Şimdi Ara

Netflix, ABD’deki paket fiyatlarına zam yaptı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Popüler çevrimiçi içerik platformu Netflix, ABD’deki üyelik paketi fiyatlarına zam yapmaya karar verdi. İlk olarak Kanada’da hayata geçirilen uygulama, ABD için de bekleniyordu.



    Şirketin Standart ve Premium (özel) üyelik paketlerine yapacağı zam sonrası yeni fiyatlar sırasıyla aylık 14 ve 18 dolar olacak. Üyeler, daha önce standart paket için 13 ve Premium paket için ise 16 dolar aylık ücret ödüyordu. Şirket, aylık üyelik ücreti 9 dolar olan temel (basic) paket fiyatında ise değişikliğe gitmedi. Netflix, Ekim ayı başında Kanada'daki üyeliklere de zam yapmıştı.



    ABD ve Kanada dışı pazarlar için henüz zam haberi yok



    ABD’den gelen zam haberinin ardından Netflix’in hizmet verdiği diğer pazarlardaki fiyatların akıbetinin ne olacağı ise henüz belli değil. Netflix’in ülkemizdeki mevcut fiyatlandırması ise şöyle:




    • Temel Paket: Aylık 17.99 TL / Tek Cihaz SD Çözünürlük (Aynı anda tek bir cihazda, Standart Çözünürlük ile izleyebiliyorsunuz)

    • Standart Paket: Aylık 29.99 TL / İki Cihaz, HD Çözünürlük.

    • Özel Paket: Aylık 41.99 TL / Dört Cihaz, HD ve Ultra HD çözünürlük.



    Zamlı fiyatlar, ABD’deki mevcut Netflix üyeleri için iki ay içinde faturalara yansıyacak.




    Kaynak:https://www.engadget.com/netflix-raises-prices-in-united-states-192313367.html



  • Para birimi olarak hesaplamak yanlış olabilir. Daha çok zaman olarak hesaplamak lazım, bir şeyler alırken aslında zamanını veriyorsun. Örnek kasiyer olarak çalışıyorsunuz bir market de. Aynı model araç Amerika da asgari oranda çalıştığında kaç ayda alabiliyorsunuz ve Türkiye de kaç ayda alabiliyorsunuz? Doğru hesaplama şekli bu olabilir. Para birimleri eşit olmayabilir, ama zaman her yerde eşit. Şimdi şunu diyebilirsiniz ama insanlar eşit para almıyor. Zaten asgari oranda dedim aylık çalışma saatini. Bir kasiyer olarak Avrupalı birisi 150 saat çalışıp aynı ürüne sahip oluyorken, siz 250 saat çalışıp sahip oluyorsanız eğer onların refah seviyesi daha iyidir. Karşı tarafa bunu sormalısın seninle aynı işi yapıyoruz sen ne kadar zamanda bunu alıyorsun? Para değil, hayatından olan zamanı veriyorsun.

  • Keşke bizde ABD gibi birim para gibi olsa paket fiyatları

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dalette

    Keşke bizde ABD gibi birim para gibi olsa paket fiyatları

    Para birimi olarak hesaplamak yanlış olabilir. Daha çok zaman olarak hesaplamak lazım, bir şeyler alırken aslında zamanını veriyorsun. Örnek kasiyer olarak çalışıyorsunuz bir market de. Aynı model araç Amerika da asgari oranda çalıştığında kaç ayda alabiliyorsunuz ve Türkiye de kaç ayda alabiliyorsunuz? Doğru hesaplama şekli bu olabilir. Para birimleri eşit olmayabilir, ama zaman her yerde eşit. Şimdi şunu diyebilirsiniz ama insanlar eşit para almıyor. Zaten asgari oranda dedim aylık çalışma saatini. Bir kasiyer olarak Avrupalı birisi 150 saat çalışıp aynı ürüne sahip oluyorken, siz 250 saat çalışıp sahip oluyorsanız eğer onların refah seviyesi daha iyidir. Karşı tarafa bunu sormalısın seninle aynı işi yapıyoruz sen ne kadar zamanda bunu alıyorsun? Para değil, hayatından olan zamanı veriyorsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 30 Ekim 2020; 10:57:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zama bak be bizde olsa.

  • Bu ulkede herkes 2 kati zam yapıyor ama kimsenin sesi çıkmıyor. Amerjkada 2 $ yapiliyor sadece.

  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    Söylediklerine katılıyorum. Örnek vermek gerekir ise, gecekonduda yaşayan biri karşı semtte rezidansta oturan birine bakarak, benden daha az çalışıp daha fazla para kazanıyor, ama bu haksızlık diyebilir. Sorun aralarındaki mesai saat farkı değil, mesele rezidansta oturan kişinin eğitim seviyesi, gelişmişliği ve ortaya koyduğu iş kalitesi ile gecekondudakinin farkı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 30 Ekim 2020; 12:10:20 >
  • Bence şu anki fiyatlar gayet iyi.

