Şimdi Ara

TUF alınır mı? 'Asus TUF Gaming RTX3070 incelemesi'

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •  



    Siyah-yeşil detaylı bir kutusu var, 2.7 slotluk ekran kartında fanların etrafındaki iskeletin metal olması ve askeri sınıf dayanıklılıkta bileşenlerin kullanıldığından bahsediyor. İçerisinden kartın kartın kendisi ve alışılageldik dökümantasyonlar çıkıyor, diğer Asus ürünlerinde de olduğu gibi 3 yıl garantili.



     



    TUF alınır mı? 'Asus TUF Gaming RTX3070 incelemesi' 





    TUF ailesi daha çok Fiyat/Performans odaklı ürünlerin toplandığı bir çatı. Önceki nesil TUF serisi kartların tasarımından ilham alsa da istediğiniz rengi atayabildiğiniz RGB aydınlatması, silah soğutucularına benzeyen yarıklar, ışıkla belli olan işlemeler derken baştan aşağı olmasa da yeni bir tasarım, gerçi yeni Strix tasarımı kadar yakışıklı olduğunu düşünmüyorum.



     



    TUF alınır mı? 'Asus TUF Gaming RTX3070 incelemesi' 



     



    2.7 slotluk kartta ısı iletim borularıyla birbirine bağlı 3 ayrı soğutucu blok var, bellekler ayrı, VRM’ler ayrı, hepsi soğutma altında. Asus’un MaxContact adıını verdiği bir teknikle soğutucunun GPU ile buluştuğu nokta mikroskopik seviyede düzleştiriliyor, ne kadar düz o kadar iyi ısı iletimi demek.



     



    TUF alınır mı? 'Asus TUF Gaming RTX3070 incelemesi'





    9CM’lik 3 aksiyal fan görüyorsunuz, bunlar IPX5 sertifikalı, Asus’un söylediğine göre daha az toz tutan fanlar. Ortadaki sağdaki ve soldakinin tersine dönüyor, bunun amacı türbülansı azaltmak. Boştayken duruyorlar, tamamen sessiz hale geliyor.



     



    TUF alınır mı? 'Asus TUF Gaming RTX3070 incelemesi' 



     



    Önü de arkası da alüminyum kaplamalı, Strix’in önü daha yakışıklıydı belki ama plastikti, TUF’ta metal Strix’de plastik, tam tersi olmalıydı aslında. Kartın uç kısmı PCB’nin kısalmasıyla beraber açık bırakılmış, sıcak havanın atılması için daha fazla alan oluşturulmuş. Çift BIOS’lu, anahtarı burada, hızaşırtma yaparken bir şeyler ters gitti, sistem açılmıyor mesela, hemen diğerine geçip durumu kurtarabilirsiniz.





    Arkasında 3 tane DisplayPort 1.4a ve 2 tane HDMI 2.1 portu var, benim gibi üçlü monitör kullananlar için 3 Displayport önemli.



     



    TUF alınır mı? 'Asus TUF Gaming RTX3070 incelemesi' 





    Kartın üzerinde 2 tane 8-pin güç girişi var ve 750W PSU tavsiye ediliyor. Founders Edition RTX3070 için 220W TDP’den söz ediliyor. SLI destekli değil, SLI sadece RTX3090’a has bir şey oldu.





    Kalbinde Ampere ailesinden 8nm mimarili GA104 yongası bulunuyor. 96 ROP ve 184 Tensor çekirdeğinin yanısıra 5884 Cuda çekirdeğine sahip, bu sayı RTX2080Ti’da 4352 idi, RTX3080’de 8704. Boost ile 1845MHz’e kadar çıkabiliyor ama gerçek hayatta, oyundan oyuna hızı ne göreceğiz.



     



    TUF alınır mı? 'Asus TUF Gaming RTX3070 incelemesi' 



     



    Samsung üretimi 8GB GDDR6 bellekle geliyor. DLSS 2.0 destekli, Türkçesi Derin Öğrenme Süper Örnekleme olarak geçiyor. Tensor çekirdekleriyle, yapay zekayla piksellerin sadece yarısını işleyip aynı çözünürlükte çok daha net görüntü ortaya koyabiliyor. Yani hem daha az piksel işlendiği için daha yüksek performans alıyorsunuz hem de daha keskin bir görüntü. Bir yerde 8K’nın da kapıları aralanmış oluyor zira 1080P’den 4K’ya, 1440P’den de 8K’ya yapay zeka destekli çözünürlük elde edebiliyorsunuz.



     



    TUF alınır mı? 'Asus TUF Gaming RTX3070 incelemesi' 





    Test sistemimdeki anakartım Asus ROG Maximus X Hero. İşlemcim 4.7GHz hızında çalışan bir i7 8700K, maalesef elimde daha iyi bir işlemci yok şu an. Corsair H100i Elite Capellix AIO ile soğuttum. RAM tarafında Corsair Vengeance LED 2x8GB 3200MHz CL16 kiti kullandım. Tüm sisteme Corsair RM1000i PSU güç verdi. Windows 2004 versiyonunda, GPU sürücüsü 456.96 sürümü, GPU Tweak üzerinden hızaşırtma modu açık.





