmasan ülkenin yaptığı her ihracatın ülkeye döviz kazandırdığını, kur dediğin şeyin de zaten ülkeye giren çıkan bu dövizin dengesine bağlı olduğunu bilirdin. Bunu bilseydin bu türden ihracatla dengelenecek kur sayesinde bilgisayar fiyatlarının 1 yılda %80 zamlanmasının da önüne geçilebileceğini anlayabilirdin. Ama senin gibilerin kafa bakkal hesabı ve siyasi tarafgirlikle çalıştığı için böyle mevzulara derinlemesine bakamazsınız.

  • hollowman_ kullanıcısına yanıt
    sende buna inandın yani,dövizlerin rte ve yandaşlarının cebine girdiğini anlamadın mı bugüne kadar.zekisin kanka

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: th9

    sende buna inandın yani,dövizlerin rte ve yandaşlarının cebine girdiğini anlamadın mı bugüne kadar.zekisin kanka

    Kardeş sen bakkal terksin galiba. sana temel ekonomi anlatmaya çalışıp vakit kaybedemem kusura bakma.

  • hollowman_ kullanıcısına yanıt
    kanka ben sana ekonomi hakkında birşey demedim,sende biraz kitap oku istersen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TITAN kullanıcısına yanıt
    Sana bir faydası yok evde boş boş oturmaya devam edebilirsin.

  • Avrupa kiskaniyor, yerli is birlikciler hazimsizliktan cildiriyor, %25’e talim..

  • TITAN kullanıcısına yanıt
    Bu zekayla zaten hiçbir faydası olmayacağını belli ediyorsun.

  • mutercim kullanıcısına yanıt
    Belki de en doğru tespit...

  • Mütercim Bey kullanıcısına yanıt
    türk bayrağı ppliler gelmiş ülkesini kurtarmata çalışıyor :d



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi th9 -- 5 Kasım 2020; 11:57:26 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • th9 T kullanıcısına yanıt

    En azından ülkemin iyi yönlerini desteklemesini biliyorum, sizin gibi ota b*ka muhalefet olup köstek olmuyorum.

  • th9 T kullanıcısına yanıt
    La şu bahsettiğini bi kanıtlasana. Bla bla bla demekten çıkın artık. Baykar siha yapar, bu başarı değil tayyibin akrabalarını zengin etmek dersiniz. Oysa bu adamın çoook önceden de devlete iha yaptığını söylemezsiniz. Otokar koçun, asker ve polisin büyük kısmı otokar kobra zırhlı devriye aracı kullanıyor, şimdi koçta tayyibin akrabası, tayyip koçu zengin etmek için mi çabalıyor? Daha bir sürü örnek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mutercim kullanıcısına yanıt
    Biz mevcut halimzle küçük Amerika olamayız zaten. ABD askeri sivil her sektörde teknoloji satıyor. Habere konu durumda ise Türkiye bir Afrika ülkesine "savunma ürünü" ihrac ediyor.
    Mesela bahsettiğin durumda Avrupaya'ya yonga satmak istiyoruz. Geliştridik, muadillerinden daha iyisini daha ucuza da veriyoruz. Ama yine de ihrac edmeyebiliriz. Çünkü o pazarda bir ağırlığımız yok. Üreticilerin/firmaların anlaşmaları, belirli bir tedarik zinciri var, ya da pazara girmeye çalıştığın sektördeki rakip firma yıllardır bu işi yapıyor. Senden daha ucuza zararına satar. Kısa vadede bunun yükünü taşır ama sen tonla para harcayıp, geliştirip, satamadığın ürünle bir süre sonra iflas bayrağını çekersin, a da ülkeler kendi firmalarını korumak için sana zorluklar çıkarır vs.
    Mesela pandemi dönemi çok iyi bir örnek. Birden dünyayı saran Çin Virüsü nedeniyle ortaya çıkan ventilatör sıkıntısı Biosis gibi adını sanını hiç duymadığımız bir fimanın yutdışına milyonlarca dolarlık cihaz satmasıyla sonuçlandı. Bu krizi fırsata çevirmenin bir örneği mesela. Türkiye artık ventilator pazarında bir oyuncu haline geldi. Ancak o olmasa belki bu cihazın seri üretiminde bile sıkıntı çekecektik kim bilir.
    Enerjinin neredeyse tamamını ithal ediyoruz. Yaptığımız enerji anlaşmalarını da göz önüne alarak 2023'den sonra belki biraz biraz ihrac ederiz.
    Türk basınında çıkna haberlerin yarısı yalan, öbür yarısı da yanlıştır. İsrailden tohum satın aldığımızı nereden duydunuz bilmiyorum.
    Çin gibi batarya satalım ama batarya teknolojisini?? Ayrıca günümüz bataryalarında kullanılan nadir toprak elementleri'nin (nadir olduğundan değil zor çıktığından) tedariği? Bu sektör tamamıyle Çinlilerin elinde mesela.
    Velhasılıkelam. İş sadece istemekle olmuyor malesef. Çok çalışıp teknoloji geilştirip, pazar payı yaratıp, sürekli kendini geliştirek, AR-GE, ÜR-GE vs. bir çok kolu var. Teknoloji geliştirip, başka ülkelerede yavaş yavaş kendi pazar payınızı oluşturursunuz, ya da krizi fırsata çevirirsiniz.
    Şahsi fikrim Türk savunma sanayii'nin sahip olduğu yüksek teknoloji kabiliyeti, nitelikli insan gücü, ve bu kabiliyeti sivil sektörlere de aktarbilme imkanı bizim çok önemli. (Örn: ULAK, Milli MR cihazı vs.)





  • Mütercim Bey kullanıcısına yanıt
    türk kızdı.xd

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mutercim kullanıcısına yanıt
    Şunu unutuyorsun Türkiye'nin bir bulunduğu coğrafyada kendini savunma sorunu var, terör sorunu var ve komşuları ile sınır sorunları var. Bütün bunların yanında silah ve askeri malzeme tedarik etmekte de zorluk çekiyor. Haliyle bunları kendi üretiyor. Ama madem askeri teçhizat ve araç üretebilecek bir kapasite yarattın bunları ihraç ederek de bu masrafı çıkartman lazım. Yani senin o pembe romantik hayallerin ile dönmüyor dünya Fransa da İngiltere ve İsrail de Rusya da askeri teçhizat satıyor. Türkiye satınca rahatsız olan bence başka bir şeyden rahatsız oluyordur nokta net. Ha tabii ki silah ihraç etmek öncelik olmasaydı ama biz diğer ülkeler kadar çok barışçıl bir coğrafyada yaşamıyoruz, bir ayağımız ortadoğunun tam içinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 5 Kasım 2020; 16:1:41 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.