Piyasaya buyuk umutlarla çikan, hakkinda bir çok şey söylenen ve dpreview'deki incelemesinin ardindan image ve optik kalitesinde 7.0 puan alarak şaşirtici derecede başariz olan Sony H9'un yarattigi hayal kirikliginin ardindan makinayi almayi dusunenlere image kalitesinde 9.0 puan ve "Higly Recommended" tavsiyesi almiş Fuji F31'i tavsiye etmiştim.
Aslinda ayni sinifta olmayan iki cihaz. Biri compact, digeri slr-like. Fakat bir çoguna gore yuksek zoom kabiliyeti haricinde H9'un karsisina F31fd ciktiginda h9 image kalitesinde compact bir makinaya boyun egiyor. Zaten 1/2.5 sensorun, 1/1.7 Super CCD sensör karsisinda ne şansi olabilir ki
F31 fiyati, nikon d50 ile kıyaslanan muhteşem iso ve renk başarisi, TIPA 2005 "en iyi compact" ödülüne sahip kardeşi F30'dan daha keskin fotolara imza atmasi, super ccd sensorü ve sahip oldugu "face detection" (yüz tanıma) teknolojisi ile önemli bir alternatif. Fotograflar dunyanin degişik ülkelerinden insanlarin F31fd ile TAMAMEN AMATÖR KULLANİCİLAR TARAFINDAN ÇEKİLMİŞ. Sonuclar ortada..
H9'mu, F31'mi herkesin kendi tercihi ama benim mantigim her kosulda sinifinin en iyi image kalitesine imza atan Fuji f31fd diyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 3 Haziran 2007; 10:35:54 >
Eğer bu fotoğraflar gerçekten o cihaz ile çekilmişse, kendi makinem ile boş yere öğünüyorum demektir. Ve ayrıca bundan sonra fotoğraf makinemi değiştireceğim zaman listemde 2. sıraya Fuji oturacak demektir, Fujiyi tebrik ediyor, bu bilgiyi bizle paylaştığı için Pininfarina arkadaşımıza da teşekkür ediyorum.
bu makine benim isimi gorur :)
ama FUJI s700 de guzel
hem ayni fiyata :)
Ayni fiyata olmasi bir sey ifade etmez yanliş mantik yurutuyorsun fuji f serisi içinde F30 ve F31fd'nin özel bir yeri vardir. Belkide fuji bile bu cihazlarda bu perfonmansi nasil yakaladigini bilmiyordur
Amatör kullanicilarca çekilmiş Fuji F31fd fotolarina devam..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 2 Haziran 2007; 11:16:32 >
ii de f31 fd küçük(3xoptik) compact bir makine!!! kıyaslanması gerekn modeller ne h9 nede nikon d50!! Alakasız olmuş yanii, tamam güzel makine, güzel fotoğrafları var ama sınıfı tutmuyo
ii de f31 fd küçük(3xoptik) compact bir makine!!! kıyaslanması gerekn modeller ne h9 nede nikon d50!! Alakasız olmuş yanii, tamam güzel makine, güzel fotoğrafları var ama sınıfı tutmuyo
İşte asıl enteresan olan da bu zaten. Compact bir makinanin renk doygunlugu, keskinlik ve iso perfonmansinda Nikon D50 gibi bir dev'e kafa tutuyor olmasi!!
Bu arada H9 foto kalitesinde f30 serisine rakip dahi degil...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 30 Mayıs 2007; 20:25:31 >
fotograflar gereğinden büyük konulmuş.. genede güzel fotolar kompozisyonlar iyi.. keşke croplarını da koysaydın...
Gereginden buyuk ile ne kastediyorsun anlamadim?
Crop vs koymaya gerek duymadim cunku bunlar karşılaştirma veya test fotolari degiller. F30 olsun, F31fd olsun zaten dünyanin en iyi ve profesyonel inceleme sitelerince zamaninda "gerektigi sekilde incelenerek" test edildiler. Cihazlarin merak etmiş oldugun crop, iso, sharpness, renk vs gibi birçok perfonmansina başta "dpreview" olmak uzere nette bir çok degerli ve guvenilir kaynakta detayli bilgilerine ulaşabilirsin.
Kisaca, bu fotolari inceleme veya test amaçli degil f30 serisinin foto kalitesi hakkinda bir fikir vermesi açisindan koydum buraya...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 30 Mayıs 2007; 21:28:57 >
evet anladım iyiki koydun. makina tüm dunyayı dolaşmış sonra sana ulaşmış herhalde. renkler ve ışık dengesi harika.. .. bu forumlarda 640*480 den büyük foto konulduğunda açması geç oluyor.ve tamamen yüklendikten sonra gene küçük haline geliyor ondan gereksiz dedim. yoksa bu büyük haliyle(şu anki haliyle *800*600 yada en iyisi 1024*768 ) bunları bir rar dosyasına koyup rapids hare koyabilirsin. o zaman insanlar tam ekran bakabilir .
evet anladım iyiki koydun. makina tüm dunyayı dolaşmış sonra sana ulaşmış herhalde. renkler ve ışık dengesi harika.. .. bu forumlarda 640*480 den büyük foto konulduğunda açması geç oluyor.ve tamamen yüklendikten sonra gene küçük haline geliyor ondan gereksiz dedim. yoksa bu büyük haliyle(şu anki haliyle *800*600 yada en iyisi 1024*768 ) bunları bir rar dosyasına koyup rapids hare koyabilirsin. o zaman insanlar tam ekran bakabilir .