  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz örnekle yapılan açıklama birbiriyle çelişiyor. Cevap verdiğiniz mesajdaki örnekte iş şartları ve çalışılan zaman eşit. Her iki kişi de örnekte kasiyer ve yaptıkları iş de aynıyken sizinki farklı kültür, eğitim ve gelir seviyesindeki iki kişiyi karşılaştırmak oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Ama benim demek istediğim halkların genelini ilgilendiren bir konu. Herkes beyaz yakalı ya da girişimci değil sonuçta çoğu insan işçi sınıfı ve toplumları da ayakta tutan bu kesim. Paranızın çok olması kaliteli iş koymanız eğitim seviyeniz kabul edilebilir ama günün sonunda işinizi yapacak insanlara ihtiyaç duyarsınız. Mutlu edebildiğiniz sürece de hem siz kazanırsınız hem karşı taraf.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 30 Ekim 2020; 14:48:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zam gelsede bizimkileri etkileyen birşey olmaz.Sürüyle yeni üyelik açıp 30 gün bedava kullanan var tekrar tekrar hatta bunu ticarete dökenler bile var.Forumda netflix konusunda sürüyle örneği var.Vpn ile almanya üzerinden 30 gülük bedava üyelik açıp birbirinden haberi olmayan 4 kişiyi ortak edip hesabı verenler var.Farkedeceksiniz ki o satan kişiler sürekli okeye 4. aranıyor diye mesaj atıyorlar ve hiç 4.yer ise nedense hiç dolmuyor :D

  • HD paket 1080P mi oluyor?

    Standart paketle FHD 1080p izlenir mi? (youtube artık HD çözünürlük olarak 1080yi görüyor. 720p ye HD demiyor ya.)

  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    O zaman örneği yanlış aslında. İki kasiyer örnek verdi ise iki kasiyerin çalıştığı mağaza ile ülke farklı ise aynı maaşı alamaz. Yani bir Somalili kasiyer ile bir Fransız kasiyerin aynı zaman ve aynı şartlarda çalışıp aynı parayı almasını düşünmek ve Somaliliye bak sen de çalışıyorsun aşnı saat ama aynı maaşı alamıyorsun demek saçmalık olur. Gerek bulunduğun ülkenin gücü ve getirisi gerek ise aldığın eğitim kalitesinden dolayı biri daha fazla para alır, diğeri daha az. Muhtemelen Fransa'daki bir kasiyer de Duai'de kasiyer olandan belki yarı yarıya yine az para alıyordur. Zenginlik ülkeden ülkeye farkılık gösterir ve vatandaşına da farklı yansır. Hep biraz daha azı ve daha çoğu olacaktır. Paris'li isyan mı etsin ben niye Duai'deki kadar para alamıyorum diye? Komik olur.

  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Hayır herhangi bir yanlışlık yok. Çünkü ülkelerin vatandaşlarına sağladığı asgari ücret üzerinden alım gücü örnek verildi. Oradaki kasiyer de asgari maaş alıyor buradaki kasiyer de. Ama oradaki kasiyer bir ürün alabilmek için 30 saat çalışıyorsa buradaki kasiyer aynı ürünü alabilmek için 150 saat çalışıyor. Her iki kasiyer de ülkelerinin kanunen belirlediği asgari maaş ile çalıştıktan sonra buradaki kıyaslamada bir yanlışlık olmaz. Bu alım gücünü ve refah seviyesini gösterir. İster Fransa olsun ister başka bir ülke. Oradaki asgari ücretle geçinen çoğu kişi hayat pahalılığını bizimki kadar hissetmiyor. Bir ürün alırken o ürünün vergisinin vergisinin vergisini ödemiyor. Son altı yılda GSMH (Gayri Safi Milli Hasıla) 202 milyar dolar düştü. Kişi başına düşen milli gelir 3387 dolar azaldı. Örnek verdiğin ülkelerde böylesi dramatik bir düşüş olmadı. Dolayısıyla da oradaki insanın alım gücü günden güne düşmediği için şikayet edeceği bir konu yok. Özellikle de ekonomik olarak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada aylık 150tl olsa kimsede kalmaz netflix herkes blutv ‘e döner.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Ben vergiler az demiyorum oldukça fazla, ama hem doğa felaketleri, hem de bir çok yeni yatırımın henüz geri dönüşü olmaması, başarısız dış politika, virüs salgını, eğitimsiz iş gücü açığı, dünyanın en ağır göçmek yükü ve terör de eklenince ortada parasız kalan bir kasa var. Fransa örneği sürekli verilmiş ama Fransa'da sarı yeleklilerin eylemlerini unutmamak gerek, bu insanlar yetmeyen maaşlardan dolayı ölümüne eylem yaptıklarına göre çok da söylediğiniz gibi pembe bir hayat yaşamıyorlar. Türkiye'den daha iyi iş gücü ve maaş almaları ne yazık ki hayatlarının pahalılığını gidermiyor, her ülkenin derdi başka. Ülkemin hatalarını ve fakirliğini aklamak değil çabam ama dünya da toz pembe değil, Fransa nire Türkiye nire. Bari Yunanistan veya Brezilya ile kıyaslayın. Tüy siklet ile ağır veya orta siklet güreştirilmez.

  • AtiMX4 A kullanıcısına yanıt
    3 dolar yaptılar, insanlar sokaklara çıktı, netflikş bir doları geri çekti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Galatas4ray

    Zam gelsede bizimkileri etkileyen birşey olmaz.Sürüyle yeni üyelik açıp 30 gün bedava kullanan var tekrar tekrar hatta bunu ticarete dökenler bile var.Forumda netflix konusunda sürüyle örneği var.Vpn ile almanya üzerinden 30 gülük bedava üyelik açıp birbirinden haberi olmayan 4 kişiyi ortak edip hesabı verenler var.Farkedeceksiniz ki o satan kişiler sürekli okeye 4. aranıyor diye mesaj atıyorlar ve hiç 4.yer ise nedense hiç dolmuyor :D

    o iş bitti. bayağı oldu hemde. istediğin ülkeden gir deneme yok. para çokomel çokomel para.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.