Şimdi Ara

Activision Blizzard, 3 aylık süreçte oyun içi satın almalardan 1.2 milyar dolar kazandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Activision Blizzard, Temmuz- Eylül aylarını kapsayan ve elde edilen gelirin dudak uçuklattığı üç aylık mali raporunu yayınladı. Rapora göre şirket, oyun içi satın almalardan (microtransactions) tam 1.2 milyar dolar gelir elde etti.



    Ayrıca Bkz.Xbox Series X’deki makine öğrenmesi destekli shader çekirdekleri, konsolu avantajlı kılabilir



    Activision Blizzard için oldukça kârlı geçen 3. çeyrek mali dönemi, şirketin bir önceki yıla kıyasla gelirlerini ciddi anlamda artırdığını da ortaya koydu. Geçtiğimiz yıl aynı dönem için 708 milyon gelir elde eden Activision Blizzard, bu yılki verilere göre kazancını %69 oranında artırdı.



    Covid-19 pandemisinin payı büyük



    Sadece oyun içi satın almalardan elde edilen 1.2 milyar dolarlık gelirin önemi şirketin 1.95 milyar dolarlık toplam kazancı göz önünde bulundurulduğunda daha anlamlı hale geliyor. Tahmin edileceği üzere söz konusu paranın en büyük gelir kaynağı ise Call of Duty serisi.





    Modern Warfare ve Warzone’dan elde edilen gelirin başı çıktığı listede bahsi geçen oyunlar, geliştiricisine geçtiğimiz yıla kıyasla dört kat daha fazla para kazandırmış. Covid-19 pandemisi nedeniyle evlerine kapanan insanların mevcut gelirdeki payı ise şüphesiz.



    Raporda, Candy Crush’ın geliştiricisi King’in de sahibi olan Activision Blizzard’ın bu oyundan elde ettiği gelirlerin de arttığı ifade edilirken herhangi bir rakam telaffuz edilmemiş



    Bu arada, Call of Duty: Modern Warfare’nin ilk yılında en çok satan Call of Duty oyunu olmayı başardığını da yeniden hatırlatalım.



    Kaynak:https://www.gamespot.com/articles/activision-blizzard-made-12-billion-from-microtransactions-in-just-three-months/1100-6483985/







  • milleti anlamıyorum ki ? kimisi yayıncılara 10-50-100 demeden atar, kimisi oyuna binlerce lirayı yatırır, gerçekten acayip yoksa ben mi pintiyim ?  


    bir oyun içi satın almaya para vermek gözüme geliyor.. oyun p2w ise zaten oynamam..

  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    Gerçekten öyle bende parayla bir oyun alıyorsam eğer oyun içi saçma sapan skinlere para vermek çok tuhafıma gidiyor.He F2P bir oyubdur severim beğenirim sürekli oynarım ara sıra aşırıya kaçmadan yatırılabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    hepsi ailenin sevgi vermemesinden, millet adam yerine konmadigindan para atimda beni adam yerine koysunlar diyor. sevgi eksikligide carpani oluyor.

  • Ready player one filmindeki ortam yakında gerçek olacak. İnsanlar orda kazanıp, kazandiklarini orda ve gercek hayatta harcamaya başlayacak. Şimdilik sadece firmalar büyük parayı kazanıyor ama oyuncularin da para kazanması yaygın hale gelince oyuna giren sayısı artacak. İşe gidiyorum diye oyuna girip 8 -10 saat sanal ortamda takılacaklar. Bekleyin görün.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  •  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeniorGrandMaster

    Ready player one filmindeki ortam yakında gerçek olacak. İnsanlar orda kazanıp, kazandiklarini orda ve gercek hayatta harcamaya başlayacak. Şimdilik sadece firmalar büyük parayı kazanıyor ama oyuncularin da para kazanması yaygın hale gelince oyuna giren sayısı artacak. İşe gidiyorum diye oyuna girip 8 -10 saat sanal ortamda takılacaklar. Bekleyin görün.

    Bu olay PlayStation Home olarak zamanında çıkmıştı. Güzelde bir şeydi ama iptal edildi. WOW ortamıda bence buna benziyor. Cİddi olarak arkadaşlık, sanal dünya ortamı var.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.