Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: [b]BLU-RAY FİLMLERİMİZİ DEĞERLENDİRELİM[/b]

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Cevap: [b]BLU-RAY FİLMLERİMİZİ DEĞERLENDİRELİM[/b] Sayfa: <<   < önceki  8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
kevinsert

8 Mayıs 2008; 13:50:17 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: HD_maniac

Mkv değil dostum orjinal blu-raylerden bahsediyorum.
Ancak gerçekleştirebilmek için bluray yazıcınız olması (Yakın bi arkadaşın var sağolsun ) gerekiyor
Yada boş medya bulamayıp harddiskte izlersiniz.

Bu çok pahalı ve gereksiz birşeye.Blu ray e altyazı ekleyip kopyasını yazmanın neresi mantıklı?

GamertaG:
Kemalettin
kevinsert

8 Mayıs 2008; 13:59:56 

quote:

Orjinalden alıntı: dmrbrn

sayn onbeş,
senin hd dediğin sinema sektöründeki hd ise o farklı bişey,ben1280*720 yada 1920*1080 diye insanlarınhd duyuncaaklına gelen şeyden bahsettim,bu bir...
iki dünyada hala dijital kameraları kullanmak istemeyen birsürü yönetmen var(mesela spıelberg),bu tamamen ayrı bir zevk.yani analog ile dijital çekim tamamen kişisel zevkler(mesela bazıları dijitalin analog gibi derinliği yakalayamadığını falansavunup filmini analog çekiyor)...ben sinema sektöründe kullanılanhd sistemler kötüdür analog 35mm,iyidir demedim....sadece klasık 35pelikül sinema filmi ile evlerimize giren bluray kıyaslaması yaptım......
,evet,35mm analog pelikül film evlerde kullanılan hdden çooook daha üstün...
dünyadaki firmaların dertlerinden biride analog film parasın maliyeti düşünmek,işin birazda bu tarafını düşünüyorlar,eee dünya dijitale doğru gidiyor...
analog filmlerdede mutlaka bir çözünürlük olur....ben ortalama 20milyon piksel dedim,elbette bu analoğun net bi rakamı yok,ama mutlaka bi çözünürlüğe sahip...
tekrar edeyim
ben sinema sektöründeki hd sistemlerin kötü olduğunu değil(heee bunu söyleyen yönetmenler var-bu zevk sence iyidir bence kötüdür)bana göre gayet güzel,evlerde duyduğumuz kullandılan hd blurayin analog 35e göre çok daha düşük olduğunu söylüyorum,o kadar.....dikkat edersen hd ile sd karşılaştırma yaptım....
sinema sektöründeki hd-analog ayrı bi tartışma konusu...

haklısınız yanlışı düzeltmişsiniz.suanki 35mm filme hicbirsey yetişemez ne HD ne UHD.yalan yani HD kamera ile cekilmişmiş neymiş kendinizi kandırmayın 1-2 HD görüntü gördünüz diye.Şöle bi ekleme yapmak isterim tüm sinema filmleri 35mm cekilir nerdeyse.Ve bazıları vardır 70mm çekilmiştir örnek olarak Lawrance in Arabia,Hamlet,Titanic,2001 space oddysey,west side story..bu filmleri perdede görünce gercekten sasırabilirsiniz goruntu kalitesine.

GamertaG:
Kemalettin
HD_maniac

8 Mayıs 2008; 23:24:37 

quote:

Orjinalden alıntı: kevinsert

quote:

Orjinalden alıntı: HD_maniac

Mkv değil dostum orjinal blu-raylerden bahsediyorum.
Ancak gerçekleştirebilmek için bluray yazıcınız olması (Yakın bi arkadaşın var sağolsun ) gerekiyor
Yada boş medya bulamayıp harddiskte izlersiniz.

Bu çok pahalı ve gereksiz birşeye.Blu ray e altyazı ekleyip kopyasını yazmanın neresi mantıklı?

Valla hocam sen altyazısız izleyebiliyorsan bravo.
Medya pahalı olduğu için bende yazdırmıyorum.
Şimdilik diskin imageini alıp harddiske atıyorum.
İzlemek istediğimde Daemontoola gösterip izliyorum.

1080p movie, klip takası yapan arkadaşlar pm atabilir.
pes4 hamachi

Sisteme Gözat

11 Mayıs 2008; 17:59:43 

şaka gibi ya herkes birbirinden hd filim istemiş ne gerek var yahu eşşekte hepsi var :) bu tür şeylere gerenk yok

Dual Core E2160 1800mhz@3.2 mhz günlük - Gigabyte P35-DS3L - 2gb kingston DualDDR2 800mhz@1066mhz 5-5-5-17 samsung 180GB GSata2 8mb Buffer - 20.01 '' İNCA lcd monitör -SKY STAR 2-coolmaster 390 watt PSU
- Philips DVD-RW -PC APARATLI ORJ. SONY DUAL SHOCLK 2
SPARKLE 8800gt coolpipe3 (725-2025)
Guns N Roses

12 Mayıs 2008; 12:14:21 

pes4 pes vallahi ,45 gblık bi dosyayı eşşeğe yükledinmi çökertirsin yau,ne gereği var takas yolu ile elde etmek varken 4589 gün neden bekleyelim...köstek olacağına bi destekte sen ol derim.

