Şimdi Ara

PS5 kontrolcüsü DualSense inanılmaz övgüler alıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • PlayStation 5'i erkenden deneme şansı bulan Amerikalı yayıncılar, DualSense kontrolcüsünü öve öve bitiremedi. Yapılan açıklamalara göre Sony'nin yeni konsolu, oyun dünyasında devrim yaratacak müthiş bir kontrolcüyle geliyor. DualSense yeni teknolojileriyle birlikte oyunculara bambaşka bir deneyim vadediyor olacak.



    PlayStation 5'te bildiğiniz gibi Astro's Playroom isimli bir platform oyunu ön yüklü olarak geliyor. Sony bu oyunu, DualSense'in tüm özelliklerini ortaya çıkarak şekilde hazırlamış. Astro's Playroom'u inceleyen hemen her yayıncı, oyunun kendisinden çok DualSense'in yeteneklerine hayran kalmış. 



    DualSense'in belki de en çok övülen kısmı dokunsal geribildirim isimli teknoloji olmuş. Dokunsal geri-bildirim sayesinde örneğin oyunda kontrol ettiğiniz karakterin her bir adımını hissedebiliyorsunuz. Karakterinizin kum, metal veya tahta gibi farklı yüzeylerdeki hareketi DualSense'te bambaşka hisler oluşturuyor. Örneğin kumlu bir yüzeyde yürüyorsanız kontrolcü de yine "kumsu" bir his oluşturacak şekilde titreşimler gönderiyor, ayrıca koldaki hoparlörde de bununla orantılı sesler çıkıyor. 





    Dokunsal geribildirimin yetenekleri saymakla bitmiyor. Örneğin oyunda karakterinizin üzerine yoğun bir rüzgar estiğinde de bunu kontrolcüde hissedebiliyorsunuz. Ayrıca karakterinizin dokunduğu/vurduğu her bir cisim de yine farklı bir geribildirim gönderiyor. DualSense'i inceleme fırsatı yakalayan yayıncılar, dokunsal geribildirimin oyunculara çok daha dolu bir oyun deneyimi sunduğunu belirtmiş.



    DualSense'in getirdiği bir diğer büyük yenilik ise dinamik uyarlanabilir tetikler. Bu yeni özellik DualSense'in tetiklerine duruma göre değişken karşı koyma/direnç gösterme yeteneği getiriyor. Örneğin oyun içerisinde bir yayı sıkmanız gerektiğinde tetik tuşları sizin uyguladığınız kuvvete tıpkı bir yay gibi direnç gösterebiliyor. Dinamik tetikler, dokunsal geribildirimin titreşimleriyle birleştiğinde sanki gerçekten de bir yayı zorluyormuşsunuz gibi bir his alıyorsunuz.





    DualSense'in yeni tetikleri kullanıcıya böyle karşı koyuyor:






    Tabi Astro's Playroom Sony tarafından DualSense'in yeteneklerini göstermek için geliştirilen bir oyun. Dolayısıyla yeni özelliklerin sonuna kadar kullanılmış olması normal. Ancak ileride üçüncü parti geliştiriciler bu yeni özellikleri ne kadar kullanacak şu anda bilemiyoruz. Yine de en azından birinci parti Sony oyunlarında DualSense'in yeteneklerinden en iyi şekilde faydalanılacağını tahmin edebiliriz.



    Yeni teknolojileri ve çıkış oyunlarıyla heyecanla beklenen PlayStation 5; ABD ve Japonya gibi bazı bölgelerde 12 Kasım'da, Türkiye ve Avrupa'da ise 19 Kasım'da piyasaya sürülecek. Konsolun ön sipariş stokları şu anda ülkemiz de dahil olmak üzere her yerde tükenmiş durumda. 









  • Sorun sadece Türklerde değil genel oyuncu kitlesinde. Xbox one kontrolcüsünün tetik tuşlarında titreşim vardı ama kimsenin umrunda olmadı. Hatta çoğu kişi belki böyle bir özelliğin farkında bile değildir. Böyle olunca da birinci parti stüdyolar bile oyunlarında kullanmadı bu özelliği (örn. gears 5). Forza Horizon 4 ve Shadow of the tomb raider destekliyordu bu özelliği ve gerçekten fark yaratan bir şeydi. Forzada gaza çok yüklenince arabanın patinaj yapması ve tetiğin parmağı rahatsız edecek kadar titremesi, tomb raiderda ateş ederken tetik tuşunun verdiği tepki, lara sağ baltasını saplarken sadece sağ tetik tuşunun titremesi solu saplarken solun titremesi, oku kullanırken verilen tepki vs. Bunlar çözünürlükten daha önemli şeyler benim için. Microsoftun aksine, Sony pazarlamasını güzel yapıyor bu işin. Birinci parti stüdyoları da işin içine katarsak yeterli desteği görür gibi bence bu özellik. Öyle gyro gibi infamousada sprey boya yapıp sonra başka oyunda kullanmamak üzere kenara atmalık zorlama bir şey de değil.