Altıgen şeklindeki balpeteği dokusuyla kare sensörlere göre daha fazla ışık algılayan sensör ve sensörden gelen sinyalleri fotografa uygularken noise azaltan real photo işlemci işte bu makineyi compact yapısına rağmen rakiplerinden üstün kılan en önemli iki özellik ve teknoloji!
neden polemik konusu yapıldığını anlamadım..
quote:
Orjinalden alıntı: pininfarina
quote:
Orjinalden alıntı: Ahmet1980
quote:
Orjinalden alıntı: pininfarina
quote:
Orjinalden alıntı: MrKutlu
balpeteği sensör ve fotografı kayıt ederken noise azaltan real photo işlemci! Hepsi Bu!
"Hepsi bu" dedigin ve sözde kucumsedigin bu perfonmans ve teknolojiye henuz hiç bir compact ve marka ulaşamiyor ama
Küçümseme değilde, sanki imalı bir övgü yapmış gibi MrKutlu
"Hepsi bu" takısı çok imali bir övguye cok benzemiyor Ama zaten övmek zorunda da degil
@pininfarina abi nedir sendeki bu h9 kompleksi? her yerde bu makinayı kıyaslama yoluna gidiyorsun hemde sınıfları birbirine uymayan bu fujilerle. topic açıyorsun h9 nakavt diye anlayabilmiş değilim. bunun nedeni ne ki? artık birileri tavsiye istediğinde (kompakt makina) tavisyesi sen gene çıkıp bu makina h9 dan iyi yada kötü gibi yorumlarda mı bulunacaksın ilgisiz alakasız yerlerde? merak ediyorum doğrusu
Buradaki fotoğrafların hepsi zannedersem f 31 ile çekilmemiş. F 30 ile çekilenler de var. Hatta alttaki fotoğraf Nikon D80 ile çekilmiş. Fotoğraflardaki renklerin canlılığı gerçekten çok güzel. Ama çokta abartmayalım bence...
quote:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugk1974 -- 2 Haziran 2007; 1:18:36 >
Gökmen m , Yurt dışından 1 tane getirttiğinde hiçbirşey olmaz zaten, kendi makinem der geçer "getiren kişi" , Dubaiye bir zamanlar sık sık gidip gelen birisi olarak söylüyorum, 4 veya 5 tane aynı anda cep telefonu getirdiğim oldu, ikisini cebime , diğerlerini ayrı ayrı paketlere koyunca hiçbirşey olmuyor. ! Neden gümrük ödeyeceksin ki onu anlayamadım. Bir valiz dolusu getirirsen tabiki gümrük öder. Onun oranını pazartesi günü öğrenirim, bu arada bilenler cevaplamazsa.
selamlar
quote:
Orjinalden alıntı: GOKMENM
f31 n1 dende iyidir n2 dende...
compakt sınıfın tartışmasız en iyisidir.. tek rakibi canon ixus 800 dür.
ancak onada iso performansında ve keskinlikte fark atmaktadır.
f30 biraz daha düşük noise verir ancak f31 daha keskindir ve yüz tanıma özelliği bulunur.
yüz tanıma özelliği aciliyet taşımamakla birlikte ,güzel bir özelliktir..
yurt dışından kendime getirme niyetim var...ancak gümrük nedeniyle endişelerim var.
400 ytllik makinede ne kadar gümrük öderim bilen varmı.??
bu arada f31le ilgili topik açılmışsa getirip satmayı düşünen arkadaşlar olabilir...
compakt sınıfın tartışmasız en iyisidir.. tek rakibi canon ixus 800 dür.
ancak onada iso performansında ve keskinlikte fark atmaktadır.
Bence gokmenn gercekci ve dogru bir yaklaşimda bulunmus komik olan nedir? Sadece "tek rakibi" konusunda yanilmiş. Zira f30'un karşisina ixus familyasi icinde bence en iyi fakat yinede "nispeten zayıf" bir rakip cikarmiş hepsi o.
bu konuyu birkac gun once acmis olsaydiniz ingiltereden yarin sabah arkadasim istanbula donucek onunla gonderirdim sana ama gec kalmissin biraz bende yeni camera almayi planliyordum sanirim bunu alicam ama bu makinayi kullanan varmi hic?Bu arada ingilteredeki fiyati ben suan baktim £134 ama daha ucuza bulunur £120-110 gibi
yakında fuji karşısına daha kaliteli rakipler çıkarır canon ve geçebilir.
biz şu anki ortamı konuşuyoruz. ve gerçek o.
iso 800 de istediğiniz kompakt makinenin resmini koyun foruma.. buyrun.
yanına bile yaklaşamıyor malesef. hatta bazı slrlerden bile koysanız yine resim üstünlüğü bariz üstün.tabi slr ile yapacaklarımız çok çok fazla ama o ayrı derseniz haklısınız. ben resim kalitesinden bahsediyorum.
canon sony istediğiniz kompakt modelle çekilmiş resmi koyun iso 400-800-1600 hiçbiri f30 un resim kalitesiyle karşılaştırılamıyor bile.