Şimdi Ara

Dimensity serisine iki yeni amiral gemisi ekleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • MediaTek’in bu yıl içerisinde en çok satan yonga seti serisi haline gelen Dimensity gelecek yıla da iddialı hazırlanıyor. Seriyi yenileyecek olan MediaTek işe Cortex-A78 çekirdeklerinden başlayacak.



    İki yeni amiral gemisi



    Geçtiğimiz yıllarda Helio X ile yaşadığı hayal kırıklığını tekrar etmek istemeyen MediaTek, güçlü ancak biraz daha maliyete oynayan yonga setlerine ağırlık veriyor. Dimensity 1000 serisi yonga setleri Cortex-A77 çekirdeğine sahipken uygun fiyatlı üst seviye telefonlarda yerini almıştı.



    Ayrıca Bkz.iPhone 12 Pro karşınızda



    Gelecek yıl itibariyle aynı strateji devam edecek. Firmanın MT6893 ve MT6891 şeklinde iki yeni Dimensity yonga seti hazırladığı iddia ediliyor. Yonga setleri güçlü Cortex-A78 çekirdeği ve yüksek ihtimalle Cortex-A55 verimlilik çekirdeğinden oluşacak. Yine 2+6 veya 4+4 şeklinde dizilimler olacaktır.



    MediaTek’in yeni yonga setlerini 6nm veya 5nm sürecinde tasarlayacağı ifade ediliyor. Yani hem performans hem de verimlilik açısından en iyi Dimensity yonga setleri bizi bekliyor olacak. Diğer taraftan 5G desteği de yükselen trend içerisinde MediaTek’in iddiasını arttıracak.



    Yeni Dimensity yonga setlerinin gelecek yılın ilk aylarında piyasaya çıkması bekleniyor. Bu yıl Xiaomi, Redmi, Oppo, Realme, Huawei, ZTE gibi pek çok marka Dimensity yonga setlerine yer vermişti. Yeni yonga setleri de aynı hızda yarışa katılacaktır.



     



    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2020/10/31/two-new-mediatek-mobile-phone-chipsets-with-cortex-a78-cores-in-development/







  • Daha Dimensity 820'li global telefon yok, bu haberin bir önemi yok bence. Donanımhaber'e bir şey demiyorum, demek istediğim haber güzel de umut yok.

  • Dimensity iyi işler çıkarabilir destek verilirse. Qualcomm hala 5g için ayrı yonga satarken Mediatek işlemci içinde ve çift hat 5g gibi önemli özelliklerle geliyor. Piyasada yer tutması herkes için yararlı olur. İşlemcilerin kod adlarını değiştirseler artık iyi olacak. Hala MTxxxx kodu kullanıyorlar görünce tırsıyorum.

  • Dimensity 800 ve 1000 serileri gerçekten başarılı işlemciler olmuş. Eski Mediatek değil, enerji ve termal verimliliği eskisi gibi başarısız değil. Yavaş yavaş Qualcomm ile yarışabilir hale geliyor. Bence destek verilmeli çünkü bir piyasada tekel olan, rakipsiz kalan bir firma kadar tehlikeli bir şey yoktur. Qualcomm tekel olmamalı. Diğer yorumcu arkadaşın dediği gibi Mediatek 5G konusunda da önemli atılımlar yapıyor, Qualcomm işlemci+modem paketi için fahiş fiyatlar isterken, Mediatek uygun fiyata orta segment telefonlara bile 5G getirmeye çalışıyor. Çok önemli bir marka o yüzden.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.