    Şimdi FHD, 2K ve 4K çözünürlükte hangi oyunlarda nasıl bir performans sergiliyor, tablolarla beraber görelim.



     



    TUF alınır mı? 'Asus TUF Gaming RTX3070 incelemesi' 



     



    TUF alınır mı? 'Asus TUF Gaming RTX3070 incelemesi' 



     



    TUF alınır mı? 'Asus TUF Gaming RTX3070 incelemesi' 



     



    TUF alınır mı? 'Asus TUF Gaming RTX3070 incelemesi' 



     



    TUF alınır mı? 'Asus TUF Gaming RTX3070 incelemesi' 



    (Daha fazla testi görmek için videoyu izleyiniz) 





    Termal testlere geldiğimizde önce Furmark ile test ettim, 61 derecenin üzerine çıkmadı. “Soğutması daha iyidir, TUF değil de Strix alayım” dediyseniz eğer bence demeyebilirsiniz, 61 derece demek kart tabiri caizse ısınmıyor demek.



    Oyunlarda canlı canlı test ettim, yine aynı şekilde GPU kullanımı %98 civarı olacak şekilde 60-61 derecenin üzerine çıkmadı, en önemlisi de tam yük altında dahi sessiz kalmayı başarabiliyor. Bobin zırıltısı konusu şans meselesi, bendeki kartta coil whine yani bobin zırıltısı yok.



    Asus TUF Gaming RTX3070. Strix ve TUF versiyonu arasında ne kadar fark olur, videonun çekildiği tarih itibarıyla bilemiyorum lakin “TUF değil de bütçemi arttırıp Strix alsam” gibi bir düşünce gelirse aklınıza, performans ve özellikle soğutma anlamında TUF’un performansı hayli iyi lakin olaya tasarımsal açıdan bakıyorsanız kesinlikle Strix, Strix çok daha yakışıklı. RTX3070’in performansı bize bilmediğimiz bir performans çıtası sunmadı, 2080Ti ile bu performansı yakalayabiliyorduk zaten, ne sundu, daha fazla CUDA ve Tensor çekirdeği, daha iyi DLSS ve Ray Tracing performansı ve en önemlisi çıkış fiyatı anlamında yarı yarıya avantaj, Türk kullanıcısı olarak fiyatı bizi yakaladı diye düşünüyorum, Asus TUF Gaming RTX3070 de mutlaka göz atmanız gereken ekran kartlarından biri olmuş.



     





  • Bu karttan hoşlandım. Eline sağlık. Güzel inceleme olmuş. Naçizane ben bu kartın, 3080 ve 2080Ti ile beraber sadece oyun değilde, render ve viewport performansını da görmek isterdim. Umarım alabilirim , alırsam ben yaparım artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 29 Ekim 2020; 20:18:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para varsa alınır.

  • 3070 fiyatlarini haber yapin ...

  • Hey maşallah, otobüs gibi kart.

  • Rx6800 varken bu kart alınmaz bu saatten sonra. 4k için 16 gb vram çok daha mantıklı bir tercih.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu adamın her videoya girişte o gevrek sesi nasıl çıkartıyor sabır testi gibi dislike quit bb

  • Horizon Zeroyu saymazsak 2K@120fps alıyor. Yarın öbürgün gta 6 da ne olur bu kart acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WarSaw

    bu adamın her videoya girişte o gevrek sesi nasıl çıkartıyor sabır testi gibi dislike quit bb

    senin yüzünden orayı loop a aldım sinirim bozuldu TUF alınır mı? 'Asus TUF Gaming RTX3070 incelemesi' 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hands0meJack

    senin yüzünden orayı loop a aldım sinirim bozuldu  



    Alıntıları Göster

    TUF alınır mı? 'Asus TUF Gaming RTX3070 incelemesi' 

  • İncelemeler çok güzel aslında ama bende bir çok inceleme videonda kullandığın o arka plan müziğini pek sevmiyorum, Dikkat dağıtıyor garip bir müzik TUF alınır mı? 'Asus TUF Gaming RTX3070 incelemesi' 

  • Tuf gaming imaj çalışmaları klasik soğutma ödülü vermece.

  • Amd bu sefer çok fena bir iş yaptı gerçekten, helal olsun. Rekabet her zaman iyidir. Bakalım Nvidia şimdi geride kalmamak için neler yapacak.

  • Abi meraba bende sana yazmıştım laptop almayı düşünüyorum diye bu 3070 vram8gb olması beniçok düşündürüyor sence ilerde sıkıntı yaşatırmı ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alınır mı diye soruyor, hangi videosunda alınmaz diye öneride bulunmuş. mesut çevikten farksız.

  • hocam son zamanlarda asus'un tasarımları çok hoşuma gidiyor bence asus burda iyi iş çıkartmış.

  • gta 5'de 8x msaa açık olsa 60 fps altı olur, tüm ayarlar açık deyip yanlış bilgi vermeyin insanlara.

  • $499 olarak lanse edilen kart şu an piyasada resmen tutturabildiğine $800 isteyen mi ararsın €1000 isteyen mi, şaka yapmıyorum amazon.de fiyatı ülkemize özel değil yani

  • Bu kart blender ve adobe progmları için alınır mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.