Guns N Roses

12 Mayıs 2008; 12:18:27 

Değerlendirmelere devam ;
6th day,meşhur vali armut sivasta negezerin filmi.
BLU-RAY double layer (34 gb)
Görüntü H264
ses dolby true hd
disc içeriği;özel efectler ile kamera arkası gerçekten hoş olmuş filmde kullanılan teknolojiyi açıklamaları
interaktif menü gayet iyi.
blu-ray teknolojsi oturmaya başlıyor yavaş yavaş.görüntü itibari ile bekleneni vermiş izlemek isteyenler gönül rahatlı ile alabilir.

semsal01

12 Mayıs 2008; 12:22:44 

quote:

Orjinalden alıntı: Guns N Roses

Değerlendirmelere devam ;
6th day,meşhur vali armut sivasta negezerin filmi.
BLU-RAY double layer (34 gb)
Görüntü H264
ses dolby true hd
disc içeriği;özel efectler ile kamera arkası gerçekten hoş olmuş filmde kullanılan teknolojiyi açıklamaları
interaktif menü gayet iyi.
blu-ray teknolojsi oturmaya başlıyor yavaş yavaş.görüntü itibari ile bekleneni vermiş izlemek isteyenler gönül rahatlı ile alabilir.

Sağolasın merak ettiğim bir blu raydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semsal01 -- 12 Mayıs 2008; 12:21:50 >

Guns N Roses

12 Mayıs 2008; 19:30:21 

önemli değil ,değerlendirmelere devam ,günde bir film değerlendirmeye çalışıyorum destek destek:)

THX

12 Mayıs 2008; 21:55:37 

Starship Troopers Blu-rayini herkese tavsiye ederim kumlanma yok denecek kadar az HD DVDden farkı yok

semsal01

14 Mayıs 2008; 9:12:16 

quote:

Orjinalden alıntı: THX

Starship Troopers Blu-rayini herkese tavsiye ederim kumlanma yok denecek kadar az HD DVDden farkı yok

Şu hale bakın dostlar bir blu ray in güzelliğini hd dvd gibi diyerek özetliyoruz ki bende buna katılıyorum. Tüm bunlara rağmen hd dvd öldü.
Entirika kaliteyi yendi.

Bu arada herhangibir blu ray filmi ps3 ve blu ray player ı yanyana seyretme imkanı olan oldu mu? Özellikle panasonic blu ray player ile?
Arada gözle görülür bir kalite farkı varmı?

Hi-def-man

14 Mayıs 2008; 9:22:27 

Bu ay hem HomecinemaChoice hemde What Hifi & Video dergilerinde Blu-Ray testleri vardı.

1. Panasonic BD-DP30
2. Pioneer
3. Sony 500
4. Samsung 1400
5. PS3
6. Sharp
7. Sony 300

Bu durumda beni ençok etkileyen konu siyah seviyesindeki farklılıkdı. Panasonic ile PS3 arasında siyah seviyelerinde çok büyük farklılıklar olduğu ve PS3 'ün bariz kumlanma yaptığını yazmışlar.

Ses kalitesinde ise uzak ara Pioneer önde. Panasonic 2. PS3 sonuncu.

Hi-Def-Man
Panasonic PT-AE1000-DA-LİTE 106inch 16:9 perde-Yamaha RX-V2700
Samsung SP50L7HX-JBL Ti5000-Def Tech.CLR2000-Def Tech.BP2x-Def Tech. PF18TL Sub.-PS3-Toshiba HD1E HDDVD-Pioneer DVR434 HDD DVD recorder-DSMART-DIGITURK-Def Tech. Pro Sub 80 (center sub)
ercument76

14 Mayıs 2008; 10:21:36 

quote:

Orjinalden alıntı: semsal01

quote:

Orjinalden alıntı: THX

Şu hale bakın dostlar bir blu ray in güzelliğini hd dvd gibi diyerek özetliyoruz ki bende buna katılıyorum. Tüm bunlara rağmen hd dvd öldü.
Entirika kaliteyi yendi.

Bu arada herhangibir blu ray filmi ps3 ve blu ray player ı yanyana seyretme imkanı olan oldu mu? Özellikle panasonic blu ray player ile?
Arada gözle görülür bir kalite farkı varmı?

Selamlar,

Gerçekten birçok hd dvd denedim hepsinde görüntü kalitesi üst seviyedeydi, maalesef blu ray için bunu söylemek çok zor.Hatta bazı filmlerde dvd ile yarışacak kadar aşağıdalardı.Bizler için buradaki yorumlar o bakımdan önemli diye düşünüyorum.Herkese kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercument76 -- 14 Mayıs 2008; 10:20:58 >
Magnat_HiFi

Sisteme Gözat

14 Mayıs 2008; 10:37:52