  • normal kol işte reklam kokan hareketler


    dualshock 4 de iş görüyor

  • Kolun ozelikleri cok iyi bakalım sağlamlık bakımından nasıl

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Barni Moloztaş kullanıcısına yanıt
    vizyona bak hahaha,adamlar yeni şeyler deniyor ma bizim türkler alamadığı için daha konsol çıkmadan kötülemeye çalışıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konsolun kendisinden daha çok konuşuluyorsa, konsolda konuşulacak bir şey yok demektir.

  • Bizim gibi fakir ülkeleri bilmem ama yurt dışında ps5 önde gidiyor. MKBHD nin ps5 izlenme sayısı işe xbox series x videosu izlenme sayısına bakın. Nerdeyse 8milyon fark var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: th9

    vizyona bak hahaha,adamlar yeni şeyler deniyor ma bizim türkler alamadığı için daha konsol çıkmadan kötülemeye çalışıyor

    Sorun sadece Türklerde değil genel oyuncu kitlesinde. Xbox one kontrolcüsünün tetik tuşlarında titreşim vardı ama kimsenin umrunda olmadı. Hatta çoğu kişi belki böyle bir özelliğin farkında bile değildir. Böyle olunca da birinci parti stüdyolar bile oyunlarında kullanmadı bu özelliği (örn. gears 5). Forza Horizon 4 ve Shadow of the tomb raider destekliyordu bu özelliği ve gerçekten fark yaratan bir şeydi. Forzada gaza çok yüklenince arabanın patinaj yapması ve tetiğin parmağı rahatsız edecek kadar titremesi, tomb raiderda ateş ederken tetik tuşunun verdiği tepki, lara sağ baltasını saplarken sadece sağ tetik tuşunun titremesi solu saplarken solun titremesi, oku kullanırken verilen tepki vs. Bunlar çözünürlükten daha önemli şeyler benim için. Microsoftun aksine, Sony pazarlamasını güzel yapıyor bu işin. Birinci parti stüdyoları da işin içine katarsak yeterli desteği görür gibi bence bu özellik. Öyle gyro gibi infamousada sprey boya yapıp sonra başka oyunda kullanmamak üzere kenara atmalık zorlama bir şey de değil.





  • Birde fifa oynarken veya souls serilerinde test etmek lazım.

  • Xbox one da olan tetik titreşimini yenilik diye sunmak garip.Bu özellik var olmasına varda, kaç tane yapımcı bunu kullanacak?ps3 sixaxis ve ps4'ün dokunmatik kısmına dönmesin bu olay.

  • PS5 kontrolcüsü DualSense inanılmaz övgüler alıyor
  • JourneyToTheWest kullanıcısına yanıt
    Ps5 ozel oyunları kullansa yeter

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • asdf_13 kullanıcısına yanıt
    Öyle olması lazım zaten şahsen ben de maaşımı dolarla alsam ben de ps yi ve exlusiveleri seçerdim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • th9 T kullanıcısına yanıt
    Yoo doğru söylüyor ds4de vardı hangi oyunda kaç oyunda kullandılar Exc oyunlarda bile yoktu bir çok özellik

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Deneyimleyip tercüme edip görmek lazım başkalarının görüşleri çok fazla bir şey ifade etmiyor.

  • Warzone'da silahla ateş ederken tutukluk yapsa böyle hiç fena olmaz yani.

  • Lirikal Militan kullanıcısına yanıt

    PS5 kontrolcüsü DualSense inanılmaz övgüler alıyor 

  • İş parasında değil de kalitesinde bitiyor.
    Elinde bozulmasa değdi dersin....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: th9

    vizyona bak hahaha,adamlar yeni şeyler deniyor ma bizim türkler alamadığı için daha konsol çıkmadan kötülemeye çalışıyor

    alacak gücüm yok mu sence

  • Ps5 cihazını yaklasık 15 gündür kullanıyorum. 2 kolumu da gayet hassas kullanmama ragmen. Dualsense ilk arızasını maalesef verdi. Dualsensin r2 tusunun dinamik sertliği gitti ve içinden tıkırtı gelmeye başladı. L2 tuşu gayet sert iken r2 tuşu cok aşırı hafifledi. İçindeki yay cıkmıs gibi bir bosluga düştü tuş. Kendi kendine ateş ediyor oyunda yada otomatik gaz veriyor. Yabancı forumlardan baktığımda bununla alakalı birçok şikayet alınmış. Aşağıda linklerini bırakacağım. İçindeki yaydan kaynaklı kronik bir sorun gibi görünüyor. Bugun Üsküdar servise kolu götürdüm bir ksç kişinin daha getirdiğini ve yeni cihazla değiştirdiklerini söylediler. Ancak şuan icin buna bir çözüm yok gibi bakalım Sony ilerleyen zamanlarda bununla alakalı nasıl bir önlem alacak.

    Google dualsense trigger loose diye arattıgınızds bir çok video ve paylaşım görebilirsiniz.

    https://www.reddit.com/r/PS5/comments/k19leg/dualsense_loosesensitive_r2_trigger_root_cause/?utm_source=amp&utm_medium=&utm_content=post_body

    https://amp.reddit.com/r/PS5/comments/jzzqtk/dualsense_r2_trigger_has_lost_all_resistance/

    https://www.youtube.com/watch?v=jcAHz-0R_wY&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.